Zobraziť přihlasovací formulár

Triky s detským olejčekom

  • Publikované:
Triky s detským olejčekom

Ak máme doma bábätko alebo malé dieťa, máme doma veľmi pravdepodobne aj detský olejček. Tieto oleje sú väčšinou neparfumované, vhodné aj na citlivú pokožku, ošetrujúce, cenovo veľmi dostupné. A nie je jediný dôvod používať ich len pre deti. Môžeme totiž nahradiť veľa produktov, ktoré sú samy o sebe oveľa drahšie, ale tiež nám pomôcť v situáciách, v ktorých by sme to nečakali.

Detské olejčeky vyživujú pokožku, zjemňujú ju a, keď na to príde, krásne voňajú. A to nie je všetko.

Odličovač. Väčšinou veľmi šetrne odstráni i vodeodolný make-up. Takže kľudne môžete používať bez obáv, že by podráždil pokožku, dokonca ani v okolí očí.

Do kúpeľa. Naliať trošku detského olejčeka do kúpeľa dodá nielen úžasnú hebkosť našej pokožke po ňom, ale tiež budeme krásne voňať. Vďaka teplej vode olej prenikne do pokožky ľahko a hlboko, vyživí ju a zjemní. Len je dôležité vaňu po olejovom kúpeli vyčistiť.

Na holenie. Detský olejček je pre našu pokožku pri holení lepší než ktorákoľvek pena (alebo nedaj bože mydlo). Pleť nebude podráždená, naopak.

Odstráni dočasné tetovania. Možno sa vaše dieťatko neuvážene polepilo „tetovačkami“ zo žuvačiek, možno ste sa vrátili z dovolenky a tetovanie z pláže nie a nie dole. Riešenie je jasné - detský olejček.

Na opuchnuté prsty. S prstienkom. Ak vám opuchli ruky a nemôžete zložiť prstienok, masírujte prst detským olejom, prstienok pôjde ľahko dolu.

Pri lakovaní nechtov. Keď si vezmete vatovú tyčinku a nanesiete ňou detský olejček na okolie nechtov, nestane sa, že by ste pretiahli a lak vám zaschol na koži.

  • Rovnako tak môžete detský olejček používať ako zmäkčovač kožičky pri mani/pedikúre.

Nočná pedikúra. Ak vám pokožka na chodidlách schne a praská, naneste na nohy pred spaním poriadnu vrstvu detského oleja a navlečte si bavlnené ponožky. Choďte spať a ráno budú chodidlá ako nové... alebo rozhodne aspoň významne mäkšie.

Zvyšky depilačného vosku. Ak používate depilačný vosk na akékoľvek partie, asi viete, že z neho zvyšky zostávajú na koži a idú ťažko dole. Nie tak ale s detským olejčekom. Ten ich pomôže odstrániť raz dva. A ešte pokožku upokojí a vyživí.

Odstráni nálepky všetkého druhu. Či už sa potrebujete zbaviť čohokoľvek lepivého, detský olejček je tu pre vás. Nálepky, náplasti, etikety, cenovky atď. A dokonca aj žuvačky z nábytku, látok, oblečenia alebo vlasov.

Zamotané retiazky. Poznáte tie tenučké retiazky, na ktorých sa rady robia nerozuzľovateľné uzly? Pomôže olejček. Pokvapkajte uzol a ľahučko trite, prípadne použite ihlu na rozmotanie.

  • Rovnako tak olejček pôsobí na zaseknutý zips.

Telo od farby. Po maľovaní alebo iných prácach môžu na tele zostať škvrny farby alebo iné pracovné špiny. Áno, zbaví vás jej detský olejček, a to dokonca aj tej mastnej.

Máte ďalšie tipy, ako využiť detský olejček? Podeľte sa s nami na Mimibazari!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku