Zobraziť přihlasovací formulár

Morčacia sekaná so sušenými paradajkami: Recept na dobrotu hotovú len za 30 minút

  • Publikované:
Morčacia sekaná so sušenými paradajkami: Recept na dobrotu hotovú len za 30 minút

Úžasne šťavnatá, skvele voňavá, a navyše jednoduchá na prípravu a rýchla. Táto sekaná z morčacieho mäsa, inšpirovaná slnkom zaliatym Talianskom, si vás získa hneď po prvom súste. Vynikajúca je čerstvo upečená, ale aj studená, takže si ju môžete vychutnať ako teplú na obed či večeru, tak napríklad medzi plátkami chleba niekde na výlete alebo na pikniku.

Zdá sa vám klasická sekaná nudná? Vyskúšajte tento inšpiratívny recept podľa foodblogerky Koko. Spojenie chrumkavej opečenej sušenej šunky, šťavnatého morčacieho mäsa, sušených paradajok, olív, cesnaku a čerstvých byliniek, vás vystrelí doslova na gurmánsky Olymp. Nebojte sa ale improvizovať, ak nemáte radi olivy, pokojne ich vynechajte. A ak nemáte mäso morčacie, použite kuracie.

 

Rýchla morčacia sekaná so sušenými paradajkami a bylinkami

Ingrediencie na 1 štangľu (4–5 porcií)

  • asi 500 g morčacieho mletého mäsa (max. 25 % tuku)

  • lyžička soli

  • čerstvo mleté korenie

  • 1 strúčik cesnaku

  • 10 čiernych (zelených) olív bez kôstky nakladaných v oleji

  • 8 kusov sušených cherry paradajok v oleji

  • 2 hrsti nasekaných čerstvých byliniek (napr. petržlenová vňať a medvedí cesnak)

  • 3 krajce bieleho toastového chleba

  • 7–8 plátkov sušenej šunky

  • lyžica oleja z paradajok alebo olív

Postup

1. Pol kila mletého morčacieho mäsa osoľte, okoreňte, pridajte lisovaný cesnak a dolaďte ho do talianskej chuti – pridajte sušené paradajky, čierne alebo zelené olivy, prípadne artičoky, kapary, zelené korenie... Z byliniek k mäsu nasekajte petržlen, hodí sa medvedí cesnak.

2. Konzistenciu sekanej nastavte toastovým chlebom natrhaným na malé kúsky. Poriadne všetko premiešajte rukami.

3. Pripravte „košieľku“ zo sušenej šunky. Pokrčte papier na pečenie, potom ho znovu natiahnite, rozotrite po ňom lyžicu ochuteného oleja a naskladajte naň sušenú šunku. Plátky by mali byť aspoň 20 cm dlhé a mali by sa ľahko prekrývať. Postačí 7 až 8 kúskov.

4. Zo sekanej vytvarujte „knedľu“ a položte ju na rozprestretú šunku. Skontrolujte, aby bola sekaná všade rovnako široká. Uchopte papier na pečenie a zrolujte. Opäť dotvarujte do guľata.

5. Aj s papierom preložte na plech, rúru predhrejte na 200 °C. Pečte uprostred rúry 25–30 minút.

6. Upečenú sekanú nechajte niekoľko minút oddychovať a potom nakrájajte na plátky.

7. Podávajte teplú so zemiakovou kašou alebo uvarenými zemiakmi, skvele ale chutní aj vychladnutá, kedy je mozaika v priereze ešte krajšia. Plátky sa dajú navyše znovu ohriať alebo opiecť.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku