. .. .. .. .. .. .
. .

Dlho-dlho hľadaný recept na šišky - RECEPT 5130

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 15868 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 822 návštěvníkov)


Dlho-dlho hľadaný recept na šišky


[ recept č. 5130 zo dňa  ]


Dlho-dlho hľadaný recept na šišky


POTREBNÉ PRÍSADY

3 dl mlieka, štipka soli, 3 lyžice rumu, pardon umu :-))), 100 g masla, 8 žĺtkov, 3 kopcovité lyžice preosiateho prášk. cukru, 400 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 1 sáčok droždia (dr. Oetker), vanilkový cukor, práškový cukor, olej na vyprážanie a lekvár na plnenie

POSTUP PRÍPRAVY

V živote som nejedla vynikajúcejšie šišky a ani nevidela krajšie cesto! Skúšala som už veľa receptov, ale vo všetkých bolo niečo, kvôli čomu som naďalej hľadala ten správny pomer surovín a našla som ho až teraz na jednej českej stránke. Už nehľadajte ani Vy, vyskúšajte tento recept!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mám pekárničku Panasonic, kam sa sypú najprv suché prísady: droždie, múka, soľ, cukor. Maslo som nechala v mikrovlnke roztopiť a mlieko som doň prilievala za častého miešania tenkým prúdom, čím som získala požadovanú teplotu masla aj mlieka.Dala som aj rum, pardon um, 8 žĺtkov a zapla program cesto. Samozrejme sa riaďte pokynmi k Vašej pekárničke a dávajte suroviny v poradí aké máte v návode :-). Z bielkov môžete spraviť nejaké pekné snehové pečivo alebo pavlovu tortu atď....
Cesto je ako obláčik, ľahučké, jemné, výborne sa s ním pracuje.
Cesto zľahka premiesime a rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na hrúbku asi tak do 1 cm. Môžu nám pomôcť naši šikovníci :-).
Okrúhlou formičkou vykrajujeme šišky, kladieme na čistú utierku - ja ju dávam nad umývačku riadu, ktorá mi kuchynskú dosku počas umývania nahreje a cesto mi krásne na teplej utierke podkysne.:-)
Keď sa nám šišky asi po pol hodinke nadvihli, urobíme prstami jamku, neprederavíme cesto.
Pečieme v horúcom oleji, najprv "deravou" stranou dolu, potom obrátime. Od sporáka sa nesmieme vzdialiť ani na minútku, pretože sú šišky hotové raz-dva.
Hotové potrasieme vo vanilkovo-práškovom cukre a do jamky nakopíme lekvár podľa chuti. Nejde mi odfotiť "prierez", ale cesto je tak nádherné, vzdušné, voňavé a fajnové, mňam :-))))! Na úvodnej fotke sa šišky robia tak, že cesto vaľkáme na tenšie,vykrajujeme šišky, necháme podkysnúť, na polovicu dávky dáme do stredu lekvár, okraje potrieme žĺtkom a pritlačíme ďaľšiu šišku :-). Pečieme v horúcom oleji. Mne viac chutia tie klasicky robené šišky, aj keď tá úvodná fotka je úhľadnejšia :-).....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< 13 narodeniny | Dlho-dlho hľadaný recept na šišky | Domace listkove cesto >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 138 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Jana P. (janaa) ID 41084 (7.2.2022, 11:33)
Zdravím, robil niekto tento recept s obyčajným drozdim? Ak áno, koľko gramov ste použili?
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (25.1.2020, 19:53)
Práve som ich dorobila .... sú úžasné. Sú rované ako tie, čo maminka robila kedysi a ja som si od nej nestihla recept vypýtať. (Y) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia T. (Lucka 89) ID 329798 (6.7.2018, 9:19)
No žienky, tak neplánovala som nejako komentovať recepty čo sa tu nachádzajú, aj keď zatiaľ mám len výborné skúsenosti, ale po týchto šiškách musím vzdať veľký hold tomu, kto toto vymyslel...lepšie som nejedla, a to šišky až tak nemusím
dala som na recenzie a naozaj, môžem potvrdiť všetky chvály, ktoré tu sú :)
Použila som však aj ja len 6 žĺtkov...z jedného cesta mi vyšlo cca 23 šišiek (vyrezávala som klasickým pohárom)
Ďakujem za výborný recept, iný už asi nebudem ani hľadať (clamp)
ODPOVEDAŤ
Alena K. (Aksina) ID 329029 (4.2.2018, 15:20)
Dnes som robila šišky podľa hore uvedeného receptu. Bojím sa ísť do kuchyne, lebo koľkokrát tam vojdem, tak neodolám a beriem si šišku. Niečo tak fantastického som už nejedla dávno (myslím sladkého). Toto je jednoznačne najlepší recept na šišky. Ďakujem :-$ (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana P. (Caliptra) ID 322841 (15.8.2016, 21:12)
(radost)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (jansam) ID 243759 (20.1.2016, 19:53)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Ivona S. (Charliek) ID 319008 (7.1.2016, 13:56)
Můžem sa opýtať,kolko šišiek približne sa urobi z tejto dávky?Ďakujem za odpoveď
ODPOVEDAŤ
martina G. (feedorka) ID 35909 (6.1.2016, 23:05)
tých žĺtkov je tam zbytočne veľa, 8 je fakt brutálne množstvo...ufff... maximálne tri by som dala, aj to neviem neviem,, možno aj dve by stačili, nechccela by som v ceste hryznúť do praženice... mám x-ročnú prax s kysnutým cestom, toto si nedomýšľam - zodpovedne vyhlasujem :^) *-) (flower) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Elena M. (elena100) ID 212680 (20.1.2017, 15:16)
Dnes som robila sisky, ale len z polovicnej davky. Su vynikajuce, zltkov vobec nie je vela, su lahucke, nadychane. Jedine som dala viac rumu, asi 5-6 lyzic na polovicnu davku. Cim je v ceste viac rumu, tym menej piju olej. Tiez som si tu precitala v niektorom komentari, ze sisky treba davat smazit s vrchnou stranou do oleja, pretoze pocas kysnutia sa osusi a menej pije tuk. Je to pravda, takze sisky nie su mastne. Recept doporucujem.
ODPOVEDAŤ
Alena M. (trišč) ID 153632 (15.10.2015, 9:19)
(Y)
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (babikazuzana) ID 315595 (15.9.2015, 15:18)
to musim az tolko zlllltkov?
ODPOVEDAŤ
Liba B. (babibi) ID 213130 (8.8.2015, 11:10)
(Y) :-)zkusím,vypadají lákavě (clamp)
ODPOVEDAŤ
andrea k. (andika11) ID 143966 (21.2.2015, 11:38)
stráášne veľa žĺtkov, zbytočne :( moj recept je skoro rovnaký len na 500 g múky a s5 žltkami ,z ktorých navyše dávam len 4 niekedy tri a šišky sú super , ešte aj starká ich vždy vychváli a to ona je super kuchárka :) :-D
ODPOVEDAŤ
Katarína Š. (kstrbova) ID 14693 (upravené 10.1.2016, 17:39)
Ja už som to skoro vzdala, skúšala som každé fašiangy iný recept na šišky, ale všetky boli ťažké a mastné. Tento rok som už hľadala len tak zo zvedavosti a presvedčilo ma množstvo dobrých komentárov pod týmto receptom. Dnes som ich robila a sú fantastické, ďalší recept už veru nahľadám. A robila som klasicky, nie v pekárničke, ale postup ako tu - najprv suché prísady a do toho potom mlieko so žĺtkami a droždím. Vďaka za super recept. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (27.2.2015, 19:10)
ja som už vyskúšala veľa receptov...ale mám iný, lacnejší a skvelý....ale hlavná vec na ktorú som po tie roky prišla, že nejde o recept ale o prípravu.....
šišky otočiť a tak ich dať do oleja...jednoducho tou uschnutejšou stranou...nenapijú sa tak...a ja som hľadala na 3x tú správnu panvicu, aby boli dobré...a ešte jeden typ. Nesmiem dať viac ako tri šišky do panvice, inak ochladia olej, dlhšie sa pečú a sú mastné...ja mám recept na dve vajcia a dve žĺtka...a chutili každému ktorému som ich doniesla...a to isté platí aj o medovníčkoch...ten istý recept. Rozdelila som ich...jedny dala do špajze, druhé do obývačky a jedny do kuchyne...vyhrala kuchyňa, tam boli mäkké...a to boli iba v plechu s jabĺčkami a vložené do igelitovej tašky...
ODPOVEDAŤ
martina G. (feedorka) ID 35909 (6.1.2016, 23:07)
vo všetkom súhlas... vidno, že tomu rozumieš (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤ
ludmila k. (lkubicova) ID 71396 (15.9.2015, 16:51)
(D)
ODPOVEDAŤ
Ivana F. (seppi) ID 77209 (22.1.2015, 14:29)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (robotníčka) ID 208912 (18.1.2015, 15:52)
a ked nemam pekarnicku postup je aky?
ODPOVEDAŤ
ivka k. (iveta 777) ID 205691 (27.11.2014, 16:03)
ja by som chcela vediet ake presne tam davate maslo...dakujem
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (6.11.2014, 10:25)
(Y) (hello) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jarmila B. (Jarmila B. (jeremy)) ID 189198 (29.4.2014, 17:56)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Erika K. (ErikaKral) ID 69130, mimibazar.sk/erikakral (8.3.2014, 10:01)
Tieto úžasné šišky robím od kedy sú na MMB uložené (Y) U nás úplná hitovka. Od začiatku však dávam namiesto 8 žĺtok 2 celé vajíčka a 2 žĺtka (tuším je to tu aj niekde v histórii komentárov viackrát uvedené a odobrené). Sú výborné a nijako im to "neublíži" :-$ A hor sa na ne, ideme ich urobiť :-p
ODPOVEDAŤ
Judita K. (Judka) ID 3814, mimibazar.sk/judka (13.2.2014, 20:16)
(Y) U nás už niekoľkatá repríza šišiek (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) sú fakt výborné s cestíčkom sa veľmi dobre pracuje - ďakujem za super receptík (L) dnes mi vyšlo cca 50 ks ale už ich tam teda moc nie je ,-) ,-) ,-) ,-) sú prudko jedlé (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 138 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu