. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Pudingovo-tvarohové hniezda s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 450 g hladkej múky, 1 droždie, 70 g pr. cukru, 2 čaj. lyžičky citrónovej arómy, 1 vanilkový alebo vanilínový cukor, 60 g margarínu alebo masla, 1 vajce, 2 dl mlieka*******KRÉM: 4 dl mlieka, 1 vanilkový pud. prášok, 1 van. cukor, 100 g cukru, 250 g jemného tvarohu******200-300 g bobuľovitého ovocia, za hrsť mandlí alebo orechov, trocha prášk. cukru**** veeeľmi ostrý nôž

POSTUP PRÍPRAVY

Mali to byť slimáci, ale prototyp som nazvala hniezdom, lebo sa naň viac podobal.... Ale chutil výborne, hlavne ešte vlažný......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 17.9.2009, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Rožky(uzly) s anglickou slaninou a sýrem



POTREBNÉ PRÍSADY

220 ml mléka,1,5 PL másla(rozpuštěného nebo aspoň povoleného),380 g hl.mouky,1 ČL cukru,2 ČL soli,1ČL suš.droždí(1/4 čerstvého-dělám z tohoto).Vejce na pomazání,gril.koření na posyp,anglická slanina a sýr.

POSTUP PRÍPRAVY

Program příprava těsta.Po vykynutí rozdělíme na 8 ks a upleteme uzly nebo ušuláme rohlíky a necháme ještě 30 minut kynout.Pomažeme vejcem a poklademe anglickou slaninou a sýrem.Posypeme grilovacím kořením.Můžeme jen posypat semínky nebo zvolit jinou uzeninu.Prostě co kdo rád.Pečeme na 220 °C asi 15 minut.

Dobrou chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Radka K. (murr2) ID 148626 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 1.9.2012, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

špeciálne Parker House ŽEMLIČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

20g čerstvých kvasníc, alebo 2 ½ ČL sušených, 250ml mlieka, 60g roztopeného masla do cesta, 15g roztopeného masla na vymazanie misy a plechu, 2 PL kryštálového cukru, 2 rozšľahané vajcia, 560g hladkej múky najlepšie T650, 2 ČL soli, na glazúru 1 žĺtok a 1 PL mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Toto pečivo vzniklo v hoteli Parker House v Bostone (USA). Cesto obohatené maslom a vajciami sa potiera pred pečením roztopeným maslom. Napriek tomu nie je pečivo ťažké, ale hriešne lákavé a chutné. Najúžasnejšie je teplé, takže ho buď podávajte čerstvé, alebo ho pred podávaním jemne prihrejte v trúbe alebo mikrovlnke. Takže postup na túto špeciálnu lahôdku vhodnú na zvláštne príležitosti alebo iba príjemný rodinný víkendík: 1. Kvasnice rozpustite v 100ml mlieka 2. Zvyšné mlieko ohrejte v hrnci a zmiešajte s maslom na cesto a cukrom, miešajte kým sa maslo neroztopí a potom odstavte 3. Vajcia rozšľahajte a pridajte k trochu vychladnutému mlieku s maslom a cukrom 4. Vo veľkej mise zmiešajte múku so soľou, v strede spravte jamku, vlejte do nej rozpustené kvasnice a maslovú zmes. 5. Cesto nechajte 10 minút miesiť kuchynským robotkom, kým nie je hladké, lesklé a pružné (ak je príliš lepkavé pridávajte po lyžiciach múku, ale pozor aby nebolo suché, ale mäkké) 6. Cesto vložte do misy vytretej maslom a prikryte utierkou. Nechajte kysnúť 1 - 1½ hodiny kým nezdvojnásobí svoj objem. 7. Po vykysnutí cesto zrazte a nechajte 10 minút odpočívať 8. Cesto rozdeľte na 16 kusov a vytvarujte z nich okrúhle žemle. Žemličky položte na plech vymastený maslom cca 5 cm od seba, prikryte utierkou a nechajte 30 minút dokysnúť 9. Dokysnuté žemličky potrite glazúrou z 1 žĺtku a 1 PL mlieka, prípadne posypte semienkami a pečte v rúre predhiatej na 220º C cca 15 - 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 18.5.2013, 7:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborný zemiakový chlieb pečený v tortovej forme :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

700g hladkej múky T 650, 3 menšie uvarené zemiaky, 450ml - 500ml letnej vody(záleží od savosti zemiakov), 1/2 kocky droždia alebo 2 KL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 1 a 1/2 KL morskej alebo jedlej soli, 1 KL mletej rasce, 1 KL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Po viacerých kombináciach receptov na chleba,som si sama vymyslela recept,ktorý mi najviac vyhovuje,keďže ho pečiem v tortovej forme o priemere 22cm,tak aby vyzeral dobre.Urobím si najskôr kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať 37 *C dáme 1 ČL cukru a droždie.Nechám vzísť kvások.Medzitým si preosejem múku,pridáme soľ,racsu,ocot,olej a najemno postrúhané uvarené zemiaky - asi 130g už očistených zemiakov.Keď mám kvások hotový,pridám ho do múky a tiež zvyšnú vodu - vody toľko,aby sa všaetko spolu spojilo.Všetko spolu varechou zmiešam - nebude to celkom ľahké,ale ak nie je treba,vodu navyše nepridávam.Keď sa cesto konečne spojí,vyklopím ho na pomúčenú dosku a miesim.Cesto sa bude lepiť,tak ho jemne podsypávam múkou,len po troške pridavať múku.Keď je cesto jemné a hladké,vložím ho späť do misky a nechám kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,vyklopím ho na jemne pomúčenú dosku,a len prevrátim zhora nadol.Vyformujem a prenesiem ho na plech,na ktorom mám pripravenú silikónovú formu na tortu - formu ničím nemažem.Výhoda silikónovej formy a chlebík sa sám po upečení odlepí!Chlebík nechám ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 200*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,urobím v strede kríž,potriem ho slanou vodou a vložím ho do rozohriatej rúry.Pečiem 15 min.na 200 *C a potom dopekám 25 min. na 170 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry.Ja mám elektrickú bez ventilátora,a viem z vlastnej skúsenosti,že pečie úplne inak ako s ventilátorom,preto si radšej chlebík sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjem chlebík utierkou z plátna.

Prajem dobrú chuť :-)

Viac užitočných rád,ako piecť chlieb,mám v mojom recepte:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45892&user=177553

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 29.9.2012, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g špaldovej múky, 250 g celozrnnej múky alebo môžte použiť aj ovsené vločky, 650 - 700 ml kyslého mlieka, 2 KL rovné sódy bikarbóny, 1 - 2 KL podľa chuti morskej soli

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je ten istý ako na môj špaldový chlieb: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51821&user=177553

Len je upravená gramáž múky na 8 žemlí,aby sa zmestili na jeden plech.
Takže suché prísady dobre premiešame a pridáme kyslé mlieko,napr.cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Všetko spolu zamiešame,aby sa cesto pekne spojilo,podľa potreby dolievame cmar (vodu).Potom cesto rozdelíme na polovicu.Jednu polovicu prenesiem na posypanú prac.dosku a druhú polovicu nechám v miske.Pracovnú dosku poriadne posypem celozrnnou múkou a cesto rozdelím na 4 časti - približne rovnaké a zľahka vygúľam a vytvarujem žemľu.Cesto si môžete aj hneď rozdeliť na 8 častí,ale mne sa to takto robí lepšie.Prenesiem na plech s peč.papierom,alebo tefl.podložkou a jemne zatlačíme.Cez stred prerežeme a žemle potrieme cmarom.Dáme piecť na 220 *C 10 min. a potom dopekáme na 170 *C cca 25-30 min.Po upečení jemne potrieme vodou a dáme chladnúť na mriežku.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 9.4.2014, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Bagety - s ražnou múkou - vážne skvelé*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Na preferment: 150 ml vlažnej vody, 150 g hladkej múky špecial, 2 g droždia (čerstvé), 1 čL cukru *************** Ďalej: 150 ml vody, 1 čL cukru, 35 g oleja, 2,5 čL soli, 50 g ražnej múky, 300 g pšeničnej hladkej múky T650, 10 g čerstvého droždia Na potretie: trocha vaječného bielka, 1 PL mlieka, hrubá soľ, rôzne semienka (nič z toho nie je povinné, stačilo by potrieť len vodou),

POSTUP PRÍPRAVY

1) Suroviny na preferment vložíme do misy a ručne ich vymiesime. Prikryjeme a necháme stáť 10 - 12 hodín
pred výrobou bagiet ( najlepšie večer predch. dňa)
2) Do nádoby DP nalejeme vlažnú vodu, olej, pridáme preferment, potom obidve múky a do jedného z rohov
soľ a do druhého rozmrvené droždie s cukrom.
3) Spustíme program CESTO
4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, v rukách ho prehnetieme a rozdelíme na 4 časti.
5) Z každej časti sformujeme šúľky bagiet a dáme ich na plech s PNP kysnúť asi 30 - 40 min, zakryté utierkou
6) Pred pečením bagety nakrojíme žiletkou alebo ostrým nožom a potrieme zmesou vyšľahaného bielka s

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 3.10.2014, 8:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Môj prvý chlieb :)))



POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: ½ H hladká múka * 1 PL sušené droždie * ½ H vody _____ 1 a ½ H vody * 1 PL oleja * 2 KL soli * 1 KL cukru * 300 g hladká múka * 100 g celozrnná pšeničná múka * 100 g ražná múka (ja som dala grahamovú) * 1,2 H otruby * 2 KL kmín * 2 PL ľanové semienka /

POSTUP PRÍPRAVY

Konečne som sa aj ja odhodlala upiecť chlieb. Vybrala som si chlebík z tejto stránky http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/velky-lneny-chleb - link vkladám aj do komentárov

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 22.10.2010, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jednoduchy celozrnny chlebik (bez DP)



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g psenicnej celozrnnej muky * 200 g hladkej muky * 100 g jemnych ovsenych vlociek * 1 kocka drozdia * 1CL medu * 1CL soli * 2 PL oleja * rasca * voda

POSTUP PRÍPRAVY

Moja zjednodusena verzia chlebika od Andrejky Lackovicovej ID 51653.
Nestihala som rano varit zemiaky, takze je bez nich a je tiez super :o)


Z vlaznej vody (asi 1 dcl), drozdia a medu si pripravime kvasok. Zmiesame si muky, sol, semienka (ja som mala len rascu, pridat mozete hocico), pridame vykysnuty kvasok a olej. Postupne prilievame vlaznu vodu (cca 2-3 dcl) a vymiesime tuhsie cesto. Prikryte nechame na teplom mieste vykysnut (mne to kyslo asi pol hodiny), potom jemne premiesime a dame na olejom vymasteny plech. Nechame podkysnut (15-20 min - mne to kyslo kym sa vyhriala rura). V rure vyhriatej na 190-200 stupnov pecieme asi 35-40 min. Pocas pecenia mozeme (nemusime) chlebik niekolko krat "pomaslovat" slanou vodou, bude mat krajsiu korku. Upeceny este raz potrieme vodou a prikryjeme,aby korka zmakla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.5.2011, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

VÁNOČKA



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml vlažného mléka,60 g rozpuštěného másla nebo Hera ,2 lžičky oleje,2 žloutky,80 g cukru,20g čerstvých kvasnic,470 g hledké mouky,půl čajové lžičky soli,citr. kůra,rozinky. (Používám také odměrky,které byly součástí DP.Jedna malá odměrka=1 čajová lžička,jedna velká odměrka=1 polévková lžíce)

POSTUP PRÍPRAVY

Vkládá se napřed tekuté pak pevné ingredience,já dávala v takovém pořadí jak píši,Nastaví se program 6 (na DP Moulinex, jinak pr.pain sans gluten)kůrka střední.
Po zapípání jsem přidala rozinky.Nakonec asi 10 min před koncem potřu vršek rozšlehaným vejcem.Může se také posypat nasekanými mandlemi.Trvá to celkem něco málo přes 2 hodiny.Je výborná,nadýchaná...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Blanka B. (andromeda1) ID 64588 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.1.2009, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Moj super celozrný chlebíček- trochu upravený



POTREBNÉ PRÍSADY

450 ml vody, 200g grahamovej múky, 390g hladkej múky,1 PL olivového oleja po pipnutí 1PL kopcovitá pšeničných otrúb, 1PL kopcovitá ražnej múky, 2KL soli, 1PL rasce, 1/3 kocky čerstvého droždia a 2KL cukru, Po pipnutí 1PLslnečnicových a 1PL tekvicových semienok

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody pridám sol a rascu na to nasypem naváženu a rozmiešanu múku s otrubami,povrchu rozdrobím droždie a posypem cukrom.
Pečiem na progpame č 1 tmava korka,po upečení potriem vrch chlebíka olejom a prepnem na pečenie program 8, nechám dopiect asi 15 minút a vo vypnutej pekárničke aspoň pol hodinky a potom vyberiem na rošt a prikryjem utierkou.Trochu som to poopravila,ale k lepšiemu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

maria v. (misa2406) ID 60887 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 3.2.2009, 9:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu