Zobraziť přihlasovací formulár

Pomalý hrniec: 6 najlepších receptov od našich čitateľov

  • Publikované:
Pomalý hrniec: 6 najlepších receptov od našich čitateľov

Úspora času, peňazí za energie, zachovanie živín v potravinách, možnosť prípravy pokrmov s minimom tukov. Ale napríklad aj istota, že pokrm nepripálite a mäso nevysušíte. To sú len niektoré výhody „varenia“ v pomalom hrnci. Aj preto ho v kuchyni využíva stále viac ľudí. Ak ho aj vy máte doma a radi by ste vyskúšali nejaké nové, ale osvedčené recepty, vybrali sme pre vás pár z tých od našich čitateľov.

Kuracia polievka s knedličkami z kuracieho mäsa

Nie je nad poriadny silný kurací alebo slepačí vývar. Už naše babičky ho používali ako všeliek nielen pri prechladnutí. Dodáva silu a má preukázateľné protizápalové účinky. Najlepší je samozrejme ten dlho ťahaný, ktorý má vynikajúcu plnú chuť. Obvykle ho pripravujeme so zeleninou a rezancami, skúste ho ale nabudúce ešte ozvláštniť voňavými a lahodnými knedličkami pripravenými z mletého kuracieho mäsa, parmezánu a ďalších ingrediencií.
Celý recept nájdete TU >>

Bravčová panenka na víne

Je označovaná ako panenská sviečková, ide totiž o najkvalitnejšiu a najchudšiu časť. Obsahuje iba okolo 4 gramov tuku na 100 gramov mäsa. Skvele sa tak hodí aj pre tých, ktorí kladú dôraz na zdravú výživu. Najčastejšie sa pripravuje v minútkovej úprave, vynikajúca je ale aj pripravená v pomalom hrnci. Skúste ju pripraviť na víne a vychutnajte si ju so zemiakovou kašou alebo šťuchanými zemiakmi so slaninou a osmaženou cibuľkou.
Celý recept nájdete TU >>

Lesné kura na hubách

Máte radi huby a mäso na nich pripravené? Potom by ste rozhodne mali ochutnať kurča pomaly varené 6 hodín na cibuľke, cesnaku a sušených hubách, ovoňané tymianom. Vynikajúce je so zemiakmi, ryžou, knedľou, ale aj cestovinami. Na ozvláštnenie môžete do hotovej omáčky pridať ešte smotanu na šľahanie.
Celý recept na lesné kura nájdete TU >>

Hovädzie po mongolsky

Ak dávate prednosť ázijskej kuchyni, mali by ste určite ochutnať hovädzie rezance pripravené s cibuľkou, cesnakom, mrkvou a sójovou omáčkou. Vynikajúce sú s ryžovými rezancami, či už s vlasovými alebo tými hrubšími, hodí sa ale aj jazmínová ryža.
Celý recept na hovädzie po mongolsky nájdete TU >>

Mäsové guľky v batátovo-mrkvovej omáčke

Guľky z mletého mäsa v omáčke milujú dospelí aj deti. Najčastejšie sa pripravujú s omáčkou rajčinovou, sviečkovou alebo smotanovou. My sme pre vás ale vybrali recept na omáčku trochu netradičný, rozhodne ale vynikajúci. Pripravená je z batátov, mrkvy a smotany, ovoňaná bobkovým listom. V kombinácii s mäsovými guľkami chutí naozaj skvele.
Celý recept nájdete TU >>

Ovsená jablčno-škoricová kaša

Na svoje si prídu aj milovníci sladkého. V pomalom hrnci sa totiž dá pripraviť aj stále obľúbenejšia ovsená kaša, ktorá je ideálna na raňajky alebo desiatu. Je skvelým zdrojom sacharidov a vlákniny. Navyše obsahuje aj nejaké tie bielkoviny a tuky a je nabitá dôležitými vitamínmi, minerálmi a antioxidačnými rastlinnými zlúčeninami. Ak si ju cez noc pripravíte v pomalom hrnci, stačí ju ráno len nabrať do misky, posypať orieškami a pustiť sa do nej. Kombinácia ovsených vločiek, rozvarených jabĺk, škorice a javorového sirupu je jednoducho báječná.
Celý recept na ovsenú jablkovo-škoricovú kašu nájdete TU >>

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku