. .. .. .. .. .. .
. .

špeciálne Parker House ŽEMLIČKY - RECEPT 39080

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 174273 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


špeciálne Parker House ŽEMLIČKY


[ recept č. 39080 zo dňa  ]


špeciálne Parker House ŽEMLIČKY


POTREBNÉ PRÍSADY

20g čerstvých kvasníc, alebo 2 ½ ČL sušených, 250ml mlieka, 60g roztopeného masla do cesta, 15g roztopeného masla na vymazanie misy a plechu, 2 PL kryštálového cukru, 2 rozšľahané vajcia, 560g hladkej múky najlepšie T650, 2 ČL soli, na glazúru 1 žĺtok a 1 PL mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Toto pečivo vzniklo v hoteli Parker House v Bostone (USA). Cesto obohatené maslom a vajciami sa potiera pred pečením roztopeným maslom. Napriek tomu nie je pečivo ťažké, ale hriešne lákavé a chutné. Najúžasnejšie je teplé, takže ho buď podávajte čerstvé, alebo ho pred podávaním jemne prihrejte v trúbe alebo mikrovlnke. Takže postup na túto špeciálnu lahôdku vhodnú na zvláštne príležitosti alebo iba príjemný rodinný víkendík: 1. Kvasnice rozpustite v 100ml mlieka 2. Zvyšné mlieko ohrejte v hrnci a zmiešajte s maslom na cesto a cukrom, miešajte kým sa maslo neroztopí a potom odstavte 3. Vajcia rozšľahajte a pridajte k trochu vychladnutému mlieku s maslom a cukrom 4. Vo veľkej mise zmiešajte múku so soľou, v strede spravte jamku, vlejte do nej rozpustené kvasnice a maslovú zmes. 5. Cesto nechajte 10 minút miesiť kuchynským robotkom, kým nie je hladké, lesklé a pružné (ak je príliš lepkavé pridávajte po lyžiciach múku, ale pozor aby nebolo suché, ale mäkké) 6. Cesto vložte do misy vytretej maslom a prikryte utierkou. Nechajte kysnúť 1 - 1½ hodiny kým nezdvojnásobí svoj objem. 7. Po vykysnutí cesto zrazte a nechajte 10 minút odpočívať 8. Cesto rozdeľte na 16 kusov a vytvarujte z nich okrúhle žemle. Žemličky položte na plech vymastený maslom cca 5 cm od seba, prikryte utierkou a nechajte 30 minút dokysnúť 9. Dokysnuté žemličky potrite glazúrou z 1 žĺtku a 1 PL mlieka, prípadne posypte semienkami a pečte v rúre predhiatej na 220º C cca 15 - 20 minút.
<< Anjelikova torta | špeciálne Parker House ŽEMLIČKY | Krstinová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (18.5.2013, 7:20)
(Y) (L) vyskusame
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (14.5.2011, 16:23)
čau Zlať, tak som ich konečne aj ja upiekla, no MŇAM (zajic) a ešte sú aj také pekné maličké ,-) to cesto je perfektné, tak sa mi dobre tvarovalo, že som sa vyblbla http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=799777 (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (19.5.2011, 12:23)
Ja som cesto robila včera v pekárničke a dopadlo to úžasne, dala som tam 260g špaldovej múky a sú trošku tmavšie ale božské (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Olga F. (honda) ID 29673 (7.5.2011, 16:31)
Práve sa upiekli a sú úžasné (Y) (Y) Ja som si to ale trochu uľahčila a to tak,že všetky suroviny som dala do pekárne,nastavila som program sprint,ktorý som po hodine vypla a cesto som nechala ešte tak samovoľne kysnúť pol hod. Potom som jednoducho pohárom povykrajovala žemle-vyšli mi 20 ks,nechala ich ešte na plechu podkysnúť pol hod.,potrela žltkom zmiešaným s mliekom a šup s nimi do rúry. (clamp) no a teraz papáme-s maslom,s maslom a medom,s maslom a so šunečkou,no a chvíľu nebude ani jedna :-D :-D no ale veď na to boli,či nie? ,-) ,-) :-D
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (7.5.2011, 22:59)
(Y) (clamp) To som veľmi rada, že chutili. U nás sú rozhodne v pečivku jednotka. Vychytávku s prípravou cesta v pekárničke určite skúsim, výborný nápad ^o)
ODPOVEDAŤ
Katerina K. (KacaKa) ID 183606 (13.4.2011, 17:14)
Su uuuuzasne!
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=792415
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (13.4.2011, 19:07)
Joj Katka aké krásne sa ti podarili (Y) (clamp) ja sa na ne opäť chystám tento víkend ,-)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (10.4.2011, 21:06)
určite skusim
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (10.4.2011, 22:27)
Dúfam, že zachutia ako u nás, zistila som že budú fungovať ako dobrá motivačná odmena (Y)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (10.4.2011, 20:40)
u vás sa pieklo ako na bežiacom páse (Y) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (10.4.2011, 22:25)
Tieto ešte minulý víkend, len na pridanie receptušu bol čas až teraz (C) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.4.2011, 20:22)
Zlatka tie sa ti veru vydarili, už aj odkladám recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (10.4.2011, 22:21)
(L) ďakujem Ivetka. U nás zožali obrovský úspech a úprimne povedané nebyť toho dlhého kysnutia, tak ich robím aj cez týždeň ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu