Zobraziť přihlasovací formulár

Fenomén v starostlivosti o pleť? Ľad.

  • Publikované:
Fenomén v starostlivosti o pleť? Ľad.

Ľadovanie pleti nie je žiadna nová technika, novinka, ani prevratný vynález. Pozitívne účinky koncentrovaného chladu na kontúry tváre poznali už pred stovkami rokov v Ázii, odkiaľ sa recepty na dlhotrvajúcu krásu dajú považovať za bernú mincu. Ako ľadovanie funguje? Ako často, akým spôsobom a hlavne - prečo by sme si mali dopriať kocku ľadu (skoro) každé ráno?

Experti na wellness&beauty využívajú ľadovanie tváre ako špeciálnu terapiu na krásu v kúpeľoch a iných skrášľovacích zariadeniach už pomerne dlho. Nie je však jediný dôvod, prečo by sme nemohli ľadovať tvár tiež doma.

Prínosy

  • Hladšia pleť. Nadbytok kožného mazu a nečistôt všeobecne rozširuje póry. Chlad kožu stiahne a donúti póry sa viac uzavrieť, produkcia mazu teda nebude tak veľká a nečistoty sa nedostanú hlbšie do kože.

  • Zmenšenie pórov. Ľadovanie by sa malo vykonávať vždy pred nanesením makeupu - tlmí produkciu kožného mazu, sťahuje póry, a na takej pokožke vyzerá makeup oveľa lepšie a dlhšie vydrží.

  • Lepšie prekrvenie. Extrémny lokálny chlad striedaný s normálnym stavom zabezpečuje rýchlejšie prúdenie krvi. A s kvalitným prekrvením prichádza tiež redukcia opuchov, vyhladzovanie vrások a zmiernenie podráždenia.

  • Zmierňuje opuchy (očí). Vďaka zlepšenej cirkulácie krvi dochádza k rýchlejšiemu vymiznutiu opuchov, čo je ideálne, ak sa ráno zobudíte napríklad s opuchnutými očami.

  • Minimalizuje vrásky. Prúdenie krvi je spojené samozrejme s distribúciou potrebných živín - a vyživená pleť má menší sklon k tvorbe vrások.

  • Mierni začervenanie a iné podráždenie. Začervenanie a opuch napríklad okolo vyrážky alebo po jej extrakcii vymizne ako mávnutím čarovného prútika.

Tip Mimibazara: Ak si všimnete nový pupienok, ktorý sa ešte len derie na svet, priložte na neho kocku ľadu a držte niekoľko sekúnd. Zastavíte ho v rozpuku a zmiernite opuch aj prípadné nepríjemné svrbenie!

Postup

Najskôr si vyčistite tvár ako obvykle. Vezmite dve kocky ľadu a omotajte ich čistou vreckovkou alebo gázou, ak budete ľad držať len v ruke, asi budete potrebovať rukavice :). Počkajte, až sa začne rozpúšťať - akonáhle premočí látku, môžete aplikovať. Pohybujte kockami ľadu po tvári jemne krúživými pohybmi, začnite od čeľustí a brady, postupujte nahor po lícach a okolo nosa až k čelu k línii vlasov. Venujte špeciálnu starostlivosť miestu okolo nosa - kde sú póry najrozšírenejšie. Starostlivosť zakončite klasicky tonizačnou alebo hydratujúcou starostlivosťou, alebo špeciálnymi prípravkami na liečbu akné.

Tipy a odporúčania

  • Neaplikujte ľad bezprostredne po vytiahnutí z mrazničky, počkajte chvíľu, než „povolí“. Ak bude jeho teplota moc nízka, môže narušiť podkožné žilky.

  • Ak máte popraskané žilky na tvári, mali by ste sa im pri aplikácii ľadovej kúry vyhnúť. A je tiež možné, že táto špeciálna starostlivosť pre vás nebude vhodná! Sledujte, či sa stav aplikáciou nehorší.

  • Tvár by ste nemali ľadovať dlhšie ako 15 minút, ideálne však aspoň 4.

  • Môžete si pripraviť špeciálny ľad, aby ste do pokožky dostali tiež iné látky. Do vody, ktorú nechávate zmrznúť, môžete pridať napríklad ružovú vodu, šťavu z citróna, harmančekový alebo iný bylinný čaj a podobne.

Pozitívne účinky ľadovania pleti uvidíte vlastne takmer okamžite. Ľadovanie môžete aplikovať ako súčasť dennej rutiny, čo je vhodné pre všetkých, ktorí trpia nadmernou produkciou kožného mazu a akné, alebo občas na akútne problémy typu opuchnutých očí alebo drzej vyrážky.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku