Zobraziť přihlasovací formulár

Chcete vedieť, či vám je neverný?

  • Publikované:
Chcete vedieť, či vám je neverný?

Začína to nevinným a často prehliadaným „divným pocitom“. Či už svoje podozrenia formulovať nechceme alebo ešte nevieme, hlboko vnútri o nich premýšľame. Máloktorý pár sa po dlhoročnom zväzku nemusel vyrovnávať s hrozbou nevery jedného z partnerov. Dôležitá otázka, ktorú si každá žena musí položiť, ak ten divný pocit zaznamená, je, či to vôbec chce vedieť. Ak áno, podľa týchto znamení si možno budete viac istá.

Lepšie nevedieť, žiť v neistote, alebo sa vysporiadavať so život meniacim faktom? Toť otázka. Niekedy sme postavení pred hotovú vec, ale v dnešnej dobe moderných komunikačných technológií a takmer neobmedzených možností sa už in flagranti nechá nachytať len naozaj málokto. A tak je najbežnejšou realitou žien sa záletnými mužmi neistota, domnienky a tápanie. A prehodnocovanie vlastného vzťahu.

Ak ale partnera, priateľa alebo manžela odhaliť chcete, o tom, či máte pátrať intenzívnejšie, vám môžu napovedať niektoré znamenia a zmeny správania, ktoré sa u záletníka skôr alebo neskôr nutne prejavia.

Prvá fáza nevery

Ženy, a zvlášť mamy od rodín, majú príležitostí k nevere podstatne menej ako ich partneri.To samozrejme neznamená, že neverné byť nemôžu, ale štatistiky hovoria jasne. Nevinný firemný večierok, posedenie s kamarátmi, šport alebo služobná cesta, príležitostí na spoznávanie nových žien majú muži pomerne dosť. A aj pre nich je to nová situácia (ak nežijete zrovna s chronickým sukničkárom), takže svoje správanie nemajú úplne pod kontrolou. Samozrejme vedia, že ich správanie by asi doma nebolo uvítané s nadšením, ale keď už sa stalo... prečo by sa nemalo diať ďalej?

1. Váš vzťah sa zlepší. Dočasne - muži totiž z pocitu viny veľmi často zahŕňajú svoje zákonné ženy alebo oficiálne partnerky pozornosťou až neprirodzenou. Príjemné? Áno. Podozrivé? Rozhodne.

2. Začne o seba dbať. Posilňovňa, športy, oblečenie, bielizeň, hygiena, vôňa. Pozorujete na týchto poliach zmeny? Zbystrite.

3. Sex je... iný. Nové polohy? Neobvyklá výdrž? Návaly vášne? Alebo naopak chlad a odmietanie? Sex je jedným z polí, kde sa nevera partnera môže prejaviť pozitívne aj negatívne.


Ťarcha svedomia

Tým však tieto dočasné benefity pre vás končia. Ďalšie zmeny sú oveľa menej príjemné.

1. Odmieta pozornosť z vašej strany. Pretože má zlé svedomie, nechce, aby ste na neho bola milá. Najspokojnejší by pravdepodobne bol, keby ste bola hysterická mrcha, od ktorej sa k milenke odchádza tak nejako samo.

2. Zle spí. Ak nevera trvá tak dlho, že prerastie vlastne v paralelný vzťah, musí byť muž nutne občas zmätený. A to v snoch aj ráno. Nemusí nutne vykrikovať zo spania meno milenky, ale aj tak. Spoznáte to.

3. Trávia menej času s deťmi. Tie sú totiž najväčšou pripomienkou toho, že nie je len chlap, ktorý má „právo“ rozsievať, ale že už rozosial a je tiež otec.

4. Vyvoláva hádky. Aj na sebanevinnejšiu repliku je schopný reagovať podráždene. V jeho hlave sa totiž odohráva veľa imaginárnych rozhovorov, predstáv a situácií, do ktorých nepatríte. A tiež môže prasknúť dverami a odísť. Alebo hovoriť, že vám to v poslednej dobe neklape.

5. Koniec vzťahu? Nová téma. Začne sa sem tam objavovať. „Myslíš, že keby sme sa rozišli, zostaneme priatelia?“ A podobne. Nikdy ste o tom nepremýšľala? Možno bohužiaľ prišla vhodná doba.

6. Chráni si súkromie. Tiché zvonenie a mobil nedá z ruky? A že by ho nechal ležať na stole, zatiaľ čo ide na záchod? Ani náhodou! Ale so súkromím súvisí tiež ďalšia vec - zatváranie dverí. Je to paralela k odstupu a bariéram, ktoré sa medzi vami vytvorili, ak na to nie ste zvyknutí a on zrazu za sebou začal dvere zatvárať, niečo sa deje. A nemusí ísť nutne o neveru.

7. Zmeny na viacerých frontoch. Zďaleka nezostáva len pri vizáži. Dobrým ukazovateľom je napríklad hudobný vkus alebo obľuba reštaurácií.

8. Vaši blízki to možno spoznajú skôr ako vy. Možno je to tým, že zmeny prichádzajú plazivo a pomaly. Ale ľudia, s ktorými nie ste každý deň, vás možno upozornia, či sa náhodou niečo nedeje.

9. Začne podozrievať vás. To je paradox, však? Ale je to naozaj časté - ľudia, ktorí majú skúsenosti s neverou, majú tiež skúsenosti s tým, ako je ľahké „byť neverný“. A keď sú oni, tak... čo keď ste aj vy? Ďalší dôvod pre bezdôvodné obviňovanie je podobný, ako v bode 4.

Nevera môže znamenať pre každého niečo iné. Keď už je ale téma raz otvorená, väčšinou sa musí tiež riešiť. Mnoho žien neveru svojich partnerov prehliada práve preto, že následky jej odhalenia by boli fatálne pre rodinu, deti a všetky ostatné vzťahy. Ale je lepšie ticho trpieť? Čo v takýchto situáciách robiť? Poznáte prípady zo svojho okolia? Ako sa na neveru prišlo? Povedzte ostatným svoj príbeh!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku