končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Mária K. (konteska) ID 177553 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Špaldový írsky chlieb bez kysnutia :-)[ recept č. 59324 zo dňa 25.2.2016 ] POTREBNÉ PRÍSADY 400g špaldovej múky, 370-400ml kyslého mlieka, 1KL sódy bicarbóny, 1KL soli, príp. chia semienka, iné semienka, vločky POSTUP PRÍPRAVY Je tu veľa receptov na chlebík, ja pridávam pre seba a svojich priateľov veľmi jednoduchý recept na írsky chlieb, ktorý som si veľmi obľúbila, aj preto, že som v tej krajine dlhšiu dobu žila a chlebík sa mi zapáčil, hlavne preto, že je rýchly, chutný a nekysnutý. A keď si zvyknete na jeho zvláštnu chuť, zamilujete si ho aj vy. Ja ho pečiem každý druhý deň už roky a iný si ani neviem predstaviť. Základom je, že koľko múky, toľko by malo ísť kyslého mlieka - cmaru. Nie však každá špaldová múka je rovnaká a tiež kysnuté mlieko nie je rovnaké - jedno je redšie, druhé hustejšie. Ja už dávam všetko od oka, preto viem, ako ma cesto vyzerať, Vám to popíšem. Zapneme si rúru na 220*C ak sa Vám zdá, že Vaša rúra pečie veľmi, tak teplotu znížime. Do misky si preosejeme múku, soľ a sódu. Prilejeme cmar - začneme najskôr s 350ml a postupne prilievame, aby sa nám cesto spojilo. Pracujeme rýchlo, s týmto chlebíkom sa netreba hrať. Potom si ho preložíme na pomúčenú dosku a gúľame ako cesto na slíže. Rýchlo a jemne. Preložíme na plech s peč. papierom v strede urobíme kríž a dáme piecť.Pečieme cca 25min. treba sledovať pretože každá rúra pečie inak. Otestujeme špajlou, aby sa nám cesto nelepilo a pobúchame z druhej strany. Chlebík musí zvoniť :-D a dáme na mriežku vychladnúť. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI chlebík potrebné suroviny cesto spojíme cesto spojíme rýchlo pogúľame narežeme kríž tento je z 500g múky a 500ml cmaru OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (24.2.2017, 11:56) | |
skúsila som ale dalo sa jesť len hneď po upečení večer sa to už drobilo a deckám nechutilo. druhý deň to už bolo ako skala | |
ODPOVEDAŤ |
Mária K. (konteska) ID 177553 (4.3.2017, 20:38) | ||
ako som písala, má zvláštnu chuť a nie každému chutí Každopádne ďakujem za názor | ||
ODPOVEDAŤ |