Zobraziť přihlasovací formulár

Detox pokožky? Jedine s týmito piatimi ingredienciami

  • Publikované:
Detox pokožky? Jedine s týmito piatimi ingredienciami

Do svojho tela prijímame každý deň veľké množstvo škodlivých látok, ktoré sa, ak sa správne nečistíme, usadzujú v orgánoch a spôsobujú mnohé zdravotné ťažkosti. Naše telo nás však zrádza tiež samo o sebe, pretože produkuje i látky, ktoré nám škodia, a to obzvlášť v strese. Nedostatočná detoxikácia organizmu sa prejavuje rôznymi ťažkosťami, chronickými chorobami, ale aj na stave a kvalite kože. Ako pomôcť hĺbkovej detoxikácii zvonku? Poznáme päť nenahraditeľných pomocníkov!

Morská soľ

O tom, že
morská soľ je oveľa univerzálnejšia, než by sme vôbec tipovali, sme vám už písali. Jednou z čarovných vlastností morskej soli je jej skvelý efekt na pokožku celého tela. Okrem drsnej štruktúry kryštálikov, ktoré zaistia dokonalý peeling, sú ale veľmi prínosné najmä hydratačné účinky soli. Aj na chronicky suchú pokožku pomáhajú soľné kúpele, ktoré veľmi účinne obnovujú prirodzenú ochrannú bariéru kože, vďaka ktorej bude odolnejšia proti nežiaducim vonkajším vplyvom.

Antioxidanty

Antioxidanty pokožku síce nechránia ale ozdravujú. Hrajú veľkú úlohu pre detoxikáciu tela ako zvnútra, tak zvonku, preto je dobré ich prijímať v bežnej dennej strave, ale aj aplikovať na pokožku. Najčastejšími výťažky využívanými v kozmetike sú granátové jablká, mangostan (mangosteen) a bobuľové plody (čučoriedky,
brusnice). Z účinných látok hľadajte vitamín E a C, idebenon a niacín.

Živočíšne uhlie

Živočíšne uhlie pôsobí na pleť ako vysávač. Je schopné vytiahnuť z pórov snáď všetky nečistoty, ktoré sa v nich usadzujú. Preto je hlavnou zložkou predovšetkým pleťových masiek a čistiacich prípravkov. Či už živočíšne uhlie použijete na pleť v akejkoľvek forme, potrebuje aspoň minútu pôsobiť, preto hneď neoplachujte ani čistiace gély alebo peelingy!

Íl

Íl funguje na pleť podobne ako živočíšne uhlie, má však jednu výhodu - prípravky z ílu sú väčšinou obohatené o ošetrujúce rastlinné oleje, takže sú vhodné aj pre suchú a citlivú pleť - nevysušujú ju, naopak hydratujú a vyživujú. Živočíšne uhlie naopak môže vytiahnuť z pleti až príliš mastnoty, takže zostáva nepríjemne suchá.

Morské riasy

Morské riasy sú skvelou kombináciou antioxidačných a čistiacich vlastností, preto sú tiež častou prímesou pleťových masiek. Ich špeciálne zloženie s antioxidačnými účinkami pleť čistí, ale tiež stimuluje krvný obeh. Väčšie prúdenie krvi má za následok dokonalejšie zásobenie živinami a teda aj na prvý pohľad rozpoznateľnú vyššiu kvalitu pleti.

Dopriavate svojej pleti i svojmu telu systematickú detoxikáciu? Alebo ste ju aspoň niekedy vyskúšali? Aké na vás mala účinky, pozorovali ste zmenu? A máte nejaké vlastné tipy na očistu organizmu?

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku