končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,17 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Talianský chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 350 ml vody, 500 g hladkej muky T605, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 1 lyžička droždia, 2 lyžičky sušeného cesnaku (dávam 1-2 strúčiky čerstvého pretlačeného cesnaku), 1 lyžička provensálskeho korenia, po pípnutí signálu pridáme na kolieska nakrájané olivy (180 g balenie dávam celé) a na kocôčky nakrájaný tvrdý syr (cca 150 g, robili sme už aj s taveným syrom) POSTUP PRÍPRAVY do pekárne dávame v poradí, ako je uvedené, pečiem na programe 1 (základny - 3,5 hodiny), 900 gramový chlebík, kôrka tmavá... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Katarina D. (kacenka78) ID 10237 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 22.3.2009, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
bio chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1 celozrnná hladká múka (taká fialová, dostať ju bežne v obchodoch-tesco, kaufland, má 800 g), 1 droždie, voda, soľ, slnečnicové/tekvicové semienka, (sézam, ľan), štipka sódy bikarbóny POSTUP PRÍPRAVY Zarobíme si kvások (ja ho robím iba s vlažnou vodou), ale kto nemá problém, tak klasický kvások. Necháme kvasiť 5-10 min. Múku vysypeme do misky, prilejeme kvások, vodu, štipku (polovičku malej lyžičky) sódy bikarbóny, pridáme semienka - cca 100 gramov, môže to byť mix, prípadne aj orechy. Zarobíme vláčne cesto, ktoré sa nemá lepiť. Necháme kysnúť v teple pod utierkou cca 1,5 hod. Vypracujeme dva menšie bochníky, na plechu ich necháme odstáť ešte 20 minúť. Dáme piecť. 170 stupňov 60-75 minúť. Pri pečení 3-4x chlebík vyberieme a postriekame vodou. Keď sa chlebík dopečie, prikryjeme ho čistou mokrou utierkou. Chlebik je najlepší, keď je čerstvý, žiaľ, nevydrží dlho (keďže sú tam neni ečka a zlepšovače). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 31.12.2009, 13:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb domaciPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej muky,6,5 dcl vlaznej vody, mozno bude stacit aj 6dcl,1 cele drozdie,2 lyzice cukru,2 lyzice soli, muka na posypanie POSTUP PRÍPRAVY spracujeme cesto, 5 minut spacuvavame, nechame kysnut na teplom mieste 30 minut, potom premiesime a znova nechame kysnut 30 minut, vytvarujeme si tvar aky chceme, popripade mozeme pridat rascu. 200°C 30 minut, potom asi 10-15 na 250°C. Piekla som ho v ciernom pekaci, vymastila som ho maslom, a vysypala hrubou mukou, najprv asi pol hodinu s pokrievkou a potom bez, pocas pecenia mazeme cistou vodou.Ja som ho piekla hodinu, nemame ruru s ventilatorom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Ivana B. (levicaiva) ID 94691 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 18.4.2011, 8:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci celozrnný chlieb inšpirovaný rožkami kristiny s. /niginy/POTREBNÉ PRÍSADY 400 g pšenično - ražnej múky, * 100 g celozrnnej ražnej múky, * 1 a pol ČL soli, * 2 ČL majoránky, * 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, * 1 ČL mletej rasce, * pol kocky droždia, * 1 ČL cukru, * asi 200-250 ml vlažnej vody, * 2 ČL octu, * 4 ČL olivového oleja, * 2 PL slnečnicových semienok / alebo rôzne iné,ľanové, tekvicové a pod. / odkaz na pôvodný recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52796 Po skúsenostiach s rozličnými druhmi múky jednoznačne radím ruskovskú múku pšenično-ražnú....ostatné mi tak krásne nevykysli - dá sa kúpiť v Tescu . Chlieb sa dá samozrejme upiecť aj bez majoránky a cesnaku a dostaneme super chutný klasický celozrnný chlebík. POSTUP PRÍPRAVY Našla som tu nedávno fantastické celozrnné rožky od kristiny s. a keďže mi veľmi chutili a my sme rodinka skôr chlebová, po miernej úprave som vyskúšala upiecť chlieb. Je pečený v klasickej plynovej rúre, miesený obyčajným ručným hnetačom na cesto. Droždie rozmiešame vo vlažnej ocukrenej vode, múku a všetky ostatné prísady dáme do misky, prilejeme rozpustené droždie a poriadne vymiesime., kým sa cesto pekne neodliepa od misky. Vymiesené cesto poprášime múkou a necháme vykysnúť. Potom na doske vyváľame do tvaru bochníka / opatrne, aby sa príliš nezdusil / a vložíme do obdĺžnikovej formy , vyloženej papierom na pečenie.Necháme ešte podkysnúť cca 20 -30 minút - vizuálne by mal narásť na dvojnásobok pôvodného objemu. Potrieme ho mierne osolenou vodou /alebo ideálne porosíme rozprašovačom, kde sme naliali slanú vodu - chlebík tak zostane dokonale vytvarovaný a ani o milimeter neklesne / s vložíme do maximálne vyhriatej rúry asi na 15 minút. Do rúry súčasne s chlebom dáme aj plechovú nádobu s vodou.Za tých 15 minút by mal chlebík chytiť peknú zlatú farbu. Znova potrieme vodou a pečieme pri mierne zníženej teplote / o nejaké 2 - stupne / ďalších 25 - 30 minút Ja pečiem v starej plynovej rúre a pred dopečením cca 5 minút vyberiem hrnček s vodou z rúry a chlieb je krásne chrumkavý..Po upečení hneď vyklopíme a necháme na vzduchu voľne vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 22.7.2013, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb s kváskom z ošatkyPOTREBNÉ PRÍSADY asi 40 - 50 g pravidelne vedeného kvásku, 125 g celozrnnej špaldovej múky, 125 g vody -na rozkvas.****** Ďalej: 250 g vody, 40 g acidka ( alebo piva, vody, srvátky a pod) ... 520 g múky pšeničnej chlebovej T650, ak má niekto ešte slabý kvások, môže pre začiatok pridať cca 10 g čerstvého droždia, 2 čL soli, 1 PL trstinového cukru, 1 čL drvenej rasce, 1/2 čL sušenej bazalky, 1a1/2čL ľanového semienka, 2 PL oleja (repkový al. olivový), na dosypávanie : 2 PL otrúb, 1 PL múky T650 , ***na vysypanie ošatky múku a solamyl, na potretie chleba solamyl POSTUP PRÍPRAVY - necháme spolu rozkvasiť cez noc alebo dlhšie... cca 10 - 12 hodín. Potom z tejto zmesi odoberieme 50 g do pohárika a odložíme si ho do chladničky(na pokračovanie vedenia kvásku). Väčšinu kvasu preškriabeme do nádobky DP, čo by malo byť cca 240 - 250 g. Prilejeme odmeranú studenú vodu, pridáme 1 PL (zarovnanú) trstinového cukru a silikónovou stierkou to dobre premiešame. Múku odvážime a vsypeme do nádobky. Ak treba pridať droždie, tak ho namrvíme a tí, čo majú silný kvások, droždie pridávať nemusia. Zapneme program na miesenie cesta. Počas miesenia si kontrolujeme konzistenciu a podľa úvahy dosypeme ingrediencie na zahusťovanie, aby bola ok. Ku koncu miesenia , t.j. asi 5 min pred jeho ukončením pridáme zmes soli, oleja, korenia a semienka. Cesto zväčší svoj objem 2 - 2,5 násobne. Vykysnuté cesto na doske prepracujeme, stočíme do bochníka a vložíme ho do ošatky, ktorú sme predtým vysypali múkou a vytreli solamylom. Solamylom potrieme aj bochník. Necháme dobre vykysnúť a dáme piecť do vyhriatej rúry - 250°C/15 min, s pekáčom a vodou naspodu rúry, potom vodu vyberieme a znížime na 200°C/ 30 min . Podrobnejšia príprava je na blogu http://nasavareska.blogspot.sk/2015/01/psenicny-chlieb-z-osatky.html . Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 21.10.2016, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
"Rychly " chlieb bez mieseniaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 pohara teplej vody,3 pohare chlebovej muky, 1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,rasca,trosku oleja POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešajte vo velkej mise varechou,stačí chvilu,kym sa všetko nespoji.Cesto bude redšie,a lepkave ale tak to ma byt.Misu zatvorte a nechajte 4 hodiny kysnut na kuchynskej linke.Typ takehoto chleba zvyčajne kysne aj 18 hodin,tak preto ten nazov "rychly". Potom cesto preklopime do formy a nechame ešte 30 min odpočivat.Povrch poprašime troškou muky.Ruru predhrejte na 220 st a pečieme asi 30 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 18.11.2010, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Výborný zemiakový chlieb pečený v tortovej forme :-)POTREBNÉ PRÍSADY 700g hladkej múky T 650, 3 menšie uvarené zemiaky, 450ml - 500ml letnej vody(záleží od savosti zemiakov), 1/2 kocky droždia alebo 2 KL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 1 a 1/2 KL morskej alebo jedlej soli, 1 KL mletej rasce, 1 KL cukru POSTUP PRÍPRAVY Po viacerých kombináciach receptov na chleba,som si sama vymyslela recept,ktorý mi najviac vyhovuje,keďže ho pečiem v tortovej forme o priemere 22cm,tak aby vyzeral dobre.Urobím si najskôr kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať 37 *C dáme 1 ČL cukru a droždie.Nechám vzísť kvások.Medzitým si preosejem múku,pridáme soľ,racsu,ocot,olej a najemno postrúhané uvarené zemiaky - asi 130g už očistených zemiakov.Keď mám kvások hotový,pridám ho do múky a tiež zvyšnú vodu - vody toľko,aby sa všaetko spolu spojilo.Všetko spolu varechou zmiešam - nebude to celkom ľahké,ale ak nie je treba,vodu navyše nepridávam.Keď sa cesto konečne spojí,vyklopím ho na pomúčenú dosku a miesim.Cesto sa bude lepiť,tak ho jemne podsypávam múkou,len po troške pridavať múku.Keď je cesto jemné a hladké,vložím ho späť do misky a nechám kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,vyklopím ho na jemne pomúčenú dosku,a len prevrátim zhora nadol.Vyformujem a prenesiem ho na plech,na ktorom mám pripravenú silikónovú formu na tortu - formu ničím nemažem.Výhoda silikónovej formy a chlebík sa sám po upečení odlepí!Chlebík nechám ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 200*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,urobím v strede kríž,potriem ho slanou vodou a vložím ho do rozohriatej rúry.Pečiem 15 min.na 200 *C a potom dopekám 25 min. na 170 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry.Ja mám elektrickú bez ventilátora,a viem z vlastnej skúsenosti,že pečie úplne inak ako s ventilátorom,preto si radšej chlebík sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjem chlebík utierkou z plátna. Prajem dobrú chuť :-) Viac užitočných rád,ako piecť chlieb,mám v mojom recepte: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45892&user=177553 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 29.9.2012, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slaninový chlieb s cibuľou ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 650 g hladkej chlebovej múky * 100 g prerastenej slaniny * 1 cibuľu * 1 PL oleja * 7 g sušeného droždia * 350 - 400 ml vody * soľ * POSTUP PRÍPRAVY Všetko som robila ručne. Kôrka je krásne chrumkavá a chlebík vonia po slaninke. :-) Inšpirácia z časopisu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 7.3.2022, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
PITA CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 1 1/4 pohara mlieka,2 PL oleja,3 pohare hl.muky,1/2 čl cukru,1čl soli,1/3 drozdia POSTUP PRÍPRAVY Všetko dame do pekarničky,nech nam cesto vymiesi a nechame 1/2 hodinu kysnut,potom dame na podlozku a vytvarujeme placky,nechame ešte 1/2 hodinku podkysnut a pečieme na 220 st asi 10 min.Podavame k masovym jedlam kde je omačka... Z polovičnej davky mi vyšlo 6 ks... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 5.11.2012, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Indický NAAN chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 dcl tepleho mlieka,1,5 dcl bieleho jogurtu,4 šalky hl.muky,2 PL oleja,2čl cukru,2 čl droždia,1 čl pr. do pečiva,1 čl soli,1 vajičko POSTUP PRÍPRAVY Všetko dame do pekarničky,vymiesit a vykysnut,potom tvarujeme placky,ktore pečieme na 220 st asi 10 min.Placky sa pekne nafuknu,takze sa daju plnit napr.šalatom s grilovanym maskom..atd..Po upečení mozeme povrch potriet maslom.Toto mnozstvo mi vyšlo z polovičnej davky.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 16.12.2014, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,17 ďalšie >> |