. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

Renáta C. (gucz) ID 51988
.
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.7.2008
Naposledy: 17.7.2018 15:22
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 19
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 36
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

ZAVÁRANINY

Zaváraná oškvarková pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

800g oškvarkov (škvarky), 1 veľké lečo, 2 hlavičky cesnaku, 2 poháre kápie zavárané, 2 feferónky, 5 malých lyžíc vegety, 150g horčice, 4 celé surové vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zomelieme na mäsovom mlynčeku, naplníme do pohárov (nie však do plna) a sterilizujeme 45 minút pri 90-100st.celzia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 30.12.2014, 9:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nátierka na topeničky od Sabíny



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg mletého bravčového mäsa, 1 kg červenej papriky (kápie), 1 kg rajčín, 4 ks zelenej papriky, 1 nakladač, feferónka (nemusí byť ak je to aj pre deti), 5 strúčikov cesnaku, 4 ks cibule, 2 dl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu (okrem oleja) pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme variť. Po hodine varenia pridáme 2 dl oleja, ak bolo mäso tlstejšie, tak pridáme len deci oleja. A varíme ešte pol hodinku, no môžme aj dlhšie, ale tá hodina a pol dokopy stačí. Dáme do pohárikov a zavaríme. Ja som zavárala pri 100 stupňoch 20 minút. Z tejto dávky mi vyšlo 5 trojdecových pohárikov a 11 dvojdecových. Recept mám od švagrinej, nátierku používa na topinky, ale i do omáčky na špagety.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 1.12.2013, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Paprika v oleji - nálev



POTREBNÉ PRÍSADY

2 l vody, 2 dcl oleja, 2 dcl cukru, 2 dcl octu, 1 balíček deka - uvaríme

POSTUP PRÍPRAVY

Do uvareného nálevu vložíme očistenú papriku (najlepšie kápiu, ale dá sa použiť aj obyčajná červená paprika). Papriku uvaríme, vytiahneme a naložíme do pohárov. Nálev ešte raz necháme prevrieť a ponalievame na papriku. Sterilizujeme pri 90 stupňoch asi 5 - 7 minút. Kto nechce mať v náleve guľôčky z deka, môže ho precediť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.9.2009, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Uncle Ben´s



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg rajčín, 1 kg papriky, 1 kg cibule, 200g cukru, 50 g soli, 1 dl oleja, 7 dl pohár uhoriek zaváraných (len uhorky bez šťavy), 3 strúčiky cesnaku, 3 krabičky pretlaku (alebo 7dl domáceho pretlaku), 1 šampiňóny krájané (konzerva 420g), 1 kukurica v konzerve.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko pokrájame na malé kúsky, varíme 20 minút (ja som varila trochu dlhšie). Pridala som aj asi lyžicu sójovej omáčky a 0,5 dl octu čo v pôvodnom recepte nieje. Sterilizujeme 10 minút pri 100 stupňoch. Z tejto dávky mi vyšlo 15 pohárikov. Rajčinky som pred krájaním sparila v horúcej vode a ošúpala som ich, ale netreba to robiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 31.8.2013, 8:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kečup z Dlhej (kečupová omáčka)



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kg rajčín, 6 väčších cibúľ, 6 paprík, 4 feferónky (nemusia byť), 3 - 4 dl octu, 10 polievkových lyžíc cukru, 1 polievková lyžica soli, 6 klinčekov, 10 zrniek nového korenia, 1 malá lyžička sladkej mletej papriky, 3 polievkové lyžice horčice.

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cukinová pochúťka (výživa)



POTREBNÉ PRÍSADY

5 kg cukiny (cukinu ošúpeme a vydlabeme jadierka, vážime už očistenú cukinu), postrúhame a udusíme do sklovita. Rozmixujeme a pridáme 700g - 1000g cukru, 2 vanilínové cukry, 4 lyžičky kyseliny citrónovej, 1 dl rumu (nemusí byť) a 1 Pektogel. Všetko spolu povaríme 10 minút od bodu varu, vlejeme do pohárikov a sterilizujeme (stačí chvíľka kým chytia viečka)

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som nezohnala Pektogel, tak som použila 1 sáčok kyseliny sorbovej, a na zahustenie 1 zlatý klas zamiešaný s asi 2 dl vody.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.7.2011, 1:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Bazový sirup od mamy



POTREBNÉ PRÍSADY

18 - 24 kvetov bazy čiernej (podľa veľkosti), 2 kg cukru, 100 g kyseliny citrónovej, 1 sáčok kyseliny sorbovej (alebo pomôcka na konzervovanie od Dr.Oetker), 2,25 l vody

POSTUP PRÍPRAVY

Kyselinu citrónovú povaríme vo vode (aby sa rozpustila), necháme vychladnúť. Potom do tejto citrónovej vody vložíme kvety a necháme ich tam 24 hodín. Potom ich vyberieme, pridáme kyselinu sorbovú, cukor a chvíľu povaríme kým sa cukor rozpustí. Precedíme a nalejeme do fliaš. Netreba zavárať. Minulý rok som sirup naliala horúci do pohárov, zavrela a dala dolu hlavou kým vychladne. Pili sme ho potom aj cez zimu a nepokazil sa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 23.5.2014, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pikantná Dáškina nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg cibule, 1kg papriky, 1kg rajčín (ošúpané), 1/2 deka, 2dl oleja, 2dl octu, 1,5dl cukru, 8 strúčikov cesnaku, 5ks (10) feferóniek, 2dl horčice polotučnej (väčší pohárik)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetku zeleninu pokrájame na väčšie kúsky a dáme variť spolu s preosiatym dekom, olejom, octom a cukrom. Keď je zelenina uvarená, zmixujeme a pridáme horčicu a ešte 10 minút varíme. Kvôli lepšej farbe môžeme pridať pretlak. Po uvarení naplníme do pohárikov a sterilizujeme kým nechytia viečka, prípadne poháriky len postavíme dolu hlavou. Feferóniek je v pôvodnom recepte 5 ks, kto má však rád pikantnejšie, môže dať kľudne aj 10 ks. Nátierka je dobrá na chlebík, ale i do gulášu, či pod dusené mäso.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.8.2009, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cukinový šalát (ako čalamáda)



POTREBNÉ PRÍSADY

3kg cukiny, 1kg papriky, 1kg cibule, 1 deko, 1/2 kg cukru, 1/2l octu

POSTUP PRÍPRAVY

Cukinu očistíme a postrúhame na strúhadle na jablká. Papriku a cibuľu pokrájame na rezančeky. Zmiešame s cukinou, pridáme cukor, ocot a preosiate deko. Premiešame a necháme odstáť 3 hodiny. Naplníme do pohárov a sterilizujeme asi 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 1.12.2013, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Lečovo fazuľový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg cibule, 1kg papriky, 2dl oleja, 1,5kg rajčín, 15-20dkg cukru, 1dl octu, 1kg suchej fazule, 1 deko, trošku soli

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme fazuľu, odložíme bokom. Nakrájanú cibuľu a papriku podusíme na oleji, pridáme nakrájané rajčiny (kto chce, môže ich popredu spariť a ošúpať, ale netreba) a ocot, cukor. Podusíme a pridáme uvarenú fazuľu, trochu osolíme a zasypeme preosiatym dekom (guľočky korenia z neho vyhodíme). Plníme do pohárov a sterilizujeme. Šalát je výborný s opečenou klobáskou ako rýchla večera, no dá sa jesť i sám na studeno. Ak pri varení nepridáme fazuľu, vznikne nám chutnejšie lečo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu