Zobraziť přihlasovací formulár

Ako dodať objem aj tým najjemnejším vlasom

  • Publikované:
Ako dodať objem aj tým najjemnejším vlasom

Nikto nechceme spľasnuté vlasy. Ale zďaleka nie všetci sme obdarení hustými a zdravými vlasmi, ktoré jednoducho môžeme nechať uschnúť a vyzerať skvele. Ak je nedostatočný objem problém, ktorý s vlasmi riešite, máme pre vás niekoľko užitočných tipov, ako si s tým poradiť. A niektoré z nich nás nebudú stáť viac ako minútu úpravy vlasov naviac.

Spľasnuté vlasy môžu mať niekoľko príčin. Buď nám príroda jednoducho nenadelila a my máme vlasy riedke a/alebo extrémne jemné, alebo prechádzame hormonálnymi zmenami a vlasy sa nám rýchlo mastia, tiež ale môžeme mať jednoducho zlý strih alebo používať nevhodnú kozmetiku.

  • Ak chceme vlasom dodať objem, nemali by sme používať hutne vyživujúcu kozmetiku, ale naopak tú určenú pre jeho zväčšenie.
  • Dôležité je poriadne sa zbaviť stylingových produktov už pri umývaní, ich zvyšky totiž môžu vlasy zaťažovať a ťahať ich dole.
  • Ak máme riedke vlasy a chceme im dodať objem, pravdepodobne pre nás nebude fungovať štýl dlhých vlasov. Polodlhé a ostrihané po vrstvách je rozhodne lepší nápad.
  • Nenanášajte stylingové produkty na mokré vlasy (ak k tomu nie sú vyložene určené). Inak vlasy zbytočne zaťažia a nebudú fungovať.

A teraz - ako na objem?

Naddvihnite korienky. Dodať objem vlasom, ktoré sú v dĺžkach narušené farbením, nie je zas až taký problém. Nám ale ide o to, aby sme mali objem už od korienkov - a vyzerali tak maximálne prirodzene. Existuje veľa prípravkov, ktoré nanesieme ku korienkom a ktoré ich naddvihnú. Postačí ale aj úplne obyčajné penové tužidlo.

Tupírovanie. Táto metóda je možná old-school, ale funguje. Všetci vieme, ako na to - dôležité ale je vrchnú vrstvu vlasov vykefovať dohladka. Akonáhle prameň natupírujeme, prelakujeme ho a odložíme „na stranu“. Akonáhle máme hotovo po celej hlave, dáme vlasy tam, kde majú byť, vezmeme si hustú plochú kefu (ideálne štetinovú) a vlasy uhladíme. Je málo škaredších vecí, ako keď nám pozerajú postrapatené trsy spod pár hladkých prameňov.

Fénovanie. Ak si vlasy poriadne umyjeme a použijeme adekvátnu kozmetiku, príde na rad vysúšanie. Ak používame fén, môžeme skúsiť korienky nadvihnúť tým, že si vlasy budeme fúkať v predklone. Vlas trošku pozmení svoj prirodzený „sklon“ a objem nám vydrží.

  • Tip Mimibazara: V tejto pozícii (v predklone) si môžeme vlasy aj prelakovať, objem potom vydrží dlhšie. Môžeme si tiež naniesť lak na prsty a vmasírovať si ho ku korienkom.
  • Máte doma krepovaciu žehličku? Môžete ju použiť na korienky. Keď vynecháte úplne vrchnú a spodnú vrstvu vlasov, zvyšok môžete nakrepovať od korienkov cca 5 cm do dĺžok. Drobné vlnky vo vlasoch dodajú objem jednoducho mechanicky.

Spanie vo vrkoči. Ak chcete dodať vlasom nielen objem, ale aj textúru, chcete definované pramene a možno aj ľahko zvlnené, ideálne je ísť spať po zhruba deväťdesiat percentnom vysušení vlasov s vlasmi zmotanými do drdolu, voľného zapleteného vrkoča alebo len vysoko učesaného vrkoča. Dôležité je použiť voľnú, ideálne špirálovú gumičku, aby sme si vlasy nepolámali.

Zmena cestičky. Je to nepríjemné, málokomu z nás sa do toho chce, ale je to účinné. Ak si desaťročia češeme vlasy na cestičku v jednom mieste, vlasy tak zafixujeme. Jednoduchým prehodením cestičky naopak docielime to, že okolo nej budú vlasy oveľa vzdušnejšie. Rovnako tak môžeme vlasy fénovať pozdĺž rôzne vytvorených cestičiek, nepravidelne, neštandardne a zakaždým inak. Vlasy tak trošku zmetieme a bude im trvať, než zase zľahnú, aj keď si ich potom učešeme tak, ako sme zvyknutí.

Skúste to bez kondicionéra. Ak si to môžete dovoliť. Kondicionér by sme mali nanášať do maximálne spodných dvoch tretín dĺžok vlasov, rozhodne nie ku korienkom (aj tu môže byť zakopaný pes zľahnutých vlasov. Šampón patrí ku korienkom, kondicionér ku koncom!). Ak sa ale naše vlasy obídu, raz za čas by sme ich mohli nechať odpočinúť od kondicionéra - ktorý vlasy síce uhladzuje, ale tiež zaťažuje.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku