Zobraziť přihlasovací formulár

Netradičné očká: Vyprážané baby mozzarella s cherry paradajkami

  • Publikované:
Netradičné očká: Vyprážané baby mozzarella s cherry paradajkami

Premýšľate, čím na slávnostný večer ozvláštniť tabuľu alebo čo dobré zobať pri sledovaní večerného programu? Stavte na toľko obľúbený „vyprážaný syr“. Nie ale ten obyčajný z tridsiatky eidamu. Tento je úplne iný, veľmi pekne vyzerá a nielen v kombinácii s restovanými ochutenými cherry paradajkami a čerstvou bazalkou aj skvele chutí.

Špízy s vyprážanou baby mozzarellou a restovanými cherry paradajkami

Ingrediencie

  • 100 g mini mozzarelliek
  • rovnaký počet cherry paradajok
  • lyžička vínneho octu
  • lyžica olivového oleja
  • čerstvo mleté korenie
  • soľ
  • 10 lístkov bazalky
  • osolené vajcia, strúhanka a hladká múka na trojobal
  • olej na vyprážanie

 

Postup:

1. Paradajky prekrojte napoly a naložte ich do marinády z olivového oleja, vínneho octu, soli, korenia a najemno nakrájanej bazalky. Všetko poriadne premiešajte.

2. Mini mozzarelly zoznámte s klasickým českým trojobalom: obaľte ich v hladkej múke, osolenom vajíčku a strúhanke. A to všetko opakujte dvakrát až trikrát, aby trojobal udržal vlahu syra.

3. Obalené guľky ukladajte na vrstvu strúhanky, aby zostali v suchu. A môžeme ísť na vyprážanie. Do rajnice nalejte asi 2 cm oleja. Syr smažte pozvoľna a do zlatista.

TIP:
Ako poznáte, že je olej rozpálený na 180 ° C? Doprostred rajnice vložte zemiak, a až sa okolo neho začnú tvoriť bubliny a bude to pekne bublať, je čas na vyprážanie.

4. Nakoniec v malej panvici na pol minúty prehrejte naložené paradajky a potom si pripravte špajle, na ktoré striedavo napichujte syr a paradajky. Dozdobte bazalkou.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku