Zobraziť přihlasovací formulár

Recept na najlepší slivkový lekvár pečený v rúre! Rýchly a bez miešania.

  • Publikované:
Recept na najlepší slivkový lekvár pečený v rúre! Rýchly a bez miešania.

Úžasná vôňa, nádherná farba a predovšetkým výrazná a osviežujúca mierne korenistá chuť. Tento domáci lekvár si zamilujete! Uvidíte, že iný už chcieť nebudete. Je proste luxusný! A čo je ešte lepšie, jeho príprava je úplne jednoduchá a rýchla.

Či už ho dáte do buchiet, knedlí, na koláče alebo ho napríklad namažete ráno na čerstvé pečivo, pochutnáte si! Zabudnite na časté mýty o tom, ako je ťažké lekvár doma uvariť. Možno ste tiež počuli všetky tie rozprávky o tom, ako musíte stáť celé hodiny pri sporáku a slivky v hrnci stále miešať, aby sa nepripálili. My vám ale poradíme, ako vynikajúci lekvár „uvariť“ rýchlo, takmer bez práce a hlavne bez jediného premiešania. Musíte mať len k dispozícii rúru.

Slivkový lekvár z rúry bez miešania

Suroviny:

  • 2 kg sliviek
  • 2 lyžice octu
  • 50 dkg cukru
  • 1/2 káv. lyžičky mletej škorice
  • 3 rozdrvené klinčeky
  • 4 pol. lyžice rumu

Postup

1. Slivky umyjeme, vykôstkujeme a dáme do pekáča.

2. Pokvapkáme ich cik cak octom a dáme piecť na 250 stupňov. Počas pečenia ani raz nemiešame. Pečieme 20-25 minút.

3. Po uvedenej dobe na slivky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme piecť na 15 minút.

4. Potom opäť povrch posypeme 25 dkg cukru a šup znovu na ďalších 15 minút do rúry.

Poznámka:
Ak sa vám zdá, že slivky sú po upečení príliš vodnaté, nechajte ich ešte 10-15 minút piecť.

5. Po upečení pridajte rum, škoricu a rozdrvené klinčeky. Zamiešajte a ponorným mixérom rozmixujte do požadovanej konzistencie (ako kto má rád).

6. Hotový lekvár potom naplňte do starostlivo vymytých pohárov a otočíme hore dnom. Ja som poháre dala ešte do froté uteráka, aby boli dlhšie v teple.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku