Zobraziť přihlasovací formulár

Žabiak Ribit

  • Publikované:
Žabiak Ribit

Že už ste videli rozprávky snáď o všetkom možnom? A čo takto žabiak s krízou identity? Nič neprispeje k pohodovej predvianočnej atmosfére ako čas strávený s deťmi s perfektnou rodinnou podívanou. A tú Žabiak Ribit naozaj ponúka. Celý život sa Ribit cítil ako outsider, ktorý je iný ako všetky ostatné žaby. Zúfalo hľadajúc zmysel života, vydá sa na neuveriteľnú cestu nádherným dažďovým pralesom.

A o čom film vlastne je?

Vďaka komickej náhode je Ribit omylom zhypnotizovaný a verí, že je ľudský princ zakliaty v tele žaby. S presvedčením, že teraz už rozumie tomu, prečo je iný, vyráža hľadať princeznú, ktorej bozk vyrieši všetky jeho problémy. S najlepšou priateľkou po boku, veveričkou Sandy, sa stretne s úžasne bláznivými postavičkami jedinečných a farebných charakterov a je hnaný do najväčšieho dobrodružstva svojho života.

Diváci budú vtiahnutí do deja tak ako hlavní hrdinovia, ktorí prechádzajú dych vyrážajúcim svetom plným nádherných výhľadov a živých obrazov amazonského pralesa. Zahŕňajúc sedem miliónov štvorcových metrov, z toho päť a pol pokrytých dažďovým pralesom, je amazonský prales domovom nespočetných druhov.... Niektoré z nich Ribit stretne na svojej ceste za poznaním.



Kto je Ribit a jeho kamaráti

Ribit je príslovečná „ryba na suchu“ alebo, ako v jeho prípade, „žaba na suchu“. Jednoducho povedané je Ribit rojko. S neznášanlivosťou vody a skákaním je protikladom všetkého, čo žaba znamená. Ribit túži zapadnúť, patriť niekam, ale za cenu toho, že nie je úprimný sám k sebe. Sníva o tom byť ako ostatní a túži po odpovediach - dokonca aj keď si nie je istý otázkami.

Cez všetky pochybnosti Ribitovi nikdy nechýba odvaha. Keď ide do tuhého, vždy sa postaví čelom k problému - aj keď si to vlastne ani neuvedomuje.

Vo filme sa ďalej stretneme s
tukanom Terrencom, ten je šarmantný a okázalý. Hlboko miluje jasné farby a všetku krásu, ktorú svetu dávajú. Je ako módny návrhár zakliaty v tele tukana. Naopak netopier Deepak je maximálny podvodník skrytý v tele netopiera. S nevinným stareckým zjavom pripomínajúcim Alberta Einsteina, zvádza svoje obete jemným, nežným hláskom, svoju jogovou mantrou a schopnosťou dať divákom, čo chcú - odpovede na ich sny. Nie je to zlé ani podlé stvorenie, Deepak je len sústredený na seba. Chce len to, čo chce každý šikovný netopier - jedlo! Nesmieme zabudnúť na našu hlavnú hrdinku, veveričku Sandy. Je múdra, srandovná, bystrá a hlavne je najlepšou kamarátkou Ribita. Dokáže odpúšťať chyby, dokonca aj tie najväčšie Ribitové prehrešky. Sandy je hlasom rozumu v našom príbehu. Vždy dokáže rozoznať praktickú stránku každej situácie a inštinktívne vie, čo robiť. Vďaka tomu, že bola odlúčená od rodičov už v útlom veku, má Sandy pochopenie pre Ribitové pocity. Ale jej povaha je taká, že sa so všetkým vysporiada pozitívne podľa svojich možností. Aj keď skrýva svoje tajomstvá pred Ribitom a ostatnými, zostáva jeho najlepšou priateľkou, lojálnym spojencom a dokonca aj jeho svedomím.



Hlasy postavičkám prepožičali Sean Austin, ktorého môžeme poznať z Pána Prsteňov ako
Samveda Mukro, Timothy James „Tim Curry“, známy ako hrôzostrašný klaun z hororu To alebo ako sprievodca kultovnou reláciou pre mladých Bojíte sa tmy ?, komik Russel Peters alebo herečka a dabérka Chery Leigh.



Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku