Zobraziť přihlasovací formulár

Ako upevniť partnerský vzťah? 7 aktivít, ktoré môžete vykonávať ako pár

  • Publikované:
Ako upevniť partnerský vzťah? 7 aktivít, ktoré môžete vykonávať ako pár

Máte spokojný partnerský vzťah, navzájom sa milujete nadovšetko, a chcete, aby to tak bolo aj v budúcnosti? Potom je dobré vedieť, že na tom budete obaja musieť aktívne pracovať. To znamená spolu nielen hovoriť, plánovať, rozvíjať vzájomne dôveru a venovať pozornosť mnohým ďalším dôležitým veciam, ale tiež spoločne tráviť voľný čas. A pretože do nášho života patria i koníčky, ktoré nám pomáhajú zrelaxovať, oddýchnuť si od všedných starostí, je dobré nájsť záľubu, ktorá by vyhovovala vám aj partnerovi.

V prvom rade si zapamätajte, že akákoľvek príležitosť k lepšiemu vzájomnému poznaniu je zásadná a nemala by byť v zdravých vzťahoch ignorovaná. Ešte lepšie je, keď sa pár zameria na viac ako len jednu možnosť. Rozvíjanie a udržiavanie puta lásky a dôvery vyžaduje neustálu tvrdú a zároveň odmeňujúcu prácu.

Posilňovanie vzťahu môže byť zábava

Primárnym kritériom pri výbere koníčku pre pár je zaručiť, aby si ho obaja užili, pretože všetci ľudia majú špecifické preferencie a názory na život. Keď partnera donútite robiť to, čo sa vám páči, zatiaľ čo on to nenávidí, vaše vzťahy to rozhodne nezlepší. Porozprávajte sa preto o tom so svojím partnerom a rozhodnite sa spoločne. My vám ponúkame nejaké nápady, ktorými sa môžete inšpirovať.

1. Zacvičte si spolu

Nezáleží na tom, či zvolíte lekcie jogy, virtuálny fitness alebo jazdu na bicykli v parku. Veľa ľudí nedokáže začať cvičiť kvôli nedostatku motivácie. Váš partner vám môže pomôcť rozvinúť tento užitočný návyk. Bude to mať tiež pozitívny vplyv na vaše vzťahy, pretože šport pomáha znižovať hladinu stresu a zlepšuje vaše zdravie. Začnite spoločne cvičiť a získajte vo svojom živote podporu endorfínov.

2. Naučte sa niečo nové

Kto povedal, že spoločné absolvovanie kurzov Excelu nie je možné považovať za koníček? Možno je programovanie alebo rozhodnutie naučiť sa cudzí jazyk niečo, čo by ste obaja chceli robiť, a tak spoločné lekcie posilnia vaše puto, pretože budete mať ešte viac spoločného.

3. Hrajte doskové hry

Existuje veľký priestor na výber niečoho, čo bude vyhovovať vašim záujmom a dokáže ukojiť vzrušujúcu zvedavosť vás oboch. Či už si vyberiete nejaké nákladnejšie doskovky aj s radom rozšírení, alebo sa rozhodnete hrať Človeče, nehnevaj sa !, nezabudnite sa pri tom dobre baviť a užiť si každú minútu spoločného hrania. Vzrušenie je prospešné pre zdravý vzťah, pamätáte?

4. Choďte tancovať

Čo iné môže posilniť vzájomné city tak efektívne ako zmyselný a vášnivý tanec. Naučte sa trebárs zmyselnú bachatu, ktorá je v posledných rokoch populárna po celom svete. Spočiatku sa vám tento tanec možno bude zdať zložitý, stačí ale zvládnuť niekoľko základných krokov a stanete sa kráľovnou a kráľom parketu. A môžete si byť istí, že ide o naozaj obohacujúci zážitok. Záleží len na vás, či sa zapíšete do profesionálneho tanečného štúdia alebo sa pokúsite získať základy pomocou virtuálnych lekcií doma.

5. Začnite čítať

Čítanie pre radosť sa obvykle prežíva samostatne, ale práve preto by ste tejto aktivite mali dať šancu a zmeniť ju. Čítajte si knihy navzájom, aby ste si užili príbeh aj hlas milovanej osoby, vytvorte akýsi knižný klub pre dvoch a hovorte spolu o myšlienkach, ktoré vás napadnú pri čítaní, prečítajte si recenzie, porovnajte rôzne verzie svojich obľúbených zahraničných autorských kníh, aby ste zistili, kto dokázal urobiť najlepší preklad, alebo proste len seďte či ležte vedľa seba a užívajte si dobré čítanie, ticho a zároveň blízkosť toho druhého.

6. Objavujte spoločne nové recepty

Možno spolu pripravujete večeru často, tentoraz si ale vyberte nejaký nový recept a vytvorte vhodnú uvoľnenú atmosféru, aby ste zažili zvláštne pocity a putá medzi vami dvoma. Bude to príjemné zjednocujúce hobby, pripraviť čas od času spoločnú romantickú večeru.

7. Vyberte si vonkajšiu aktivitu pre dvoch

Možnosti sú takmer nekonečné a závisí na vašich konkrétnych záujmoch a spôsobe života. Niektoré páry si môžu vybrať extrémne aktivity, ako je potápanie alebo horolezectvo, aby do vzťahu vniesli napätie a silné emócie, zatiaľ čo iní si môžu vybrať niečo upokojujúce, ako napríklad záhradkárčenie.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku