
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 36 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
NÁPOJE, DRINKY |
![]() Bazový likérPOTREBNÉ PRÍSADY 2 litre umytých plodov zalejeme 1l vody a varíme asi 15 minút. Vychladnuté necháme odkvapkať cez sitko z umelej hmoty. Do získanej šťavy dáme 1kg cukru, 5pl vylúhovanej zrnkovej kávy a 0,5l rumu. Keď sa cukor rozpustí, nalejeme do fliaš umytých prevarenou vodou a odložíme na chladné a tmavé miesto. Kto chce, môže pridať aj pomôcku na konzervovanie od dr.oetker, ja však nepridávam, lebo sa to za chvíľku vypije. Je to sladučký a slabší likér, rozmýšľam, že nabudúce pridám viac (R)umu :-) POSTUP PRÍPRAVY 2 litre umytých plodov zalejeme 1l vody a varíme asi 15 minút. Vychladnuté necháme odkvapkať cez sitko z umelej hmoty. Do získanej šťavy dáme 1kg cukru, 5pl vylúhovanej zrnkovej kávy a 0,5l rumu. Nalejeme do fliaš umytých prevarenou vodou a odložíme na chladné a tmavé miesto. Kto chce, môže pridať aj pomôcku na konzervovanie od dr.oetker OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 16.8.2016, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Zaváraná oškvarková pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 800g oškvarkov (škvarky), 1 veľké lečo, 2 hlavičky cesnaku, 2 poháre kápie zavárané, 2 feferónky, 5 malých lyžíc vegety, 150g horčice, 4 celé surové vajcia POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zomelieme na mäsovom mlynčeku, naplníme do pohárov (nie však do plna) a sterilizujeme 45 minút pri 90-100st.celzia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 30.12.2014, 9:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Makový závinPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 170ml mlieka, 2 vajcia, 50g masla alebo tuku na pečenie, 70g cukru, 1,5 odmerky sušeného droždia (alebo 3/4 kocky). Plnka 100g mletého maku, 80g cukru, 70g rozpusteného masla alebo tuku na pečenie, trochu vrelého mlieka (tak od oka, aby bola plnka vlhká, ale nie mokrá). Jedno vajce na potretie (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady na cesto som dala do domácej pekárne a zapla program cesto. Po vykysnutí som cesto rozdelila na dve časti, tie som vyvaľkala, natrela plnkou a zvinula. Dala som na plech vystlaný papierom, potrela rozšľahaným vajíčkom a popichala špáratkom. Piekla som na 180st., čas neviem presne, treba sledovať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 29.5.2012, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jabkové pytéPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 600g hladkej múky, 300g práškového cukru, 300g masla (alebo tuk na pečenie, hera, palmarin, či iné, ja používam tesco), 2 celé vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 vanilínový cukor. Plnka: Jablká, škorica, škoricový cukor, kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY Suroviny zmiešame, cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. na plech rozvaľkáme polovicu cesta, na to nastrúhané jablká, škoricový cukor, škoricu, cukor kryštálový , všetko od oka, ale jabĺk radšej viac ako menej. Na jabĺčka dáme rozvaľkanú druhú polovicu cesta. Koláčik treba pred pečením popichať vidličkou, alebo špáradlom, aby mohla pri pečení unikať vlhkosť z jabĺčok. Po upečení necháme vychladnúť pod utierkou a posypeme práškovým cukrom. Koláčik je dobrý hneď, ale lepší na druhý deň, kedy upečené cesto ešte zvlhne a zmäkne ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() naša "falošná treska"POTREBNÉ PRÍSADY 1 tvaroh, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 1 majonéza, 2-3 uhorky zavárané, 2 mrkvy, 1 veľká cibuľa, vegeta, soľ, ČMK POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame tvaroh, na kocôčky pokrájané vajíčka, majonézu, na drobno pokrájané uhorky, na drobno pokrájanú cibuľku, na jemne postrúhané mrkvy. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením, a trochou vegety. Najlepšie chutí pár hodín odležaný v chladničke s pečivom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 20.5.2012, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Ovocný koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 1 hrnček (250ml) kryštálový cukor, 2 hrnčeky polohrubej múky, 3/4 hrnčeka oleja, 3-5 polievkových lyžíc mlieka, 1 prášok do pečiva, vanilínový cukor, štipka soli, 3/4- 1 kg ovocia (alebo ovocie z jedného zavaraninového pohára bez šťavy) POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady okrem ovocia zmiešame tak, aby v ceste neboli hrudky. Na vymastený a múkou (alebo strúhankou) vysypaný plech vylejeme cesto, na vrch poukladáme ovocie a celý povrch posypeme kryštálovým cukrom. Dáme piecť na 180st. Čas pečenia presne neviem, koláč sledujem a keď sa dvihne a cukor na povrchu trošku zozlatne (taká bledučko hnedá farba), koláč skúsim špáradlom. Ak je špáradlo čisté, koláč je upečený. . Nakrájame na kocky a môžeme posypať práškovým cukrom. Do koláča sa hodia marhule (ukladáme reznou plochou smerom hore), maliny, jahody, ríbezle OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() domáci parížsky šalátPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1cibuľa, 150g salámy, 2 uhorky nakladané, 3 vajíčka natvrdo, 4 rajčiny, 1 majonéza, štipka soli a mletého čierneho korenia POSTUP PRÍPRAVY všetko nakrájame na malé kocky, zmiešame. Dáme odstáť do chladničky, môžeme jesť aj hneď, ale taký odstáty je lepší. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 26.9.2012, 15:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() kakaové sušienkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 375g polohrubej múky, 250g tuku (hera, maslo, alebo tesco tuk, to je vlastne jedno), 125g práškového cukru, 1 žĺtok, trochu mletej škorice, kakao (ja som dala 2 polievkové lyžice). POSTUP PRÍPRAVY Tuk postrúham na strúhadle na jablká do múky s cukrom, pridám žĺtko a zmiešam. Najprv to ide ťažko, ale potom ten tuk povolí. No a potom dám cesto vychladiť aby sa dobre vaľkalo a vykrajujem tvary, ktoré pečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie. Toto cesto používam aj do lisu, vtedy vytláčam tvary. Na vrch som zmiešala trochu citrónovej šťavy s práškovým cukrom, tým som potrela sušienky a posypala som ich pestrou posýpkou, ale len pár kusov, kvôli dcérke. My dospelí máme radšej sušienky len čisto kakaové, alebo škoricové ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Sušienky z lisuPOTREBNÉ PRÍSADY 750g polohrubej múky, 500g margarínu (používam Tesco tuk), 250g cukru (práškový, alebo krupica), 2 žĺtky, troška škorice, prípadne môžeme pridať kakao POSTUP PRÍPRAVY všetko spolu zmiešame, kým nám nevznikne mäkké cesto. Vložíme do lisu a vytláčame na papier na pečenie, alebo na silikónovú podložku (tú používam radšej). Pečieme na 160 - 180 stupňoch (každý podľa vlastnej rúry), trvá to len chvíľku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 16.12.2011, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Kysnutá bábovka od VeronikyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 200ml mlieka, 125ml oleja, 1 vajce, 500g polohrubej múky, štipka soli, 2 pl cukru, 2kl sušeného droždia, slivkový lekvár, granko, olej na potretie a vymastenie formy, strúhanka na vysypanie formy POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady okrem lekváru a granka vložíme do pekárničky a zvolíme program cesto. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme, potrieme olejom. V miske zmiešame slivkový lekvár s dvoma lyžicami granka (mohla som dať aj viac). Týmto lekvárom potom natrieme cesto. Formu na bábovku vymastíme olejom, vysypeme strúhankou. Cesto zvinieme ako závin a vložíme do formy. Potom ho potrieme olejom a posypeme strúhankou a dáme piecť na 180stupňov asi 40 - 45 minút. \\r\\n\\r\\nrecept som si trošku upravila, v origináli sa forma vysypávala orechmi a tie šli aj do lekváru miesto granka. Miesto sušeného droždia malo byť kocka klasického (asi 30g) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 30.11.2010, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 36 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |