Zobraziť přihlasovací formulár

Ľahký a osviežujúci: Recept na vynikajúci šalát z marinovaných cukiet. Hotový je za 15 minút

  • Publikované:
Ľahký a osviežujúci: Recept na vynikajúci šalát z marinovaných cukiet. Hotový je za 15 minút

Nových receptov na chutné jedlá z cukety nie je nikdy dosť. A preto pre vás tentoraz zase jeden osvedčený máme. Možno vás prekvapí, že sa v ňom cuketa nijako tepelne neupravuje, len krátko marinuje v lahodnej marináde. Hotový šalát je ale skutočne vynikajúci. Posúďte sami! Príprava tejto delikatesy podľa foodblogerky Koko vám navyše nezaberie viac ako štvrť hodinky.

 

 

Ľahký cuketový šalát

Ingrediencie (na 2 porcie):

  • 2 menšie cukety
  • malá hrsť orechov (lieskových alebo vlašských) či slnečnicových semienok
  • 3 lyžice olivového oleja extra virgin
  • 1 strúčik cesnaku
  • 10 vetvičiek tymianu
  • kôra z ½ citróna
  • šťava z ½ citróna
  • soľ
  • korenie čerstvo mleté
  • čerstvá bazalka

NÁŠ TIP

Na panvicu môžete prisypať ešte pár píniových orieškov, ktoré nielenže skvele chutia, ale zároveň pokrmu dodajú na výživovej hodnote.

Postup:

1. Najskôr si nasekajte orechy, ktoré opražte na suchej panvici. Akonáhle sa krásne rozvonia, sú hotové.

2. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte kôru z citrónu, cesnak a tymian. Nechajte takto opekať cca 8 minút, aby olej nasal všetky chute.

3. Medzitým si cukety pomocou škrabky nakrájajte na tenučké plátky. Stredy cukiet vynechajte, potrebujeme len pevnú časť cukety.

4. Z oleja vyberte kôru a cesnak, z tymianu oberte smažené lístočky a vráťte do oleja.

5. Olej prelejte do misky, pridajte čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu, soľ, korenie a plátky cukety. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa všetky plátky obalili olejom, nakoniec pridajte čerstvú bazalku a rovno servírujte.

TIP REDAKCIE

Keď nájdete v chladničke čerstvú rukolu, pokojne ju do šalátu pridajte.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku