Zobraziť přihlasovací formulár

Nepečené vianočné pečivo: 8 najobľúbenejších receptov, ktoré si zamilujete

  • Publikované:
Nepečené vianočné pečivo: 8 najobľúbenejších receptov, ktoré si zamilujete

Predstaviť si sviatky bez vianočného pečiva vie asi len málokto z nás. Nie každý má ale čas venovať dlhé hodiny pečeniu, príprave krému a následnému premazávaniu. Ani tak ale nemusí byť sviatočný stôl prázdny. Nepečené druhy vianočného pečiva sa dajú pripraviť raz dva, vôbec nevyzerajú zle a navyše aj dobre chutia. Vybrali sme pre vás čitateľské recepty, ktoré sú u vás najpopulárnejšie.

Guľky Rafaelo

Kto by nepoznal populárnu v kokose obalenú cukrovinku s mandľou vo vnútri? Vedeli ste ale, že domácu verziu lahodnej sladkosti ľahko pripravíte doma len zo štyroch surovín? A nezaberie vám to dlhšie, ako pol hodiny. Navyše tieto guľky vyzerajú ako snehové, takže sa medzi ďalšími cukrovinkami budú pekne vynímať. Poskladať ich tam môžete len tak alebo si kúpte malé papierové košíčky, v ktorých budú vyzerať ešte lepšie. Recept na guľky Rafaelo nájdete TU.

Nugátové špičky

Ešte jednoduchšie, ale nemenej lahodné a efektné sú aj nugátové špičky. Aj pri ich príprave si vystačíte iba so štyrmi surovinami a hotové sú raz dva. Hotové špičky môžete ešte pred zatuhnutím ozdobiť napríklad strúhaným kokosom, rôznymi drvenými orieškami, griliášom, vianočným cukrovým zdobením alebo napríklad polovicou olúpanej mandle. Recept na nugátové špičky nájdete TU.

Osie hniezda

Niekto ich pozná pod názvom včelie úle, iný im hovorí osie hniezda. Isté ale je, že ide v Čechách o jeden z najobľúbenejších druhov nepečených cukroviniek. Pripravuje sa najčastejšie z drvených piškót, masla a cukru a plní maslovým krémom alebo napríklad nutelou. Niekto ešte do špičky dáva pikantnú marmeládu. My sme pre vás ale tentoraz vybrali recept na osie hniezda z populárnych sušienok KOKA, nájdete ho TU.

Anjelské kokosové očká

Ďalším z populárnych druhov nepečených cukroviniek sú anjelské očká, ktoré sa pripravujú z uvarených žĺtkov, masla, cukru a strúhaného kokosu, prípadne trochy rumu alebo vaječného likéru pre vôňu. Z hmoty sa urobia guľky, do nich sa najlepšie druhou stranou drevenej varešky urobí jamka a tá sa naplní čokoládovou polevou. Netradičná cukrovinka, ktoré pripomína oči, chutí skvele. Recept na anjelské kokosové očká nájdete TU.

Mandľové tofifé

Menej známe, ale naozaj výborné, sú hrudky zo smotanového maslového karamelu s orieškami alebo mandľami, poliate čokoládou. Túto delikatesu si zamiluje celá rodina. Recept na mandľové tofifé nájdete TU.

Figové guľky

Ak máte doma sušené figy, určite skúste ďalšie báječné nepečené pečivo. Ide o guľky z pomletých sušených fíg, strúhaných vlašských orechov, práškového cukru, strúhaného perníka a škorice, ovoňané rumom a namočené v čokoládovej poleve. Recept na figové guľky nájdete TU.

Šohajky

Ďalším nepečeným druhom, ktorý mali obľúbený už naše mamičky, sú šuhajdy. Čokoládou zaliate košíčky zo zmesi mletých orechov, cukru, 100% tuku, mlieka a rumu, pripravené v miske nad horúcou parou. Recept na šuhajdy nájdete TU.

Kokosový kmeň

Spomínate na ten vynikajúci trojfarebný kokosový suk z púte? Tak presne taký si ľahko pripravíte doma. Potrebujete na to len kokos, Salko, sušené mlieko a na zafarbenie kakao a červené potravinárske farbivo. Hotový kmeň potom ešte obaľte v kokose. Nakrájaný na kolieska sa bude medzi ostatnými cukrovinkami vynímať. Recept na kokosový kmeň nájdete TU.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku