končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZAVÁRANINY |
Renáta C. (gucz) ID 51988 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Pikantná Dáškina nátierka[ recept č. 11995 zo dňa 9.3.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1kg cibule, 1kg papriky, 1kg rajčín (ošúpané), 1/2 deka, 2dl oleja, 2dl octu, 1,5dl cukru, 8 strúčikov cesnaku, 5ks (10) feferóniek, 2dl horčice polotučnej (väčší pohárik) POSTUP PRÍPRAVY Všetku zeleninu pokrájame na väčšie kúsky a dáme variť spolu s preosiatym dekom, olejom, octom a cukrom. Keď je zelenina uvarená, zmixujeme a pridáme horčicu a ešte 10 minút varíme. Kvôli lepšej farbe môžeme pridať pretlak. Po uvarení naplníme do pohárikov a sterilizujeme kým nechytia viečka, prípadne poháriky len postavíme dolu hlavou. Feferóniek je v pôvodnom recepte 5 ks, kto má však rád pikantnejšie, môže dať kľudne aj 10 ks. Nátierka je dobrá na chlebík, ale i do gulášu, či pod dusené mäso. |
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (7.8.2009, 19:32) | |
Tak tento recept na MMB si zaslúži byť okomentovaný. Ja som ho robila minulý týždeň a už sme ho "zvlkovali". Dali sme mu na etiketu názov Dáška. | |
ODPOVEDAŤ |