Zobraziť přihlasovací formulár

6 spôsobov, ako mať sex, aj keď sa z vás stanú rodičia

  • Publikované:
6 spôsobov, ako mať sex, aj keď sa z vás stanú rodičia

Sex je pre správne fungujúci partnerský vzťah dôležitý. Príchod dieťaťa do rodiny ale často dokáže sexuálny život úplne zničiť. Na zozname priorít s každým dňom zvyčajne klesá nižšie a nižšie. A tým začína vážne trpieť aj vzťah. Preto pre vás máme pár trikov, ako nenechať vášeň medzi vami a partnerom vyhasnúť.

Nastavte si pripomenutie

Zapojenie plánovacieho kalendára do svojho sexuálneho života môže znieť ako šialenosť. Pípajúci telefón je zvyčajne skôr zabijakom hriešnych myšlienok. Lenže teraz nie je čas na hrdinstvo. Na spontánnu túžbu sa teraz rozhodne nemôžete spoliehať. Myšlienky na naplánovaný sex vás ale môžu dostatočne nažhaviť. Celý deň sa budete tešiť na to, čo bude večer, pri každom letmom dotyku partnera sa začnete chvieť túžbou a očakávaním. Kontakt s pokožkou je napokon veľmi dôležitý. Podporuje produkciu pocitových hormónov, ako je oxytocín, znižuje úzkosť a zvyšuje intimitu. Preto sa nehanbite sex pravidelne plánovať. Aspoň raz týždenne pošlite svojmu partnerovi či partnerke malú pozvánku na stretnutie, nemusíte nijako vypisovať, stačí, keď použijete emodži, buď červené srdce, alebo usmievavého fialového diabla. To bude váš tajný kód.

Pracujte na tom spoločne

Asi je vám jasné, že po narodení dieťaťa už nikdy nič nebude ako predtým. Bohužiaľ ani sexuálna túžba. Tá klesne často pod bod mrazu, či už kvôli intenzívnym hormonálnym zmenám alebo nedostatku spánku. Ženy sa navyše necítia vôbec príťažlivé, sú unavené, čo sa prejaví na vzhľade, majú ochabnuté brucho a napuchnuté prsia, čo na nálade nepridá. Poproste preto partnera, nech vám čo najčastejšie opakuje, ako ste krásna, a vyzdvihuje vaše prednosti. A ak sa pri intímnej chvíľke nebudete z nejakého dôvodu cítiť dobre, buďte otvorená a s partnerom všetky vaše pocity preberte.

Budujte túžbu

Viem, čo si teraz myslíte: „Kto má v tomto každodennom zhone čas na predohru?“ Ale, dámy, v tom je ten rozdiel. Ženy potrebujú asi 20 minút, aby sa cítili úplne vzrušené, a vďaka pomaly rastúcej túžbe bude následný sex oveľa príjemnejší. Vzhľadom na to, že sa vaše telo po pôrode mení, môžete si v nejakej voľnej chvíľke sama vyskúšať, čo je vám príjemné. Pozrite sa napríklad na nejaký šteklivý film alebo si prečítajte erotickú knihu. A nehanbite si vziať na pomoc trebárs lubrikačný gél alebo masážny olejček.

Vyskúšajte hodinový hotel

Výskumy jasne ukazujú, že keď má pár možnosť opustiť aspoň na pár hodín svoj domov a deti v ňom, užijú si podstatne viac sexu, pretože nemyslí na detské prdíky, reorganizáciu skrine, ani na milión ďalších drobných vecí na svojom zozname úloh. Zariaďte si preto aspoň raz mesačne stráženie na celé popoludnie a noc, rezervujte si izbu v hoteli či penzióne a užite si to bez výčitiek. Oblečte si niečo, v čom sa budete cítiť zvodná, sexi a neodolateľná, ako sú vysoké podpätky, červený rúž, šaty na telo a pod ne čipkovanú spodnú bielizeň, zájdite napríklad na koncert, do kina alebo do múzea, na dobrú večeru a po nej sa vráťte na izbu a užite si nefalšovaný hotelový sex. Ten, pri ktorom nemusíte mať obavy, či neprebudíte dieťa alebo niekto neotvorí dvere do spálne.

Doprajte si rýchlovku

Rýchlovky môžu byť nielen zábavné, ale naozaj vzrušujúce. Či už si ju doprajete v spálni, keď sa vaše dieťa napríklad práve na deke hrá s kockami alebo vyskúšate nejaký neobvyklý priestor - napríklad vaše auto, komoru alebo kúpeľňu. Nakoniec, také vibrácie zapnutej práčky alebo sušičky môžu sexuálny zážitok ešte spríjemniť.

Nenechajte sex upadnúť do zabudnutia

Aby ste mali istotu, že sa váš milostný život nestane len minulosťou, zahrajte si občas nejakú zábavnú sexi hru. Zaspomínajte trebárs na obdobie dospievania a roztočte fľašku, naučte sa vyzliekací poker alebo trebárs len každý mesiac položte na stôl list papiera s tromi stĺpcami nadpísanými „Áno, Nie, možno“, a do nich každý napíšte, čo nové z oblasti milovania by ste boli ochotní vyskúšať, aj to, čo by ste v žiadnom prípade neurobili. Vďaka tomu môžete zlepšiť váš sexuálny život.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku