Zobraziť přihlasovací formulár

Najčastejšie make-up minikatastrofy a ako na ne

  • Publikované:
Najčastejšie make-up minikatastrofy a ako na ne

Ponáhľame sa, nemáme čas, nemáme pokoj, nanášame make-up v rýchlosti, cez deň sa nezastavíme... a make-up nanášame alebo opravujeme jednoducho trošku lajdácky, veď predsa nejdeme na ples, no nie? Tak ako tak sa občas objaví chybička, ktorú je nutné opraviť, ideálne čo najskôr. Aké sú najčastejšie momenty, kedy si uľavíme „Sakra!“ a chceme začať nanovo (alebo nad tým mávnuť rukou a celý deň tráviť s vedomím, že sme sa na sebe dopustili beauty prehrešku a neopravili ho!)?

Rozmazaná maskara. Alebo lepšie povedané - otlačená. Určite sa vám stalo, že vám ušla ruka a maskara skončila na hornom viečku, otlačkom pod spodnými mihalnicami alebo na koreni nosa. Maskaru nanášame ako poslednú, preto nám dokáže pokaziť celý výsledný vzhľad, a málokedy je čas začať nanovo. Nepanikárte, vezmite si vatovú tyčinku (takú, čo sa používa do ucha), jej špičku namočte do micelárnej vody alebo odličovača a jemne priložte na miesto zašpinené maskarou. Odstránite ju tak lokálne, nemusíte sa odličovať. A na záver bude stačiť trocha make-upu, korektoru púdru alebo očného tieňa - a kríza j zažehnaná.

Škvrna od make-upu na bielom tričku. Je to nočná mora, už už chcete odísť, keď zistíte, že vaše obľúbené biele tričko, blúzka alebo košeľa, na sebe majú šmuhu od make-upu. Nebojte, nemusíte ich hneď hádzať do prania. Posypte zašpinené miesto detským púdrom a počkajte zhruba päť minút. Púder vtiahne mastnotu z make-upu, takže z neho zostane tiež vlastne len „púder“. A ten už ľahko odstránite kefou na oblečenie.

Rúž na zuboch. Dostať rúž zo zubov nie je žiadny problém, ako sa ale dozvieme, že tam vôbec je? Rúž sa na zuby dostane z vnútornej línie pier (ak si ich teda neprejdeme rúžom). Preto hneď, akonáhle si rúž nanesieme, strčíme si medzi pery ukazovák, prikryjeme ním zuby a pery otlačíme naň. Všetok prebytočný rúž z pier zostane na ňom.

Vlasy vo vlhku. Poznáte termín frizz? Je to efekt, ktorý robia väčšinou vlnité alebo kučeravé vlasy vo vlhku (ale aj rovné to zvládnu). Keď máte hladký účes, s frizz vyzeráte, ako by ste sa dotkli elektrického drôtu. A žehlička ani čelenka nie sú po ruke. Čo s tým? Riešením je krém na ruky. Nakrémujte si ruky ako obvykle a rukami si ľahko prejdite po vlasoch. Krém na ruky je dosť ťažký, aby ukočíroval frizz, ale nie tak ťažký, aby vlasy zamastil (pri striedmom použití, samozrejme).

Pupienková pohotovosť. Cítite, že sa na vašej tvári rodí niečo, čo by tam rozhodne byť nemalo? Zvážte dva varianty - buď zožeňte ľad a citrón, alebo ibuprofén v tekutej forme (tabletky rapid). Ak máte, pritlačte na pučiaci pupienok kocku ľadu, nech zmizne opuch. Potom ho natrite citrónovou šťavou, ktorá zosvetlí kožu a zmizne začervenanie. Ak sa dostanete k ibuprofénu, rozrežte tabletku a tekutým vnútrom pomažte pupienok a jeho okolie. Zmizne začervenanie, opuch aj prípadné svrbenie.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku