Netradičné očká: Vyprážané baby mozzarella s cherry paradajkami
- Autor: Lenka Ch. (LenkaCh)
- Publikované:

Premýšľate, čím na slávnostný večer ozvláštniť tabuľu alebo čo dobré zobať pri sledovaní večerného programu? Stavte na toľko obľúbený „vyprážaný syr“. Nie ale ten obyčajný z tridsiatky eidamu. Tento je úplne iný, veľmi pekne vyzerá a nielen v kombinácii s restovanými ochutenými cherry paradajkami a čerstvou bazalkou aj skvele chutí.
Špízy s vyprážanou baby mozzarellou a restovanými cherry paradajkami
Ingrediencie
- 100 g mini mozzarelliek
- rovnaký počet cherry paradajok
- lyžička vínneho octu
- lyžica olivového oleja
- čerstvo mleté korenie
- soľ
- 10 lístkov bazalky
- osolené vajcia, strúhanka a hladká múka na trojobal
- olej na vyprážanie
Postup:
1. Paradajky prekrojte napoly a naložte ich do marinády z olivového oleja, vínneho octu, soli, korenia a najemno nakrájanej bazalky. Všetko poriadne premiešajte.
2. Mini mozzarelly zoznámte s klasickým českým trojobalom: obaľte ich v hladkej múke, osolenom vajíčku a strúhanke. A to všetko opakujte dvakrát až trikrát, aby trojobal udržal vlahu syra.
3. Obalené guľky ukladajte na vrstvu strúhanky, aby zostali v suchu. A môžeme ísť na vyprážanie. Do rajnice nalejte asi 2 cm oleja. Syr smažte pozvoľna a do zlatista.
TIP:
Ako poznáte, že je olej rozpálený na 180 ° C? Doprostred rajnice vložte zemiak, a až sa okolo neho začnú tvoriť bubliny a bude to pekne bublať, je čas na vyprážanie.
4. Nakoniec v malej panvici na pol minúty prehrejte naložené paradajky a potom si pripravte špajle, na ktoré striedavo napichujte syr a paradajky. Dozdobte bazalkou.
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň s priateľmi
Chcete naozaj zmazať článok?
Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia