končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pudingovo-tvarohové hniezda s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 450 g hladkej múky, 1 droždie, 70 g pr. cukru, 2 čaj. lyžičky citrónovej arómy, 1 vanilkový alebo vanilínový cukor, 60 g margarínu alebo masla, 1 vajce, 2 dl mlieka*******KRÉM: 4 dl mlieka, 1 vanilkový pud. prášok, 1 van. cukor, 100 g cukru, 250 g jemného tvarohu******200-300 g bobuľovitého ovocia, za hrsť mandlí alebo orechov, trocha prášk. cukru**** veeeľmi ostrý nôž POSTUP PRÍPRAVY Mali to byť slimáci, ale prototyp som nazvala hniezdom, lebo sa naň viac podobal.... Ale chutil výborne, hlavne ešte vlažný...... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 17.9.2009, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Rožky(uzly) s anglickou slaninou a sýremPOTREBNÉ PRÍSADY 220 ml mléka,1,5 PL másla(rozpuštěného nebo aspoň povoleného),380 g hl.mouky,1 ČL cukru,2 ČL soli,1ČL suš.droždí(1/4 čerstvého-dělám z tohoto).Vejce na pomazání,gril.koření na posyp,anglická slanina a sýr. POSTUP PRÍPRAVY Program příprava těsta.Po vykynutí rozdělíme na 8 ks a upleteme uzly nebo ušuláme rohlíky a necháme ještě 30 minut kynout.Pomažeme vejcem a poklademe anglickou slaninou a sýrem.Posypeme grilovacím kořením.Můžeme jen posypat semínky nebo zvolit jinou uzeninu.Prostě co kdo rád.Pečeme na 220 °C asi 15 minut. Dobrou chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Radka K. (murr2) ID 148626 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 1.9.2012, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
špeciálne Parker House ŽEMLIČKYPOTREBNÉ PRÍSADY 20g čerstvých kvasníc, alebo 2 ½ ČL sušených, 250ml mlieka, 60g roztopeného masla do cesta, 15g roztopeného masla na vymazanie misy a plechu, 2 PL kryštálového cukru, 2 rozšľahané vajcia, 560g hladkej múky najlepšie T650, 2 ČL soli, na glazúru 1 žĺtok a 1 PL mlieka POSTUP PRÍPRAVY Toto pečivo vzniklo v hoteli Parker House v Bostone (USA). Cesto obohatené maslom a vajciami sa potiera pred pečením roztopeným maslom. Napriek tomu nie je pečivo ťažké, ale hriešne lákavé a chutné. Najúžasnejšie je teplé, takže ho buď podávajte čerstvé, alebo ho pred podávaním jemne prihrejte v trúbe alebo mikrovlnke. Takže postup na túto špeciálnu lahôdku vhodnú na zvláštne príležitosti alebo iba príjemný rodinný víkendík: 1. Kvasnice rozpustite v 100ml mlieka 2. Zvyšné mlieko ohrejte v hrnci a zmiešajte s maslom na cesto a cukrom, miešajte kým sa maslo neroztopí a potom odstavte 3. Vajcia rozšľahajte a pridajte k trochu vychladnutému mlieku s maslom a cukrom 4. Vo veľkej mise zmiešajte múku so soľou, v strede spravte jamku, vlejte do nej rozpustené kvasnice a maslovú zmes. 5. Cesto nechajte 10 minút miesiť kuchynským robotkom, kým nie je hladké, lesklé a pružné (ak je príliš lepkavé pridávajte po lyžiciach múku, ale pozor aby nebolo suché, ale mäkké) 6. Cesto vložte do misy vytretej maslom a prikryte utierkou. Nechajte kysnúť 1 - 1½ hodiny kým nezdvojnásobí svoj objem. 7. Po vykysnutí cesto zrazte a nechajte 10 minút odpočívať 8. Cesto rozdeľte na 16 kusov a vytvarujte z nich okrúhle žemle. Žemličky položte na plech vymastený maslom cca 5 cm od seba, prikryte utierkou a nechajte 30 minút dokysnúť 9. Dokysnuté žemličky potrite glazúrou z 1 žĺtku a 1 PL mlieka, prípadne posypte semienkami a pečte v rúre predhiatej na 220º C cca 15 - 20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 18.5.2013, 7:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Výborný zemiakový chlieb pečený v tortovej forme :-)POTREBNÉ PRÍSADY 700g hladkej múky T 650, 3 menšie uvarené zemiaky, 450ml - 500ml letnej vody(záleží od savosti zemiakov), 1/2 kocky droždia alebo 2 KL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 1 a 1/2 KL morskej alebo jedlej soli, 1 KL mletej rasce, 1 KL cukru POSTUP PRÍPRAVY Po viacerých kombináciach receptov na chleba,som si sama vymyslela recept,ktorý mi najviac vyhovuje,keďže ho pečiem v tortovej forme o priemere 22cm,tak aby vyzeral dobre.Urobím si najskôr kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať 37 *C dáme 1 ČL cukru a droždie.Nechám vzísť kvások.Medzitým si preosejem múku,pridáme soľ,racsu,ocot,olej a najemno postrúhané uvarené zemiaky - asi 130g už očistených zemiakov.Keď mám kvások hotový,pridám ho do múky a tiež zvyšnú vodu - vody toľko,aby sa všaetko spolu spojilo.Všetko spolu varechou zmiešam - nebude to celkom ľahké,ale ak nie je treba,vodu navyše nepridávam.Keď sa cesto konečne spojí,vyklopím ho na pomúčenú dosku a miesim.Cesto sa bude lepiť,tak ho jemne podsypávam múkou,len po troške pridavať múku.Keď je cesto jemné a hladké,vložím ho späť do misky a nechám kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,vyklopím ho na jemne pomúčenú dosku,a len prevrátim zhora nadol.Vyformujem a prenesiem ho na plech,na ktorom mám pripravenú silikónovú formu na tortu - formu ničím nemažem.Výhoda silikónovej formy a chlebík sa sám po upečení odlepí!Chlebík nechám ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 200*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,urobím v strede kríž,potriem ho slanou vodou a vložím ho do rozohriatej rúry.Pečiem 15 min.na 200 *C a potom dopekám 25 min. na 170 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry.Ja mám elektrickú bez ventilátora,a viem z vlastnej skúsenosti,že pečie úplne inak ako s ventilátorom,preto si radšej chlebík sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjem chlebík utierkou z plátna. Prajem dobrú chuť :-) Viac užitočných rád,ako piecť chlieb,mám v mojom recepte: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45892&user=177553 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 29.9.2012, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500g špaldovej múky, 250 g celozrnnej múky alebo môžte použiť aj ovsené vločky, 650 - 700 ml kyslého mlieka, 2 KL rovné sódy bikarbóny, 1 - 2 KL podľa chuti morskej soli POSTUP PRÍPRAVY Recept je ten istý ako na môj špaldový chlieb: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51821&user=177553 Len je upravená gramáž múky na 8 žemlí,aby sa zmestili na jeden plech. Takže suché prísady dobre premiešame a pridáme kyslé mlieko,napr.cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Všetko spolu zamiešame,aby sa cesto pekne spojilo,podľa potreby dolievame cmar (vodu).Potom cesto rozdelíme na polovicu.Jednu polovicu prenesiem na posypanú prac.dosku a druhú polovicu nechám v miske.Pracovnú dosku poriadne posypem celozrnnou múkou a cesto rozdelím na 4 časti - približne rovnaké a zľahka vygúľam a vytvarujem žemľu.Cesto si môžete aj hneď rozdeliť na 8 častí,ale mne sa to takto robí lepšie.Prenesiem na plech s peč.papierom,alebo tefl.podložkou a jemne zatlačíme.Cez stred prerežeme a žemle potrieme cmarom.Dáme piecť na 220 *C 10 min. a potom dopekáme na 170 *C cca 25-30 min.Po upečení jemne potrieme vodou a dáme chladnúť na mriežku. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 9.4.2014, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Bagety - s ražnou múkou - vážne skvelé*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Na preferment: 150 ml vlažnej vody, 150 g hladkej múky špecial, 2 g droždia (čerstvé), 1 čL cukru *************** Ďalej: 150 ml vody, 1 čL cukru, 35 g oleja, 2,5 čL soli, 50 g ražnej múky, 300 g pšeničnej hladkej múky T650, 10 g čerstvého droždia Na potretie: trocha vaječného bielka, 1 PL mlieka, hrubá soľ, rôzne semienka (nič z toho nie je povinné, stačilo by potrieť len vodou), POSTUP PRÍPRAVY 1) Suroviny na preferment vložíme do misy a ručne ich vymiesime. Prikryjeme a necháme stáť 10 - 12 hodín pred výrobou bagiet ( najlepšie večer predch. dňa) 2) Do nádoby DP nalejeme vlažnú vodu, olej, pridáme preferment, potom obidve múky a do jedného z rohov soľ a do druhého rozmrvené droždie s cukrom. 3) Spustíme program CESTO 4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, v rukách ho prehnetieme a rozdelíme na 4 časti. 5) Z každej časti sformujeme šúľky bagiet a dáme ich na plech s PNP kysnúť asi 30 - 40 min, zakryté utierkou 6) Pred pečením bagety nakrojíme žiletkou alebo ostrým nožom a potrieme zmesou vyšľahaného bielka s Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 3.10.2014, 8:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Môj prvý chlieb :)))POTREBNÉ PRÍSADY Kvások: ½ H hladká múka * 1 PL sušené droždie * ½ H vody _____ 1 a ½ H vody * 1 PL oleja * 2 KL soli * 1 KL cukru * 300 g hladká múka * 100 g celozrnná pšeničná múka * 100 g ražná múka (ja som dala grahamovú) * 1,2 H otruby * 2 KL kmín * 2 PL ľanové semienka / POSTUP PRÍPRAVY Konečne som sa aj ja odhodlala upiecť chlieb. Vybrala som si chlebík z tejto stránky http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/velky-lneny-chleb - link vkladám aj do komentárov OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 22.10.2010, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Jednoduchy celozrnny chlebik (bez DP)POTREBNÉ PRÍSADY 300 g psenicnej celozrnnej muky * 200 g hladkej muky * 100 g jemnych ovsenych vlociek * 1 kocka drozdia * 1CL medu * 1CL soli * 2 PL oleja * rasca * voda POSTUP PRÍPRAVY Moja zjednodusena verzia chlebika od Andrejky Lackovicovej ID 51653. Nestihala som rano varit zemiaky, takze je bez nich a je tiez super :o) Z vlaznej vody (asi 1 dcl), drozdia a medu si pripravime kvasok. Zmiesame si muky, sol, semienka (ja som mala len rascu, pridat mozete hocico), pridame vykysnuty kvasok a olej. Postupne prilievame vlaznu vodu (cca 2-3 dcl) a vymiesime tuhsie cesto. Prikryte nechame na teplom mieste vykysnut (mne to kyslo asi pol hodiny), potom jemne premiesime a dame na olejom vymasteny plech. Nechame podkysnut (15-20 min - mne to kyslo kym sa vyhriala rura). V rure vyhriatej na 190-200 stupnov pecieme asi 35-40 min. Pocas pecenia mozeme (nemusime) chlebik niekolko krat "pomaslovat" slanou vodou, bude mat krajsiu korku. Upeceny este raz potrieme vodou a prikryjeme,aby korka zmakla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 8.5.2011, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
VÁNOČKAPOTREBNÉ PRÍSADY 200 ml vlažného mléka,60 g rozpuštěného másla nebo Hera ,2 lžičky oleje,2 žloutky,80 g cukru,20g čerstvých kvasnic,470 g hledké mouky,půl čajové lžičky soli,citr. kůra,rozinky. (Používám také odměrky,které byly součástí DP.Jedna malá odměrka=1 čajová lžička,jedna velká odměrka=1 polévková lžíce) POSTUP PRÍPRAVY Vkládá se napřed tekuté pak pevné ingredience,já dávala v takovém pořadí jak píši,Nastaví se program 6 (na DP Moulinex, jinak pr.pain sans gluten)kůrka střední. Po zapípání jsem přidala rozinky.Nakonec asi 10 min před koncem potřu vršek rozšlehaným vejcem.Může se také posypat nasekanými mandlemi.Trvá to celkem něco málo přes 2 hodiny.Je výborná,nadýchaná... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Blanka B. (andromeda1) ID 64588 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.1.2009, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Moj super celozrný chlebíček- trochu upravenýPOTREBNÉ PRÍSADY 450 ml vody, 200g grahamovej múky, 390g hladkej múky,1 PL olivového oleja po pipnutí 1PL kopcovitá pšeničných otrúb, 1PL kopcovitá ražnej múky, 2KL soli, 1PL rasce, 1/3 kocky čerstvého droždia a 2KL cukru, Po pipnutí 1PLslnečnicových a 1PL tekvicových semienok POSTUP PRÍPRAVY Do vody pridám sol a rascu na to nasypem naváženu a rozmiešanu múku s otrubami,povrchu rozdrobím droždie a posypem cukrom. Pečiem na progpame č 1 tmava korka,po upečení potriem vrch chlebíka olejom a prepnem na pečenie program 8, nechám dopiect asi 15 minút a vo vypnutej pekárničke aspoň pol hodinky a potom vyberiem na rošt a prikryjem utierkou.Trochu som to poopravila,ale k lepšiemu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) maria v. (misa2406) ID 60887 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 3.2.2009, 9:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,62 ďalšie >> |