končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Mária K. (konteska) ID 177553 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-)[ recept č. 52326 zo dňa 10.2.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500g špaldovej múky, 250 g celozrnnej múky alebo môžte použiť aj ovsené vločky, 650 - 700 ml kyslého mlieka, 2 KL rovné sódy bikarbóny, 1 - 2 KL podľa chuti morskej soli POSTUP PRÍPRAVY Recept je ten istý ako na môj špaldový chlieb: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51821&user=177553 Len je upravená gramáž múky na 8 žemlí,aby sa zmestili na jeden plech. Takže suché prísady dobre premiešame a pridáme kyslé mlieko,napr.cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Všetko spolu zamiešame,aby sa cesto pekne spojilo,podľa potreby dolievame cmar (vodu).Potom cesto rozdelíme na polovicu.Jednu polovicu prenesiem na posypanú prac.dosku a druhú polovicu nechám v miske.Pracovnú dosku poriadne posypem celozrnnou múkou a cesto rozdelím na 4 časti - približne rovnaké a zľahka vygúľam a vytvarujem žemľu.Cesto si môžete aj hneď rozdeliť na 8 častí,ale mne sa to takto robí lepšie.Prenesiem na plech s peč.papierom,alebo tefl.podložkou a jemne zatlačíme.Cez stred prerežeme a žemle potrieme cmarom.Dáme piecť na 220 *C 10 min. a potom dopekáme na 170 *C cca 25-30 min.Po upečení jemne potrieme vodou a dáme chladnúť na mriežku. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI pripravené cesto cesto si rozdelíme a vytvaruleme žemľu pripravené žemle potrieme pred pečením kyslým mliekom pripravené do rúry upečené a dáme chladnúť na mriežku žemľa v priereze OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (5.4.2014, 19:38) | |
ODPOVEDAŤ |
Edyta T. (Edyta) ID 38713, mimibazar.sk/edyta (27.3.2014, 18:22) | |
Prave som upekla, a moje dcerky papaju len s maslom. Nie viem aky ma byt presne, ale ja som mala asi to acidko dost huste a je taky "solidny". nabuduce pridam viac vody, alebo kupim cmar, ten je riedsi. A pridam aj semianka, a uberiem vlociek. Bude lepsi len tak s maslom. Ja mam cely biely jazyk, tak toto je pre mna super chlebik, lebo potrebujem odkvasit telo. Dakujem |
|
ODPOVEDAŤ |
Mária K. (konteska) ID 177553 (1.4.2014, 23:28) | ||
tie cmary sú rôzne, a ja žijem v zahraničí a tu sú úlne iné ako u vás na SVK tak treba len skúšať veľa šťastia s odkyselovaním | ||
ODPOVEDAŤ |
Edyta T. (Edyta) ID 38713, mimibazar.sk/edyta (9.4.2014, 15:21) | |||
Uz mi to ide. No naposledy pridala som semienka slnečnici a tie zozeleneli. Pleseň, prečo? Co som zle spravila? | |||
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (5.2.2014, 19:03) |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.2.2014, 17:48) |
ODPOVEDAŤ |
hana h. (hankazk) ID 90615 (26.1.2014, 13:08) | |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (2.3.2013, 9:55) |
ja mam doma ze celozrnna spaldova...tu druhu celozrnnu si aku myslelal? |
ODPOVEDAŤ |
Mária K. (konteska) ID 177553 (2.3.2013, 10:18) | ||
ja používam špaldovú múku mletú a do toho pridávam celozrnnú ražnú,alebo ovsené (pohánkové) vločky | ||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava H. (miroslava72) ID 96819 (upravené 2.3.2013, 10:10) |
Práve som dopiekla a ochutnala. Použila som len celozrnnú múku a ovsené vločky a žemličky sú naozaj skvelé. Ďakujem za skvelý recept. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52620 |
ODPOVEDAŤ |
Mária K. (konteska) ID 177553 (2.3.2013, 9:40) | ||
juuuj,to ma teší,že sa podarili prajem zdravé mlsání | ||
ODPOVEDAŤ |
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (27.2.2013, 17:45) | |
mnam, isto vyskušame | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana Š. (zuzuka1974) ID 63380, mimibazar.sk/zuzuka1974 (27.2.2013, 16:53) |
Mna a dalsi!!!! Paradny bez kvasnic!!! |
ODPOVEDAŤ |
Eva B. (evikuk) ID 136451 (11.2.2013, 11:14) | |
ODPOVEDAŤ |