Zobraziť přihlasovací formulár

Maskara 5x nesprávne!

  • Publikované:
Maskara 5x nesprávne!

Všetok úspech tkvie v detailoch. A aj to najdokonalejšie nalíčenie očí môže pokaziť zle nanesená maskara. Že sa vám to zdá ako hlúposť? Vybrali sme pre vás päť najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťame pri aplikácii maskary. A keď sa ich vyvarujete, tak nielen, že vaša maskara vydrží oveľa dlhšie, ale váš pohľad bude absolútne neodolateľný! Takže stop optickému zmenšovaniu očí, obtlačeným šmuhám aj „pavúčím nôžkam“.

Aj v tak obyčajnej veci, ako je nanášanie maskary, platí, že keď dvaja robia to isté, nie je to to isté. To, že sme si vo svojich mladších teenagerovských rokoch osvojili nejaké návyky, ktorých sa dodnes držíme, ešte neznamená, že na nich nemôžeme trochu zapracovať.

Mihalnice ako hmyzie nožičky. Pravdepodobne viete, o čom hovoríme. Aj keď sa sem tam vzhľad mihalníc „pavúčie nôžky“ pokúša nejaká celebrita opäť vrátiť do módy, jednoducho to nie je pekné. Bodka. A veľmi často docieľujeme tohto škaredého efektu nezámerne a s dobrým úmyslom. Väčšina maskár je určená na to, aby sme si ju nanášali maximálne v dvoch vrstvách. Ale to my niekedy prekročíme aj desaťkrát, že? Takže základom je nenechať maskaru vyschnúť a neaplikovať ju znovu na už zaschnuté vrstvy na mihalniciach. Vždy je oveľa lepšie sa odlíčiť a začať znovu, ako „doličovať“.

Pumpovanie kefkou. A to zďaleka nie preto, že si kefkou dovnútra natlačíme vzduch a maskara skôr vyschne (než by aj s týmito zásahmi stihla vyschnúť, dávno by sme ju mali vymeniť). Ide o to, že prílišným trením a vytváraním vzduchových bublín maskara „žmolkovatie“, a tieto nevzhľadné žmolky potom nanášame na mihalnice. A keď sa ich chceme zbaviť, snažíme sa ich rozčesať, tým nanášame ďalšie vrstvy maskary... a sme u pavúčich nožičiek.

Vyhoďte ju. Ak si už ani nepamätáte, kedy sa maskara objavila vo vašej kozmetickej taštičke, vyhoďte ju. Pretože verte alebo nie, aj v maskare sa množia baktérie, ktoré zapríčiňujú začervenanie, svrbenie, nadmerné slzenie a všeobecne dráždia oko. Áno, fuj.

Pekne ku korienkom. Ak nanášate maskaru tak, že dáte kefku až ku korienkom a jemne ňou pohybujete zo strany na stranu, práve ste si vyslúžili pochvalu. Ak nie, mali by ste začať! Nedokonale nafarbené korienky mihalníc spôsobujú, že vaše mihalnice vyzerajú podstatne kratšie, než sú. A to predsa nechceme.

Jemne, nie silou. Vzhľadom k predchádzajúcemu bodu je na mieste istý tréning a zručnosť. Pretože áno, kefku maskary je potrebné umiestniť až ku korienkom, ale zároveň musíme trošku krotiť silu, ktorú na nanášanie maskary vynakladáme. Pretože jeden ťah mimo, spustia sa reflexy, my zatvoríme oko a môžeme začať nanovo. Akonáhle prudko zatvoríme oko s ešte nezaschnutou maskarou na mihalniciach, všetci vieme, že výsledný efekt má potom ľahko vzhľad mývala.

Máte nejaké vlastné tipy na to, ako zabezpečiť dokonalé nalíčenie mihalníc? Ako často meníte maskaru? Je ťažké zmeniť zabehnutý štýl líčenia? Podeľte sa s ostatnými na Mimibazari!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku