Zobraziť přihlasovací formulár

Geniálny trik, ako ľahko a rýchlo vykôstkovať čerešne

  • Publikované:
Geniálny trik, ako ľahko a rýchlo vykôstkovať čerešne

Sezóna šťavnatých sladkých čerešní je tu! A aj keď čerstvo natrhané chutia skvele, čoskoro sa prejedia. Riešením je upiecť z nich bublaninu, urobiť džem alebo napríklad sirup. Lenže zbaviť ich kôstky nie je zas až tak jednoduché. Napriek tomu nemusíte kupovať odkôstkovač, ktorý vám bude po zvyšok roka v kuchyni len prekážať. Ukážeme vám, ako čerešne a višne ľahko vykôstkovať len s tým, čo máte doma.

Urodilo sa vám tento rok veľa čerešní a vy ich nechcete nechať napospas škorcom? Alebo ste napríklad od príbuzných či kamarátov dostali plnú prepravku? Určite ich nenechajte zhniť, bola by to vážne škoda, keď si uvedomíte, že v obchode za kilo dáte okolo 5 Eur a kvalita nie je nijak valná.

Vychytaný trik, ako vykôstkovať čerešne a višne

Ak ste už niekedy doma skúšali vykôstkovať čerešne, dáte nám za pravdu, že to nejde zrovna ľahko. Šťava strieka po kuchyni aj na vás a všade je neporiadok. Riešením by bolo zaobstarať si odkôstkovač, lenže takých kuchynských vychytávok, ktoré potrebujete raz, maximálne dvakrát do roka, sú desiatky. A kuchyňa bohužiaľ nie je nafukovacia. My pre vás ale máme dobrú správu. Nemusíte nič kupovať, všetko potrebné totiž určite máte doma!

Vystačíte si totiž s prázdnou fľašou a čínskymi paličkami. Ak ich doma nemáte, siahnite po obyčajnej slamke, ktorú spevníte hrubšou špajľou. Potom už len stačí čerešne umyť, zbaviť stopiek a môžete sa pustiť do odkôstkovania.

Čerešňu položte na hrdlo fľaše, miestom, kde bola stopka, smerom hore. Pridržte ju a druhou rukou zhora svižne celú prepichnite paličkou. Kôstka prepadne do fľaše a vám v ruke ostane vykôstkovaná čerešňa pripravená na spracovanie. Názorný postup nájdete vo videu na konci článku.

A ak premýšľate, ako vykôstkované čerešne spracovať, môžete sa inšpirovať tými najlepšími receptami od našich čitateliek. Nájdete ich TU >>

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku