Ľahký a osviežujúci: Recept na vynikajúci šalát z marinovaných cukiet. Hotový je za 15 minút
- Publikované:
Nových receptov na chutné jedlá z cukety nie je nikdy dosť. A preto pre vás tentoraz zase jeden osvedčený máme. Možno vás prekvapí, že sa v ňom cuketa nijako tepelne neupravuje, len krátko marinuje v lahodnej marináde. Hotový šalát je ale skutočne vynikajúci. Posúďte sami! Príprava tejto delikatesy podľa foodblogerky Koko vám navyše nezaberie viac ako štvrť hodinky.
Ľahký cuketový šalát
Ingrediencie (na 2 porcie):
- 2 menšie cukety
- malá hrsť orechov (lieskových alebo vlašských) či slnečnicových semienok
- 3 lyžice olivového oleja extra virgin
- 1 strúčik cesnaku
- 10 vetvičiek tymianu
- kôra z ½ citróna
- šťava z ½ citróna
- soľ
- korenie čerstvo mleté
- čerstvá bazalka
NÁŠ TIP
Na panvicu môžete prisypať ešte pár píniových orieškov, ktoré nielenže skvele chutia, ale zároveň pokrmu dodajú na výživovej hodnote.
Postup:
1. Najskôr si nasekajte orechy, ktoré opražte na suchej panvici. Akonáhle sa krásne rozvonia, sú hotové.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte kôru z citrónu, cesnak a tymian. Nechajte takto opekať cca 8 minút, aby olej nasal všetky chute.
3. Medzitým si cukety pomocou škrabky nakrájajte na tenučké plátky. Stredy cukiet vynechajte, potrebujeme len pevnú časť cukety.
4. Z oleja vyberte kôru a cesnak, z tymianu oberte smažené lístočky a vráťte do oleja.
5. Olej prelejte do misky, pridajte čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu, soľ, korenie a plátky cukety. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa všetky plátky obalili olejom, nakoniec pridajte čerstvú bazalku a rovno servírujte.
TIP REDAKCIE
Keď nájdete v chladničke čerstvú rukolu, pokojne ju do šalátu pridajte.
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň s priateľmi
Chcete naozaj zmazať článok?
Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia