Zobraziť přihlasovací formulár

Neviete, kedy poslať školáka spať? Prehľadná tabuľka to vyrieši za vás

  • Publikované:
Neviete, kedy poslať školáka spať? Prehľadná tabuľka to vyrieši za vás

Prázdniny skončili, začala škola a väčšina rodičov rieši každodenný problém, kedy vlastne potomka večer zahnať do postele a o koľkej ho ráno prebudiť. Pomôcť im môže jednoduchá prehľadná tabuľka, ktorá sa vďaka sociálnym sieťam stala hitom. Čo na ňu hovoríte vy?

Že je dostatok kvalitného spánku pre detský organizmus dôležitý, vie asi každý z nás. V tom, koľko hodín v akom veku by ale školáci mali tráviť v posteli, a nemyslíme tým čas strávený s mobilom či tabletom v ruke, väčšina z nás stále tápe.

Pomôcť rodičom tento problém vyriešiť, sa rozhodla britská učiteľka Stacy Karlsen. Tá na Facebooku svojej školy zverejnila graf, ktorý jasne definuje, kedy presne by dieťa malo ísť do postele aj to, o koľkej by malo vstávať. Vôbec netušila, akú odozvu jej príspevok bude mať.

Keď študenti nemajú dostatok spánku, sú ospalí, nesústredení a chýba im motivácia celý školský deň. Často tak prichádzajú o to najdôležitejšie, čo sa musia naučiť. A mnohokrát tiež nasledujú problémy so správaním,“ vysvetlila dôvod, prečo tabuľku na stránky vložila, sama Karlsen.

Zdroj: Facebook/Wilson Elementary

Šikovne a prehľadne spracovaný graf sa vzápätí stal virálnym hitom, ktorý len počas prvých dvoch dní zdieľali státisíce ľudí a to aj cez to, že školu v ktorej Karlsen učí, navštevuje len okolo dvoch stoviek žiakov.

Keď mi to volala naša riaditeľka, myslela som, že si zo mňa len robí srandu. Bol to pre mňa šok. Nikdy by ma nenapadlo, že to rodičov natoľko zaujme. Mám veľkú radosť, že je to tak užitočné,“ povedala médiám Karlsen.

To je presne to, o čo nám ide. Snažíme sa prinútiť rodičov, aby začali uvažovať nad tým, či je niečo, čo by som mal robiť, aby som pomohol svojmu dieťaťu?“, dodala k tomu riaditeľka školy Jackson-Lewis.

Zverejnený graf ale rozhodne nie je nový, čo sama Karlsen potvrdzuje. „Chcela som sa len podeliť o tento tip s rodičmi svojich študentov, pretože mi prišiel praktický,“ povedala.

Príspevok, ktorý mal búrlivú pozitívnu odozvu, ale vyvolal taktiež negatívne reakcie. Nie všetci rodičia totiž s obsahom tabuľky súhlasili. Podľa nich totiž nezohľadňuje aktivity, ktorým je často potrebné sa večer venovať, ako sú domáce úlohy, tréningy, cvičenie na klavír, nehovoriac o večeri, a tiež skutočnosť, že mnohí rodičia pracujú a nedostanú sa domov v čase, kedy by deti mali podľa grafiky ísť spať.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku