. .. .. .. .. .. .. .
. .

Sladké poďakovanie mamičkám: Upečte im tortu v tvare písmena M Jedlo

Už túto nedeľu oslavujeme Sviatok matiek. Nezabudnite na tú svoju a milé ju prekvapte! Namiesto obligátnej bonboniéry zo „samošky“ jej ale tentoraz dajte vlastnoručne upečenú lineckú tortu v tvare písmena M. S týmto receptom ho hravo zvládnete pripraviť, aj keď pečenie nie je práve vaše hobby.

Recept na lineckú tortu v tvare „M“

Suroviny:

Na linecké cesto

  • 300 g hladkej múky
  • 3 g soli
  • 180 g zmäknutého masla
  • 130 g práškového cukru
  • 60 g vajec

Na krém

  • 250 g mascarpone
  • 100 g gervais
  • 250 ml smotany 33%
  • 50 g cukru krupica
  • Cukríky Haribo Berries

Postup:

1. Všetky suroviny na linecké cesto vložte do jednej misy a miešajte len tak dlho, kým sa cesto nespojí. Zabaľte do fólie a dajte odpočinúť na minimálne 30 minút do chladničky.

2. Následne cesto rozvaľkajte na ľahko pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku cca 3 milimetre. Z papiera či tenkého kartónu si vystrihnite šablónu na písmeno M a podľa nej z vyváľaného cesta ostrým nožom vykrojte korpusy. Na tortu budete potrebovať celkom 3 písmená.

3. Takto pripravené cesto aj s papierom na pečenie pretiahnite na plech, popichajte po celej ploche špáradlom a upečte. Korpusy pečte na 170 ° C, do zozlatnutia (cca 12 - 14 minút, záleží na type rúry). Nechajte vychladnúť a až potom zložte z plechu.

4. Medzitým si pripravte krém. Vychladené mascarpone, gervais a smotanu vyšľahajte spolu s cukrom. Ku koncu postupujte opatrne, nech sa krém neprešľahá.

NÁŠ TIP
Do hotového krému zapracujte nasekané cukríky Haribo Berries. Sú to tie z voňavého mäkkého želé, obalené drobnými cukrovými guličkami, ktoré vyzerajú ako maliny a černice. Krém vďaka nim získa príjemnú príchuť. Zvyšok celých cukríkov potom použite na dozdobenie hotovej torty.

5. Na podložku umiestnite prvý korpus v tvare písmena M a pomocou cukrárskeho vrecka naneste krém. Na takto pripravenú spodnú vrstvu torty opatrne položte druhý plát upečeného cesta. Ozdobte krémom rovnako ako spodný plát krehkého cesta a postup zopakujte.

6. Posledný korpus hore tiež ozdobte krémom a dozdobte, použiť môžete aj rôzne jedlé kvety, napr. čerešňové.

7. Hotovú tortu dajte do chladničky a nechajte odležať – korpus ľahko zmäkne a pôjde dobre krájať.

Publikované



ČLÁNKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELÉ
Registraci provedete ZDE
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt

© 2004-2022 CZECH NEWS CENTER a.s.