Ricottovo-kokosové guľky s pečenými jahodami: Božský letný dezert hotový za 15 minút
- Autor: Lenka Ch. (LenkaCh)
- Publikované:

Či už pri vašich dverách zazvoní nečakaná návšteva alebo len dostanete chuť na nejakú ľahkú osviežujúci dobrotu, bude sa vám hodiť recept foodblogerky Koko na rýchly dezert len z piatich surovín, ktorého základom je lahodná ricotta, kokos a jahody. Jeho príprava nezaberie viac, než štvrť hodinky, výsledok je ale vynikajúci a navyše skvele vyzerá. Vyskúšajte ho a dáte nám za pravdu!
Netradičné vychladené ricottovo-kokosové guľôčky s teplými pečenými jahodami rozšíria vaše obzory a potešia vaše chuťové poháriky. Záleží len na vás, či budete dezert servírovať s horúcou, vlažnou alebo studenou jahodovou omáčkou. Vyskúšajte všetky varianty!
Ricottovo-kokosové guľôčky s pečenými jahodami
Ingrediencie na 20 guliek
- 250 g vychladenej ricotty
- 100 g strúhaného kokosu do „cesta“ + ďalší kokos na obaľovanie
- 75 g práškového cukru
- 3 lyžice šľahačky (30% tuku)
- ľubovoľné množstvo jahôd na pečenie
- maslo
- trstinový cukor
Postup
1. Všetky suroviny na guľky zmiešajte dohromady a rukami tvorte malé guľôčky, ktoré hneď obaľujte v strúhanom kokose. Hotové knedličky dajte chladiť do chladničky.
2. Očistené jahody rozpoľte alebo rozštvrťte podľa veľkosti, vložte do malej zapekacej misky hojne vymastenej maslom a len ľahko posypte trstinovým cukrom.
3. Zapekaciu misku vložte do rúry predhriatej na 200 ° C (ideálne program horúci vzduch) a jahody pečte po dobu 10-12 minút - musia prirodzene pustiť šťavu.
4. Pečené jahody podávajte s vychladeným knedličkami. Pokrm môžete podľa chuti doplniť šľahačkou a dozdobiť lístkami čerstvej mäty či medovky.
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň s priateľmi
Chcete naozaj zmazať článok?
Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia