Zobraziť přihlasovací formulár

Keď sa zamiluje... muž

  • Publikované:
Keď sa zamiluje... muž

Pozná to každá žena... Či chce, alebo nie, raz za čas sa objaví ON. Či už ide o muža, ktorý sa na vás nezáväzne usmeje nad šálkou kávy v reštaurácii, keď idete prebrať novinky s kamarátkami, o elegána, ktorý vám kúpi drink na bare a vedie príjemnú konverzáciu, alebo extrémne iskrenie pri akejkoľvek inej príležitosti. A okúzlená žena potom sedí, vymýšľa spôsoby, ako ho kontaktovať, sleduje jeho verejné profily, zisťuje od známych a kamarátov. Ale ako prežíva očarenie muž? Ako spoznáte, že je do vás zaľúbený?

Môže sa to zdať neuveriteľné, ale aj páni tvorstva sem tam prežijú chvíle, kedy sú neistí, nervózni a správajú sa trošku ako namachrovaní pubertiaci skrížení s neľútostnými biznismenmi a k tomu všetkému ešte šmrncnutí uplakaným dieťaťom. Ženy sa nechajú očariť veľmi ľahko, pretože ich stav pobláznenia (aj keď celkom nevinné) baví. Baví ich riešiť, čo by, keby, predstavovať si, prežiť si paralelne malinký postranný život, hoci len v hlave. Za to však vďačia povestnému multitaskingu, pretože aj s hlavou okupovanou predstavami, ktoré ich nútia sa neustále pousmievať, zvládajú každodennú agendu viac menej bez problémov.

S mužmi je to inak. Alebo také je všeobecné presvedčenie, pretože chlapi sa proste nestretávajú s kamošmi, aby im porozprávali, ako sa na nich baba v električke usmiala. Takže je verejné povedomie o tom, ako prežíva pučiacu lásku muž, žalostne malé.

Nechcete byť trápna? To ani on.

Situácií, keď sa dvaja stretnú a ich stretnutie je rozhodne viac ako priateľské, môže byť nepredstaviteľne veľa. V každom prípade ale nastane štádium, kedy je obom jasné, že „o niečo ide“, a nie je to zďaleka len sex.

Ak si žena láme hlavu tým, prečo nenapísal, keď mu dala číslo, verte, že muž má s touto situáciou tiež plno problémov. Aj jemu sa naháňajú hlavou otázky:
Mám napísať hneď? Budem vyzerať moc dychtivo a ešte by si začala myslieť, že ma má istého. Mám napísať zajtra? Nie je to ešte moc skoro? A pozajtra? Čo keď už nebude vedieť, kto som? Taká krásna ženská, o tú musí byť záujem. A čo mám napísať? Má to vyznieť neutrálne?Nemôžem jej predsa dať moc najavo, že o ňu stojím, nebudem za zúfalca. A tak ďalej. Muž rieši väčšinou to, ako bude pred ženou vyzerať, rieši o trošku viac, než je tomu naopak.

Nie je to dlho, čo som zažil blesk z čistého neba. Aj keď to nie je tak úplne pravda... poznáme sa dlho, Tamara je moja dlhoročná kamarátka a ja som si nikdy naplno neuvedomil, čo k nej cítim. Potom ale prišla vhodná situácia a ja jej to povedal. Akonáhle som to vyslovil nahlas, akoby som v sebe zdvihol stavidlá, ten nával citov sa jednoducho nedá zvládať. Nepovedala mi výslovné áno, náš vzťah je zložitý, ale ani nie.

Rozhodol som sa jej poslať do práce kvety. Pekné, že? Lenže to rozhodnutie mi trvalo asi päť hodín. Chodil som po byte a nebol schopný dokončiť objednávku. Pochopí to? Že jej chcem jednoducho len urobiť radosť? Nebude si myslieť, že som moc otravný? Je to vôbec pekné gesto alebo otravné? Chodil som po byte ako tiger v klietke a kyticu nakoniec objednal až dlho po polnoci. V momente, keď som zaplatil, by som to najradšej vzal späť.

A druhý deň? No v práci som neurobil nič - stále som kontroloval telefón. Najskôr som čakal správu od zásielkovej služby, či kvety dorazili. Keď prišla, tak to ešte len začali hodiny trýzne. Prečo sa neozýva? Naštvala sa? Má moc práce? Dorazili jej tie kvety? Vie, od koho sú? Prečo som tam, blbec, nechal napísať len iniciály? Ale nakoniec to dopadlo dobre. Zavolala, poďakovala a šli sme na večeru.“

Radim, 37 rokov

Vidíte? Ak si ako žena lámete hlavu, kedy čo a ako napísať, verte, že je na tom rovnako. Alebo možno ešte „horšie“.

Spoločenské hry

Vďaka filmom, seriálom a vykladaniu kamarátok máme každá/ý nejaké predstavy o tom, čo sa sluší a patrí. V čase, keď sa nikto nechce vydať napospas a všetci si na začiatku vzťahov tak trošku kryjú chrbát pre prípad, že by to nevyšlo, sú bohužiaľ nutné isté spoločenské hry, ktoré sú takým malým bojom o nadvládu.

Odpovedať na sms okamžite? Neexistuje, ani keď máme čas. Síce to patrí k istej etikete, ale tu nie sme na obchodnom rokovaní, že. Je potrebné počkať. Aspoň pár hodín. Tí otrlejší odpovedajú až na druhý deň. A zďaleka nie preto, že nemôžu alebo nechcú. Ale jednoducho si nechcú pripadať ako nedočkavci...

Kývnuť na ponuku spoločne stráveného času? No tak to zas pr, ja mám svoj život, predsa nebudem vyzerať, že nemám žiadne plány. A že ich kvôli nej hneď všetky zruším. Alebo že čakám len na to, až sa ozve a spoločne niečo naplánujeme. Aj keď je to trebárs pravda. A tak s ospravedlnením, výhovorkou a ťažkým srdcom odmietame.

Kedy si môžete byť (takmer) istá

Po absolvovaní niekoľkých kôl vyššie spomínaných spoločenských hier ale príde doba, keď už majú obaja jasno a vyhradia jeden druhému vo svojich životoch istú exkluzivitu, či už vyslovenú, alebo nie. Ako teda žena spozná, že jej má muž plnú hlavu?

  • Predvádza sa - tu máme toho namachrovaného pubertiaka v plnej miere. Nenápadne sa chváli všetkým, čím môže, telom, darčekmi (myslené peniazmi), úspechmi. A ako ho v láske utvrdiť? Obdivujte ho. Aj keď sa sem tam jeho snahám pousmejete.

  • Otvára sa - rozpráva sa s vami o svojom detstve, o tom, aké má vzťahy s rodičmi, aké krivdy v mladosti pocítil, ako a kde vyrastal, čo sa mu páčilo. Načúvajte, buďte chápavá. A vstrebávajte informácie, môžu sa hodiť.

  • Je nervózny - hoci to na sebe nechce dať za žiadnu cenu poznať. Sem tam mu niečo vypadne z ruky, vrazí do dverí, prípadne sa trochu viac potí. Ale nebojte, aj v tomto prípade bude určite, ale určite voňať. Možno až moc.

  • Chváli sa - a to vami! Vezme vás do spoločnosti svojich kamarátov, k rodine, jednoducho vás ukazuje ako svoju trofej. Že si pripadáte trošku ako v zoologickej? Užívajte si to. Akonáhle sa vami chváli, je to „vo vrecku“.

  • Túži po vás - nedá sa nič robiť, chémia je mocná. A k láske patrí, bez nej dokonca snáď ani láska nie je možná. Že sa vás „nenápadne“ dotýka? Vyhľadáva akýkoľvek fyzický kontakt a blízkosť? To je dobre.

  • Stará sa - každá žena v tom „svojom“ mužovi prebúdza túžbu sa o ňu starať. Spoznáte to, až budete chorá a zrušíte schôdzku. Príde za vami, nakúpi vám ovocie, vybrakuje lekáreň.

  • Má radosť - usmieva sa. Možno u toho nie ste, ale jeho okolie by to potvrdilo.

Ako na vás pôsobí nová láska? Sú znamenia, ktorá vám prídu úplne jasné? Aký bol ten „váš“ príbeh? Povedzte to ostatným na Mimibazari!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku