Zobraziť přihlasovací formulár

Čo muži neznášajú na svojich ženách

  • Publikované:
Čo muži neznášajú na svojich ženách

Aj keď muži ženy bezo zvyšku milujú, sú im niektoré veci krajne nepríjemné, až by sme mohli povedať, že ich neznášajú. Dobrá správa ale je, že je to pocit, ktorý vyjadruje lásku skoro rovnako (a možno niekedy aj viac) než to, čo na svojich partneriek a ženách milujú. A ak vás ako prvé napadla celulitída, nejaké to kilo navyše, alebo viditeľné odrasty vo vlasoch a neupravené nechty, čítajte ďalej. Pretože je to úplne, ale úplne inak.

Keď nie sme blízko. Niekedy nám môže pripadať, že keď si od seba dáme na nejaký ten týždeň oddych, pôjdeme na oddelené dovolenky, na služobnú cestu alebo kamkoľvek inam, je strašne dobrý nápad. Ale... až keď situácia nastane, uvedomíme si, že nám partner vlastne chýba. A čo je dôležité - my jemu. Dvoch ľudí, ktorých spája láska, sú na seba zvyknutí, a keď zrazu nie je s kým zdieľať, nie je koho pohladiť a koho chytiť za ruku, nie je to pekný pocit. Hoci vieme, že to prejde.

Keď spochybňujeme svoje schopnosti. Svojho muža alebo partnera sme si nevybrali preto, že je dokonalý, ale preto, že v ňom vidíme to najlepšie. A on urobil to isté voči nám. Muži nemajú radi, keď spochybňujeme svoje vlastnosti, schopnosti alebo zručnosti. A je dobré s nimi o tom hovoriť, pretože často nám poskytnú pár argumentov pre väčšie sebavedomie. A pripomenú nám, že sú to oni, kto v nás verí, a vďaka ktorým sa zo seba snažíme vykresať to najlepšie.

Keď meníme to, aké sme. Je to veľmi ošemetný problém. Sme s partnerom, o ktorom vieme, že napríklad preferuje u žien inú farbu vlasov, než akú máme. Ale... on si nás vybral také, aké sme. Ak začneme zámerne meniť samy seba s myšlienkou, že sa mu budeme viac páčiť (od vzhľadu po prácu alebo koníčky), milujúcemu partnerovi sa to páčiť nebude. Naša identita je to, čo miluje. Nie to, čo by z nás mohlo byť, keby sme ju zmenili.

Keď nám ublíži. Tomu sa nedá úplne vyhnúť. V zápale hádky možno povie niečo, čo nám ublíži, možno sa nezachová najlepšie. Keď nás naozaj raní, je mu to naozaj ľúto. Veci nejdú vziať späť, ale pri dobrej komunikácii sa dá zvládnuť vlastne takmer všetko.

Keď sa k nám niekto nespráva s rešpektom. Naši partneri často rozpoznajú toxických priateľov, rodinu alebo kolegov oveľa skôr, než my samy. Ale aj keď sa k nám bude predavačka v obchode správať zle, zdvihnú na ňu pre nás hlas. Robia to z lásky, muži nás chránia, aj keď v tom dnešnom modernom svete nemajú toľko príležitostí.

Keď to vzdávame. Zlyhanie v mnohých oblastiach nášho života sa nikomu z nás asi nevyhne. Ale keď to vzdáme moc skoro, je zlyhanie i sklamanie. Partnerova dôvera v nás by mala byť jednou z motivácií, prečo sa nevzdávať a dať situácii, v ktorej sme, všetko, čo je v našich silách.

Keď nás nevidí šťastnú. Láska je o tom, priať si pre druhého šťastie. Možno aj trochu viac než pre seba samotných. Ak nie sme šťastné, neskrývajme to, hovorme o tom. Pretože skrývať, tajiť a nekomunikovať sú cesty jedine k tomu, že sa navzájom odcudzíme. A často bývame prekvapené, aké veľké pochopenie náš partner má a ako moc vie pomôcť, keď sa cítime bezradné.

Neznáša vidieť našu bolesť. Milujúcim mužom láme srdce, keď vidia svoju partnerku v akejkoľvek bolesti. Cítia sa bezmocní, a keď dostanú príležitosť, urobia všetko pre to, aby bolo ich žene lepšie. Žiadna žena by bolesť skrývať nemala - nemala by mužovi brať šancu na to, aby urobil všetko pre to, aby jej bolo lepšie.

A ešte viac, keď ju skrývame. Ak ste niekedy po večeroch plakali v kúpeľni a mysleli si, že to váš partner nevie, vo väčšine prípadov ste sa plietli. Ešte horšie, než vidieť našu bolesť, je pre mužov vedieť, že ju skrývame, hovoríme s ním len na pol úst a vyhýbame sa pohľadu z očí do očí. Bezmocnosť pri nielen riešení problému, ale aj pri jeho objasnení, je pre partnera veľké utrpenie.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku