
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Domáci celozrnný chlieb inšpirovaný rožkami kristiny s. /niginy/[ recept č. 54178 zo dňa 24.6.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 400 g pšenično - ražnej múky, * 100 g celozrnnej ražnej múky, * 1 a pol ČL soli, * 2 ČL majoránky, * 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, * 1 ČL mletej rasce, * pol kocky droždia, * 1 ČL cukru, * asi 200-250 ml vlažnej vody, * 2 ČL octu, * 4 ČL olivového oleja, * 2 PL slnečnicových semienok / alebo rôzne iné,ľanové, tekvicové a pod. / odkaz na pôvodný recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52796 Po skúsenostiach s rozličnými druhmi múky jednoznačne radím ruskovskú múku pšenično-ražnú....ostatné mi tak krásne nevykysli - dá sa kúpiť v Tescu . Chlieb sa dá samozrejme upiecť aj bez majoránky a cesnaku a dostaneme super chutný klasický celozrnný chlebík. POSTUP PRÍPRAVY Našla som tu nedávno fantastické celozrnné rožky od kristiny s. a keďže mi veľmi chutili a my sme rodinka skôr chlebová, po miernej úprave som vyskúšala upiecť chlieb. Je pečený v klasickej plynovej rúre, miesený obyčajným ručným hnetačom na cesto. Droždie rozmiešame vo vlažnej ocukrenej vode, múku a všetky ostatné prísady dáme do misky, prilejeme rozpustené droždie a poriadne vymiesime., kým sa cesto pekne neodliepa od misky. Vymiesené cesto poprášime múkou a necháme vykysnúť. Potom na doske vyváľame do tvaru bochníka / opatrne, aby sa príliš nezdusil / a vložíme do obdĺžnikovej formy , vyloženej papierom na pečenie.Necháme ešte podkysnúť cca 20 -30 minút - vizuálne by mal narásť na dvojnásobok pôvodného objemu. Potrieme ho mierne osolenou vodou /alebo ideálne porosíme rozprašovačom, kde sme naliali slanú vodu - chlebík tak zostane dokonale vytvarovaný a ani o milimeter neklesne / s vložíme do maximálne vyhriatej rúry asi na 15 minút. Do rúry súčasne s chlebom dáme aj plechovú nádobu s vodou.Za tých 15 minút by mal chlebík chytiť peknú zlatú farbu. Znova potrieme vodou a pečieme pri mierne zníženej teplote / o nejaké 2 - stupne / ďalších 25 - 30 minút Ja pečiem v starej plynovej rúre a pred dopečením cca 5 minút vyberiem hrnček s vodou z rúry a chlieb je krásne chrumkavý..Po upečení hneď vyklopíme a necháme na vzduchu voľne vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() takto vykysne ![]() ešte jeden pohľad pred odchodom do rúry ![]() čerstvo upečený ![]() upečený chlebík na vlastnoručne vyšívanom obrúsku... ![]() a takto vyzerá zvnútra... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Eva N. (leskot) ID 98318 (22.7.2013, 18:00) |
Je naozaj krásny ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana U. (JankaU) ID 20626 (19.7.2013, 21:40) |
My sme si tiež kúpili pekárničku na vianoce, od vtedy už nekupujeme chlebík, ale pečiem /teda pekárnička/ . Už by som ju nedala za nič. Chlebík upečený doma sa nedá porovnať s tým kúpenským. Ak môžem poradiť gazdinkám, ktoré začínajú piecť v pekárničke, tak ja dávam namiesto sušeného droždia to čerstvé - jeden kúsok rozdelím na 3 kusy - teda z jedného droždia vyjdú 3 chlebíky. Z čerstvého droždia je chlebík taký nabobtnatejší, s takými väčšími pórmi, taký ľahší... ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (19.7.2013, 21:59) |
môžem sa spýtať akú pekáreń si si kúpila ? ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (upravené 26.7.2013, 13:19) |
Ďakujem za pochvalu... milé slovo stále poteší... :D |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
martina G. (feedorka) ID 35909 (25.6.2013, 20:55) |
zlaté ruky ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (10.7.2013, 14:52) |
dakujem ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (25.6.2013, 16:27) |
Zuzka, ahoj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (25.6.2013, 20:14) |
tak som pridala aj druhú fotku...však aj ten chlebík je už druhý, pomaly už ani do obchodu chodiť nebudem ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (25.6.2013, 9:06) |
neviem sa rozhodnúť, ktoré vyzerá lepšie, či ten chlebík alebo obrus ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |