Zobraziť přihlasovací formulár

Ricottovo-kokosové guľky s pečenými jahodami: Božský letný dezert hotový za 15 minút

  • Publikované:
Ricottovo-kokosové guľky s pečenými jahodami: Božský letný dezert hotový za 15 minút

Či už pri vašich dverách zazvoní nečakaná návšteva alebo len dostanete chuť na nejakú ľahkú osviežujúci dobrotu, bude sa vám hodiť recept foodblogerky Koko na rýchly dezert len z piatich surovín, ktorého základom je lahodná ricotta, kokos a jahody. Jeho príprava nezaberie viac, než štvrť hodinky, výsledok je ale vynikajúci a navyše skvele vyzerá. Vyskúšajte ho a dáte nám za pravdu!

Netradičné vychladené ricottovo-kokosové guľôčky s teplými pečenými jahodami rozšíria vaše obzory a potešia vaše chuťové poháriky. Záleží len na vás, či budete dezert servírovať s horúcou, vlažnou alebo studenou jahodovou omáčkou. Vyskúšajte všetky varianty!

Ricottovo-kokosové guľôčky s pečenými jahodami

Ingrediencie na 20 guliek

  • 250 g vychladenej ricotty
  • 100 g strúhaného kokosu do „cesta“ + ďalší kokos na obaľovanie
  • 75 g práškového cukru
  • 3 lyžice šľahačky (30% tuku)
  • ľubovoľné množstvo jahôd na pečenie
  • maslo
  • trstinový cukor

Postup

1. Všetky suroviny na guľky zmiešajte dohromady a rukami tvorte malé guľôčky, ktoré hneď obaľujte v strúhanom kokose. Hotové knedličky dajte chladiť do chladničky.

2. Očistené jahody rozpoľte alebo rozštvrťte podľa veľkosti, vložte do malej zapekacej misky hojne vymastenej maslom a len ľahko posypte trstinovým cukrom.

3. Zapekaciu misku vložte do rúry predhriatej na 200 ° C (ideálne program horúci vzduch) a jahody pečte po dobu 10-12 minút - musia prirodzene pustiť šťavu.

4. Pečené jahody podávajte s vychladeným knedličkami. Pokrm môžete podľa chuti doplniť šľahačkou a dozdobiť lístkami čerstvej mäty či medovky.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku