. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
ŠUNKOVO - SYROVÉ ROŽKY (52) 2.5.2021, 8:29
Jemnučké jogurtové žemle (51) 15.11.2020, 12:23
Perník z DP (2) 20.7.2020, 13:21
Perník (13) 20.7.2020, 13:21
Sladký mramorový chlebík (35) 20.7.2020, 13:14
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 103 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Hydratovaný kváskový chlieb


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Upravený hydratovaný chlieb od nelkafood.sk Pisem si mnozstvo surovin na chlebicek z cca 500g muky. Rozkvas: 125g raznej chlebovej, 125g vody, lyžica ražného kvásku. Cesto: 370g hladkej psenicnej ci spaldovej muky, 260g vody, cca 2 lyzicky soli, plnsia polievkova lyzica oleja :) , rasca

POSTUP PRÍPRAVY

postup: https://nelkafood.sk/kvaskovy-chlieb/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Špaldový írsky chlieb bez kysnutia :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

400g špaldovej múky, 370-400ml kyslého mlieka, 1KL sódy bicarbóny, 1KL soli, príp. chia semienka, iné semienka, vločky

POSTUP PRÍPRAVY

Je tu veľa receptov na chlebík, ja pridávam pre seba a svojich priateľov veľmi jednoduchý recept na írsky chlieb, ktorý som si veľmi obľúbila, aj preto, že som v tej krajine dlhšiu dobu žila a chlebík sa mi zapáčil, hlavne preto, že je rýchly, chutný a nekysnutý. A keď si zvyknete na jeho zvláštnu chuť, zamilujete si ho aj vy. Ja ho pečiem každý druhý deň už roky a iný si ani neviem predstaviť.

Základom je, že koľko múky, toľko by malo ísť kyslého mlieka - cmaru. Nie však každá špaldová múka je rovnaká a tiež kysnuté mlieko nie je rovnaké - jedno je redšie, druhé hustejšie. Ja už dávam všetko od oka, preto viem, ako ma cesto vyzerať, Vám to popíšem.

Zapneme si rúru na 220*C ak sa Vám zdá, že Vaša rúra pečie veľmi, tak teplotu znížime. Do misky si preosejeme múku, soľ a sódu. Prilejeme cmar - začneme najskôr s 350ml a postupne prilievame, aby sa nám cesto spojilo. Pracujeme rýchlo, s týmto chlebíkom sa netreba hrať. Potom si ho preložíme na pomúčenú dosku a gúľame ako cesto na slíže. Rýchlo a jemne. Preložíme na plech s peč. papierom v strede urobíme kríž a dáme piecť.Pečieme cca 25min. treba sledovať pretože každá rúra pečie inak. Otestujeme špajlou, aby sa nám cesto nelepilo a pobúchame z druhej strany. Chlebík musí zvoniť :-D a dáme na mriežku vychladnúť.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.3.2017, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Rýchly špaldový chlieb bez kysnutia



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g špaldovej múky\\r\\n8 polievkových lyžíc olivového oleja\\r\\n2 čajové lyžičky soli\\r\\n1 čajová lyžička sódy bikarbóny\\r\\n3.5 – 4 deci vody\\r\\nRôzne semiačka (tekvicové, slnečnicové, ľanové)

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv dobre premiešame suché prísady (múku, soľ a sódu), až potom pridáme olej a vodu. \\r\\nNakoniec dosypeme semiačka a časť z nich môžeme použiť na dozdobenie.\\r\\nVšetko spolu zamiešame varechou, kým sa jednotlivé prísady dobre nespoja.\\r\\nNezľaknite sa, cesto bude lepkavé a mazľavé, ale tak to má byť. Snažte sa nezahusťovať ho ďalšou múkou, aby nebolo príliš tuhé.\\r\\nPripravte si plech a dajte naň papier na pečenie. Dobre si pomúčte ruky a z cesta rýchlo vytvarujte bochník, ktorý preneste na plech. (alebo si cesto rozdeľte na 6-8 častí a vyformujte malé žemličky).\\r\\nPečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 50 minút (pri žemliach uberte asi 10 minút z času pečenia).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka H. (dvojplamen) ID 301282 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.6.2015, 22:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb s kváskom z ošatky



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 40 - 50 g pravidelne vedeného kvásku, 125 g celozrnnej špaldovej múky, 125 g vody -na rozkvas.****** Ďalej: 250 g vody, 40 g acidka ( alebo piva, vody, srvátky a pod) ... 520 g múky pšeničnej chlebovej T650, ak má niekto ešte slabý kvások, môže pre začiatok pridať cca 10 g čerstvého droždia, 2 čL soli, 1 PL trstinového cukru, 1 čL drvenej rasce, 1/2 čL sušenej bazalky, 1a1/2čL ľanového semienka, 2 PL oleja (repkový al. olivový), na dosypávanie : 2 PL otrúb, 1 PL múky T650 , ***na vysypanie ošatky múku a solamyl, na potretie chleba solamyl

POSTUP PRÍPRAVY

- necháme spolu rozkvasiť cez noc alebo dlhšie... cca 10 - 12 hodín.

Potom z tejto zmesi odoberieme 50 g do pohárika a odložíme si ho do chladničky(na pokračovanie vedenia kvásku). Väčšinu kvasu preškriabeme do nádobky DP, čo by malo byť cca 240 - 250 g. Prilejeme odmeranú studenú vodu, pridáme 1 PL (zarovnanú) trstinového cukru a silikónovou stierkou to dobre premiešame.
Múku odvážime a vsypeme do nádobky. Ak treba pridať droždie, tak ho namrvíme a tí, čo majú silný kvások, droždie pridávať nemusia. Zapneme program na miesenie cesta. Počas miesenia si kontrolujeme konzistenciu a podľa úvahy dosypeme ingrediencie na zahusťovanie, aby bola ok. Ku koncu miesenia , t.j. asi 5 min pred jeho ukončením pridáme zmes soli, oleja, korenia a semienka.
Cesto zväčší svoj objem 2 - 2,5 násobne.
Vykysnuté cesto na doske prepracujeme, stočíme do bochníka a vložíme ho do ošatky, ktorú sme predtým vysypali múkou a vytreli solamylom. Solamylom potrieme aj bochník.
Necháme dobre vykysnúť a dáme piecť do vyhriatej rúry - 250°C/15 min, s pekáčom a vodou naspodu rúry, potom vodu vyberieme a znížime na 200°C/ 30 min .
Podrobnejšia príprava je na blogu http://nasavareska.blogspot.sk/2015/01/psenicny-chlieb-z-osatky.html .

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 21.10.2016, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Semienkový bochník (chlieb)



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1kg chlebíka treba: 480ml vody, 2 a pol PL repkového oleja, 2 a pol PL medu, 2čl soli, 200g hladkej múky, 230g žitnej múky (dala som špaldovú), 230g celozrnnej múky, 1 droždie, 100g ľanových semienok, 30g slnečnicových semienok, 20g celého maku

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dávajte do pekárničky v poradí v akom vyžaduje váš typ a piecť treba v programe na celozrnný chlieb.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáci celozrnný chlieb inšpirovaný rožkami kristiny s. /niginy/



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g pšenično - ražnej múky, * 100 g celozrnnej ražnej múky, * 1 a pol ČL soli, * 2 ČL majoránky, * 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, * 1 ČL mletej rasce, * pol kocky droždia, * 1 ČL cukru, * asi 200-250 ml vlažnej vody, * 2 ČL octu, * 4 ČL olivového oleja, * 2 PL slnečnicových semienok / alebo rôzne iné,ľanové, tekvicové a pod. / odkaz na pôvodný recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52796 Po skúsenostiach s rozličnými druhmi múky jednoznačne radím ruskovskú múku pšenično-ražnú....ostatné mi tak krásne nevykysli - dá sa kúpiť v Tescu . Chlieb sa dá samozrejme upiecť aj bez majoránky a cesnaku a dostaneme super chutný klasický celozrnný chlebík.

POSTUP PRÍPRAVY

Našla som tu nedávno fantastické celozrnné rožky od kristiny s. a keďže mi veľmi chutili a my sme rodinka skôr chlebová, po miernej úprave som vyskúšala upiecť chlieb. Je pečený v klasickej plynovej rúre, miesený obyčajným ručným hnetačom na cesto.

Droždie rozmiešame vo vlažnej ocukrenej vode, múku a všetky ostatné prísady dáme do misky, prilejeme rozpustené droždie a poriadne vymiesime., kým sa cesto pekne neodliepa od misky. Vymiesené cesto poprášime múkou a necháme vykysnúť. Potom na doske vyváľame do tvaru bochníka / opatrne, aby sa príliš nezdusil / a vložíme do obdĺžnikovej formy , vyloženej papierom na pečenie.Necháme ešte podkysnúť cca 20 -30 minút - vizuálne by mal narásť na dvojnásobok pôvodného objemu. Potrieme ho mierne osolenou vodou /alebo ideálne porosíme rozprašovačom, kde sme naliali slanú vodu - chlebík tak zostane dokonale vytvarovaný a ani o milimeter neklesne / s vložíme do maximálne vyhriatej rúry asi na 15 minút. Do rúry súčasne s chlebom dáme aj plechovú nádobu s vodou.Za tých 15 minút by mal chlebík chytiť peknú zlatú farbu. Znova potrieme vodou a pečieme pri mierne zníženej teplote / o nejaké 2 - stupne / ďalších 25 - 30 minút Ja pečiem v starej plynovej rúre a pred dopečením cca 5 minút vyberiem hrnček s vodou z rúry a chlieb je krásne chrumkavý..Po upečení hneď vyklopíme a necháme na vzduchu voľne vychladnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 22.7.2013, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kváskový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

ražný kvások, ražná múka, špaldová múka, voda, soľ, olivový olej, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Môj kvások má pár mesiacov, volá sa Roland, a pekne spinká v chladničke. Raz za tri – štyri dni ho pekne nakŕmim, a on rastie. Raz za týždeň ho už je dosť na to, aby mi upiekol chlebík. Takto vyzeral, keď som ho vybrala z chladničky. Vidíte tú vodičku na boku? Začína klesať, kvasinky spotrebovali všetku múku, treba ho dokŕmiť. Pridala som 2 lyžice múky, vodu. S kváskom pracujte vždy len s dreveným náradím, kov nemá rád.

Tak som z neho 150 ml odliala do misy. Zbytok šiel spať do chladničky.

Pridala som 300 ml vody a 100 g ražnej múky.

Vonia, šumí, je plný bubliniek, čas na zamiesenie cesta. Pridala som dve lyžičky soli, dve lyžičky rasce, 0,5 dl olivového oleja, 150 g ražnej múky, 200 ml vody, premiesila varechou, a pridávala som ešte múku, koľko sa vstrebe, bolo to 250 g. To som už dávala špaldovú celozrnnú. V mise pod utierkou kyslo cesto 3 hodiny, až ho bola plná misa. V tejto fáze som už zapla rúru na 250 stupňov, v nej sa hneď hriala aj jánska misa s vrchnákom. Už som nestíhala fotiť. Dosku na cesto treba hodne hodne pomúčiť, vyklopiť cesto, pováľať v múke, cesto je mäkké až riedke, aby sme dostali z neho bochník, treba ho poprekladať, pováľať v múke, jemne – nie miesiť, treba s ním pracovať jemne, poskladať, koľko múky sa vstrebe, ale cesto má zostať stále veľmi mäkké, nie riedke. Riedko cesto nenarastie, husté má malé dierky. Bochníček som prevalila na papier na pečenie, takto ho ľahšie dostanem do horúcej misy. Vybrala som z rúry nahriatu veľmi !! horúcu misu, je to stres s ňou robiť, je fakt hrozne horúca. Papier s cestom šup do nej, rýchlo zakryť vrchnákom a rýchlo do rúry. 230 stupňov – asi 45 minút. Po 30 minútach chodím pozerať, ak je krásne narastený, popraskaný, má hnedastú a pozdvíhanú kôrku, je všetko v poriadku. Dám dole vrchnák a nechám ešte dopiecť 10 minút.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

denisa m. (mikino) ID 45660 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.10.2014, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

DOMÁCI RAŽNÝ CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

ražná chlebová múka, pšeničná celozrnná múka, olej, voda, soľ, sušené droždie, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky som nalial 3,5 deci vlažnej vody, 2 lyžice panenského tekvicového oleja, 250 gramov ražnej chlebovej múky, 250 gramov pšeničnej celozrnnej múky, 2 lyžičky morskej soli, pol sáčika sušeného droždia a lyžicu celej rasce. Navolil som program Normal 750 gramový, polotmavý a o 3 hodiny už v kuchyni rozvoniaval chutný čerstvý domáci celozrnný chlieb. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2014, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥* Americký chlieb *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

370 ml teplej vody, 1/2 čL sušeného droždia, 1/2 čL kryšt. cukru, 20 g soli, chlebové korenie (ja som nemala, tak som dala po 1/2 čL - drvenej rasce, rozmarín, majorán, rímska rasca - ale môžete dať bylinky, aké chcete) , 600 g hladkej múky T650, (ja som pridala ešte asi 3 PL ražného kvásku, ktorý mal zatiaľ len 7 dní... ale toto nebolo v recepte) Na dochutenie sa dajú použiť aj iné prísady, ako napr. rôzne semienka, alebo oriešky, sušený cesnak či cibuľa. Taktiež môžete použiť zmes viacerých múk . Ja som si pri tomto chlebe chcela vyskúšať základný recept. Až teraz, po vyskúšaní, budem robiť dáke tie obmeny a experimenty s príchuťami. Ale tento základný bol bezvadný.

POSTUP PRÍPRAVY

1) Zoberieme misu veľkosti, aby zmestila dvojnásobný objem cesta.
2) Do misy preosejeme odváženú múku a dáme ju nahriať do MW (1/2 min- stredný výkon)
3) Pridáme korenie, soľ a zamiešame
4) V strede urobíme priehlbinu a do nej nalejeme zohriatu vodu, pridáme kvasnice a cukor
5) Rukou zamiešame všetky suroviny, nemusíme hniesť, len ich dobre premiešame.
6) Misu zakryjeme vekom alebo fóliou, či utierkou a dáme kysnúť niekam na linku, kde misa nebude prekážať.
Alebo ju môžeme dať do rúry, ak práve nejdeme piecť. Cesto takto necháme zabudnuté aspoň 15 hodín
alebo kľudne aj dlhšie (18 hodín)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.4.2013, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cmarový chlieb s rascou



POTREBNÉ PRÍSADY

30g čerstvého droždia (alebo 1 sáčok sušeného) 1 lyžička cukru 200g hladkej múky (najlepšie chlebovej) 150g pšeničnej celozrnnej múky 150g ražnej múky 2 lyžičky soli 2 lyžičky rasce (dávam mletú, celá mi v chlebe vadí) 100 ml vlažného mlieka 275 ml cmaru (alebo acidka, už som dávala aj zriedený jogurt) osolená voda na potierania

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept bol pôvodne určený na ručné miesenie, ja som upravila množstvá surovín pre DP a časť múky nahradila celozrnnou. DP používam len na miesenie, viac nám chutí upečený klasicky v rúre. Ale môžete skúsiť nechať všetko na DP. Je to náš najobľúbenejší chlieb, a ostáva veľmi chutný a nedrobivý aj na druhý deň.

Do DP nalejeme mlieko a cmar, na to múky, droždie, cukor na droždie, soľ mimo, rascu, zapneme program cesto.
Po ukončení programu cesto premiesime a sformujeme do okrúhleho bochníka, kt. položíme na plech vysypaný hladkou múkou (ja ho zvyknem zvrchu narezať do kríža).
Necháme asi pol hodiny nakysnúť.
Medzitým vyhrejeme rúru na 250°C.
Vykysnutý bochník potrieme osolenou vodou a vložíme do vyhriatej rúry.
Chlieb pečieme pri 250°C cca 10 min., potom teplotu znížime na 190°C a pečieme ešte cca 40 min

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Ivana P. (Ika) ID 2154 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 103 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu