Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Paprika v oleji - nálev
[ recept č. 17126 zo dňa 20.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 l vody, 2 dcl oleja, 2 dcl cukru, 2 dcl octu, 1 balíček deka - uvaríme
POSTUP PRÍPRAVY
Do uvareného nálevu vložíme očistenú papriku (najlepšie kápiu, ale dá sa použiť aj obyčajná červená paprika). Papriku uvaríme, vytiahneme a naložíme do pohárov. Nálev ešte raz necháme prevrieť a ponalievame na papriku. Sterilizujeme pri 90 stupňoch asi 5 - 7 minút. Kto nechce mať v náleve guľôčky z deka, môže ho precediť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
variaca sa paprika v náleve
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Dagmar R. (beasty) ID 110056 (7.9.2009, 9:29) |
5 kg kápie,1 šálka cukru,2 l vody,0,5 l octu,0,5 sáčka deko,1 dcl oleja,2 strúčiky cesnaku.Postup:kápiu si očistíme,pokrájame buď na prúžky alebo na kúsky,nálev rozvaríme a kápiu v ňom do polomäkka prevaríme,dávame do pohárov,zalievame horúcim nálevom a sterilizujeme "suchou sterilizáciou"-to znamená,že horúce,uzavreté poháre kladieme dolu dnom pod deku a necháme ich vychladnúť,potom skladujeme.Rada:kápia niesmie byť dlho v náleve,lebo sa šúpe,kočky ,vyskúšajte,tento recept mám od starej mamy je rokmi odskúšaný a kápia sa dá jesť aj samotná (s tukovým chlebom je ovšem geniálna) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |