Zobraziť přihlasovací formulár

Preč s kruhmi pod očami! 12 tipov, ako sa ich zbaviť alebo ich zamaskovať

  • Publikované:
Preč s kruhmi pod očami! 12 tipov, ako sa ich zbaviť alebo ich zamaskovať

Nevyspanie, únava, genetika, vek, stravovanie, životný štýl... všetky tieto faktory sa prejavujú nielen na našom zdraví, ale aj na našej pleti. A málo čo je tak dobrým indikátorom telesného a duševného stavu, ako tenká koža pod očami. Tmavé kruhy pod očami nepristanú nikomu, preto je potrebné s nimi niečo robiť. Ideálne je im samozrejme predchádzať, ale keď už sú tu, vieme si s nimi poradiť.

Chráňte sa proti slnku.

Vzhľadom na to, že je koža pod očami tak tenká, má sklony k hyperpigmentácii. Nezabúdajte preto na krémy proti slnku. Rovnakú funkciu samozrejme plní tiež make up. V lete si ale dávajte pozor na podráždenie očí, ak sa viac potíte, je dobré použiť textúry, ktoré sa nerozpíjajú - napríklad v tuhej forme.

Odličovač vyberajte starostlivo.

Ak musíte moc tlačiť, aby šiel make up, linky, maskara a tiene vôbec dole, spôsobujete si tak podráždenie kože a poškodenie drobných žiliek. Oboje vedie k začervenaniu a tvorbe malých modriniek, teda aj tmavnutiu kruhov pod očami. Skúste voliť skôr odličovače s prímesou olejov.

Umývajte si tvár studenou vodou.

Studená voda sťahuje póry a tým pádom aj ľahko spomaľuje prúdenie krvi - čím viac máme kožu pod očami prekrvenú, tým tmavšie sú kruhy.

Hľadajte správny zosvetľovač.

Ingredienciami ťažiskovými na zosvetlenie kože sú arbutín, kojová kyselina, lekorica a vitamín C. Akonáhle nájdete očné krémy a séra s týmito prísadami, neváhajte. Ak však trpíte závažnejším stavom kože pod očami, doktor vám môže predpísať špeciálne preparáty k lokálnemu zosvetleniu kože.

Zakrývať starostlivo, ale správne!

Kruhy pod očami je potrebné niekedy jednoducho zamaskovať. Na to voľte špeciálne tuhé makeupy alebo korektory, určené práve na tento účel. Vďaka svojej hutnejšej a lepkavejšej konzistencie výborne držia a navyše väčšinou obsahujú vyšší ochranný faktor.

Aplikujte v tenkej vrstve.

Ako krém, tak korektor. Pri kréme je podstatné, aby nedochádzalo k prehnanému upchávaniu pórov, ale pri korektoroch alebo rozjasňovačoch ide o čistú estetiku. Nanášajte vždy poklepkávaním prstom, začnite v najtmavšom mieste a pamätajte - dostratena.

Nevynechajte ani miestečko.

A to konkrétne miestečko pri vnútornom kútiku oka. Tmavá koža je aj tam, naneste trochu rozjasňovača alebo korektora aj naň a rozotrite dostratena pozdĺž línie nosa.

Cez deň nedoplňujte, ale opravujte.

Ďalšia vrstva korektora je vždy na škodu. Lepšie je čistými prstami miesta okolo očí ľahko poklepať, ideálne obnoviť vrstvu korektora a svieži vzhľad očí pomocou trošky očného krému.

Ak máte alergiu, berte prášky poctivo!

Ak neberiete antihistaminiká, môže vám koža opúchať a tým pádom aj praskať malé žilky. A čo viac, koho by v sezóne jeho alergénov nesvrbeli oči! Časté šúchanie očného okolia tiež spôsobuje poškodenie v podobe drobných modriniek a popraskaných žiliek.

Stavte na rúž

Vedeli ste, že veľkou pomocou pri zakrývaní kruhov pod očami je červený rúž? Kombinácia farieb je totiž maximálne dôležitá. Korektory, ktoré v sebe majú prevažne broskyňový tón, krásne neutralizujú modrú farbu žiliek, ktorá tenkou kožou pod očami presvitá.

Vyberte si správnu farbu očných tieňov.

Farebná kombinatorika je trošku mágia, keď ide o make up. Ak používate „nude“ očné tiene, hnedé alebo šedé odtiene, pamätajte si, že vaše oči rozjasnia iba v prípade, že budú ľahučko tmavšie, než je váš prirodzený tón pleti. Svetlejšie tiene iba tvoria kontrast k tmavým kruhom!

Používajte telové linky.

Broskyňový odtieň spodnej vnútornej linky urobí zázraky s celkovým vzhľadom. Zosvetlí celé okolie očí, ale tiež zamaskuje prípadné začervenanie.

Používajte klieštiky na mihalnice.

A nielen preto, že vaše oči potom vyzerajú väčšie a tým pádom tiež rozžiarenejšie. Dôvod je úplne jednoduchý - mihalnice vrhajú tieň! A nielen na kožu pod očami, ale aj na beľmo. Natáčanie mihalníc je teda vhodné pre všetkých, ktorí chcú oči opticky zväčšiť a rozjasniť.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku