. .. .. .. .. .. .. .
. .

Šťavnatý plnený kurací rezeň: Lepší ste ešte nejedli! Jedlo

Máte radi kuracie rezne, ale tie z pŕs sa vám zdajú trochu suché a chuťovo nevýrazné? Dodajte im šmrnc a šťavu. Stačí ich naplniť zmesou z krémového smotanového syra, čerstvých byliniek, cesnaku a citrónovej kôry a následne už klasicky obaliť v trojobale a osmažiť. Obyčajný rezeň razom premeníte v božskú delikatesu. V princípe sa podobná rezňu kyjevskému, len maslo vnútri vymeníte za syr.

Recept na plnený kurací rezeň s prekvapením

Ingrediencie:

  • 4 × kuracie prsia bez kože
  • hrsť nasekaných čerstvých byliniek (napr. petržlenová vňať, žerucha či estragón)
  • 1 menší strúčik cesnaku
  • kôra z ¼ bio citrónu
  • 125 g Philadelphia Original
  • soľ a korenie
  • hladká múka
  • vajce
  • strúhanka (klasickú môžeme skombinovať s ázijskou panko strúhankou)
  • olej na vyprážanie

Postup:

1. Na náplň použite krabičku klasického syra Philadelphia, soľ, korenie, z byliniek podľa chuti petržlenovú vňať, tymian, žeruchu alebo estragón. Záleží na vašom výbere. Pridajte decentné množstvo nastrúhaného alebo drveného cesnaku a pristrúhajte kúsok citrónovej kôry. Dôkladne premiešajte.

2. Prsia zbavte blán a plandavých častí. Od špicatého konca si odmerajte tretinu dĺžky celého prsa a v tomto mieste prerežte kapsičku až k druhému koncu. Nemusí to vyzerať úplne úhľadne. Kapsu vyplňte dôkladným množstvom plnky a nakoniec ju „zašpuntujte“ odkrojeným kusom mäsa. Bude to možno vyžadovať isté násilie;). Jednu stranu pŕs môžete náplňou potrieť, aby ste ju pekne ochutili. Navyše na nej bude dobre držať múka.

5 trikov na dokonale vyprážané rezne nájdete TU »

3. A teraz klasický trojobal: hladká múka, osolené vyšľahané vajíčko a strúhanka, ktorú môžete pre efekt zmiešať s ázijskou panko strúhankou. Mäso obaľte v múke najprv natretou časťou, zatiaľ čo druhú môžete dosoliť. A ďalej už to poznáte. Vezmite to cez vajíčko do strúhanky a je to.

4. Rúru rozohrejte na 160 ° C. Do panvice nalejte väčšie množstvo oleja a rezne smažte dve minúty po každej strane. Potom ich vložte - ak máte - na mriežku, ktorú dáte na pekáčik. A šup do rúry! Po 15 až 28 minútach podľa veľkosti mäsa dostanú všetci stravníci v rovnaký čas na tanier krásne šťavnaté a rovnako teplé rezne. Nechajte ich odpočívať 5 minút, aby náplň nevytiekla.

5. Servírujte trebárs so zemiakovou kašou, popučenými zemiakmi alebo bavorským zemiakovým šalátom.

Publikováno



ČLÁNKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Registraci provedete ZDE
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Nastavenia súkromia | Kontakt

© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s.