. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

SLADKÉ JEDLÁ

Škorisové osie hniezda s tekvicovým pyré



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 25 g droždia, 60 ml vlažného mlieka, pol vrchovatej ČL kryšt. cukru, 3 a pol mierne vrchovatého h hladkej múky, 1 zarovnaná ČL soli, 1 mierne navŕšená ČL perníkového korenia, polovica h tekvicového pyré, 1 vanilínový cukor, 1 vajce, pol kelímku smotany 33 %, 60 g rozpusteného masla PLNKA: 9 PL rozpusteného masla (7+2), 3/4 h trstinového cukru, 1/4 h kryšt. cukru, 2 vrchovaté PL mletej škorice POLEVA: 60 g krémového syra (lučina, philadelphia,...), 1 mierne navŕšený h preosiateho práškového cukru, 50 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do vlažného mlieka primiešame cukor, pokým sa nerozpustí, ďalej rozmrvené droždie a necháme vzísť kvások za pár minút. Preosiatu múku zatiaľ zmiešame so soľou, korením, pyré, van. cukrom a s tekutými prísadami. Nakoniec prilejeme kvások a vypracujeme poddajné, nelepivé cesto (u mňa toto urobil za cca 9 min robot+1 min ručného miesenia - výsledkom bolo cestíčko podobné mäkkej plastelíne). Misku jemne naolejujeme, vložíme do nej vypracované cesto, jemne ho naolejujeme aj zvrchu, prikryjeme a dáme na teplé miesto kysnúť 90-100 minút.
2. Na jemne pomúčenej, nelepivej podložke (neodporúčam drevenú dosku) ho následne vyvaľkáme na rozmery cca 50x35 cm. Cesto následne potrieme 7 PL rozpusteného masla, naň rovnomerne nasypeme zmes trstinového a kryšt. cukru zmiešanú so škoricou (nebojte sa to tam dať všetko, aj keď toho vyzerá byť dosť) a na záver pokvapkáme zvyšnými 2 PL rozpusteného masla. Cesto následne natesno zvinieme za pomoci podložky do tvaru štrúdle, ktorú pokrájame (vrelo odporúčam rezať ceso za pomoci nite ako pri knedlách) na asi 15-17 valčekov (u mňa 16) o hrúbke 2,5-3 cm. Tie podávame na menší pekáč vystlaný pečiacim papierom, jemne ich zvrchu zatlačíme dlaňou, pekáčik prikryjeme utierkou, a znovu necháme kysnúť na teplom mieste zhruba 30-40 min.
3. Trúbu zohrejeme na teplotu 190°C , vložíme do nej nezakrytý pekáč, a ďalej pečieme cca 30-35 min (test špajdľou). Polevu si pripravíme rozmixovaním uvedených prísad do hustej masy, ktorú lyžicou lejeme na upečené slimáky IHNEĎ po vybratí z rúry. Necháme vychladnúť.

- rozmer pekáčika: 34x24x6 cm
- na druhý, príp. tretí deň ich odporúčam ohrievať na pár sekúnd v mikrovlnke, a to tesne pred podávaním
DOBRÚ CHUŤ :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.10.2015, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Palacinková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

PALACINKY: 650 g hl. múky, 900 ml vlažného mlieka, 450 ml minerálky, 110 g masla, 165 g prášk. cukru, 4 menšie vajcia, pol ČL soli Torta: 200 g horkej čokolády, 50 g zmäknutého masla, 200 g lieskových orieškov, 800 ml šľahačky 33%-tnej, 1 stužovač, 1 van. cukor, 2a1/2 vrchovatej PL prášk. cukru, 450 g kyslého džemu (má byť trochu hustejší - napr. višňový) TORTA: 200 g horkej čokolády, 50 g zmäknutého masla, 200 g lieskových orieškov, 800 ml šľahačky 33%-tnej, 1 stužovač šľahačky, 1 van. cukor, 2a1/2 vrchovatej PL prášk. cukru, 450 g kyslého džemu (má byť trochu hustejší - napr. višňový)

POSTUP PRÍPRAVY

Palacinky:
1. Do vlažného mlieka pridáme minerálku, zmäknuté maslo, vajcia a premiešame. Ďalej prisypeme preosiatu múku s cukrom a soľou. Všetko šľaháme asi 1 minútu.
2. Nehorľavú panvicu o priemere 20 cm pomastíme 1,5 PL oleja a rozpálime ho. Veľkou naberačkou nalejeme cesto, panvicu pritom obraciame vo vzduchu do strán, aby sa cesto rovnomerne a rýchlo rozdelilo po celej ploche, a na mierne zvýšenom plameni opekáme do bledohneda z oboch strán. Na každú ďalšiu palacinku dávame na panvicu už len asi 1 ČL oleja. Palacinky necháme prikryté obrúskom úplne vychladnúť (napr. cez noc).
- z dávky vyjde cca 24 ks, pričom prvé dve-tri sa nemusia podariť, ale po očistení panvice obrúskom ďalšie už idú výborne

Torta:
1. Oriešky opražíme za častého miešania na suchej panvici, pokiaľ im nezačne praskať vrchná šupka. Potom ich dáme do vlhkej utierky, spojíme všetky cípy a akoby drhnutím utierky zošúchame z nich šupu nadol. Následne ich v hrubšom igelitovom vrecku roztlčieme na malé kúsky.
2. Vo vodnom kúpeli roztopíme spolu nalámanú čokoládu s maslom a štipkou soli. Do roztopenej čokomasy potom pridáme 200 ml tekutej šľahačky a tri vrchovaté hrste roztlčených lieskovcov.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (12) posledné: 13.7.2013, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Pečené vejáriky z krehkého cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 600 g hl. múky, 6 PL kyslej smotany, 1 ČL soli, 2 PL mlieka, 200 g zmäknutej Hery pokrájanej na pláty, 300 g tuhej bravčovej masti + plnka: džem, ochutený tvaroh, orechová či maková zmes

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme v miske jemné cesto, ktoré ešte na doske pomúčenej hladkou múkou ďalej miesime cca 2-3 minúty. Cesto potom zabalíme do mikroténu a dáme do mrazničky na 25-30 minút. Vyberieme ho a znova premiesime na hl. múkou pomúčenej doske. Rozdelíme ho na 3-4 časti, a každú z nich rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Povykrajujeme kolieska s priemerom 5-6 cm, naplníme plnkou (cca pol ČL) a formičkou na perky vytvoríme stlačením vejárik. Dáme na plech, ktorý sme si len dobre vymastili, každý vejárik jemne potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 180°C asi 18-20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.11.2011, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jablková žemľovka s tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

8 tvrdších rohlíkov, 800 ml mlieka, 2 vajcia (ž+b), 320 g hrudkovitého tvarohu, postrúhaná kôra z 1 citróna, 1,5 PL škoricového cukru, 120 g prášk. cukru (80+40), 14 malých nastrúhaných jabĺk

POSTUP PRÍPRAVY

1. Rohlíky si nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré na pár sekúnd namočíme do mlieka, jemne rukami vytlačíme prebytočné mlieko a polovicu masy uložíme na maslom vymastený a strúhankou posypaný pekáčik alebo jánsku misu.
2. Tvaroh si vymiešame so žĺtkami, citr. kôrou, 80 g prášk. cukru a škoricovým cukrom. Navrstvíme na rožkovú masu.
3. Z nastrúhaných jabĺk si zlejeme šťavu (nemusíme ju ale vyhodiť) , a taktiež ich jemne rukami utlačíme na tvaroh. Navrstvíme druhú polovicu namočených rohlíkov, jemne utlačíme prstami a dáme piecť pri 200°C na 30 minút.
4. Bielky si vyšľaháme so 40 g prášk, cukru dotuha. Po vybratí pekáča z rúry ho môžme pokvapkať jablčnou šťavou, ďalej na žemľovku ihneď natrieme bielkový sneh a dáme naspäť do rúry na ešte asi 6-8 minút, pokiaľ povrch nezhnedne. Necháme vychladnúť 3-4 hodiny, resp. pár hodín ešte aj v chladničke, aby sa žemľovka nerozpadávala pri krájaní. Pred servírovaním ju môžeme ešte raz poliať jablčnou šťavou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 1.5.2013, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Raffaello kocka



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 7 bielkov, 7 PL prášk. cukru, 1 pdp, 150 g kokosu, 4 PL hl. múky + 1 malý pohár pikantného džemu (260g), PLNKA: 7 žĺtkov, 6 PL kryšt. cukru, 1 van. cukor, pár kvapiek vanilk. arómy, 350 ml plnotučného mlieka, 3 PL hl. múky, 250 g zmäknutého masla, TOPPING: 3 bielky, 4 PL prášk. cukru, 3,5 PL kokosu

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred :
1. KORPUS: Vo vysokej nádobe vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme cukor a ďalej šľaháme do lesklej masy. Pridáme preosiatu múku po lyžiciach, k tomu pdp a nakoniec aj kokos a už len varechou všetko jemne premiešame. Natrieme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie a varechou zarovnáme povrch. Pečieme pri 180°C do zlatohneda (u mňa asi 18 minút). Hneď po vybratí ho polejeme vlažným mliekom, ktoré sme dochutili trochou vanilínového cukru. Po vychladnutí stiahneme z korpusu pečiaci papier a korpus vrátime na plech a potrieme džemom.
2. PLNKA: Vyšľaháme žĺtky dohusta a po lyžiciach začneme prišľahávať cukor až vznikne bledožltá hustá pena. Pridáme múku a znova krátko prešľaháme. Do hrnca na sporáku si potom nalejeme mlieko s arómou a tiež aj žĺtkovú masu. Za stáleho a dôkladného miešania na nízkom ohni sa po pár minútach zmes zmení na hustú kašu, vtedy ju odstavíme zo sporáka a necháme úplne vychladnúť. Zvlášť vyšľaháme maslo s van. cukrom a po častiach začneme pridávať už vychladnuté žĺtky. Plnku hneď natrieme na korpus a zarovnáme. Dáme na noc do chladničky.
Na druhý deň:
3. TOPPING: Dotuha vyšľaháme bielka a pridáme cukor s kokosom až vznikne hustá masa, ktorú rovnomerne navrstvíme na plnku a celý zákusok dáme ešte na polhodinu do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 13.8.2011, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

ŽELÉ REZY - moja verzia



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 vajcia (ž + b), 200 g cukru krupica, 10 PL oleja, 10 PL vriacej vody, 200 g polohr. múky, 7 g pdp PLNKA: 1 tmavomodrá prášk. šľahačka Dr.Oetker + 150 ml mlieka, 500 g kyslej smotany Rajo, 1 ricotta, 1 vanilínový cukor (nemusí byť), 1 veľká konzerva broskyňového kompótu (820 ml) - šťavu nezahadzovať !!! , 1 želatínový stužovač Dr.Oetker + 1 dcl kompótovej šťavy ŽELÉ: zvyšok kompót. šťavy + voda = 1 liter tekutiny, 4 PL cukru kryštál al. krupica, 2 cukrárenské želé ŽLTÉ

POSTUP PRÍPRAVY

v obr. postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 15.5.2011, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Vyprážané hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

(sem som použila zvyšné žĺtky z môjho predošlého Bielkového múčnika) 75 g vlašských orechov, 45 g sušených hrozienok, 4,5 PL rumu, 380 ml mlieka (190+190), 1 droždie, 1,5 ČL kryšt. cukru, 750 g hl. múky, väčšia štipka soli, 75 g zmäknutého masla, 90 g prášk. cukru, 1,5 balíka vanilínového cukru, 6 žĺtkov, 1 zarovnaná ČL sódy bicarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

1. Orechy si najemno pomelieme a hrozienka zalejeme alkoholom. Do polovice vlažného mlieka pridáme kryšt. cukor a rozdrobíme droždie. Necháme nakysnúť.
2. Múku si zatiaľ preosejeme a posolíme. Primiešame pomleté orechy a hrozienka s alkoholom.
3. Zmäknuté maslo vyšľaháme s prášk. a vanil. cukrom a postupne pridávame žĺtky. Šľaháme , pokiaľ nevznikne hladká masa.
4. Do ochutenej múky ďalej pridáme vykysnutý kvások, sódu bic., zvyšnú polovicu mlieka a vymiešanú maslovú hmotu. Spracujeme všetko na hladké cesto, ktoré necháme v teple prikryté kysnúť asi 35-40 minút. Potom z ceta vyvaľkáme plát o hrúbke 1,5 cm, z ktorého vykrajujeme kolieska s dákou ozdobou v strede (hviezda, srdce či len kruh). Necháme ich ešte asi 10-15 minút podkysnúť. Potom ich smažíme na dostatočnom množstve oleja po oboch stranách (trvá to len pár sekúnd). Necháme ich potom odkvapkať na servítke a poloteplé posypeme práškovým cukrom.
- na druhý deń, keď už sú stuhnuté, ich možno prihrievať na pár sekúnd v MW
- chuťovo sú niečo medzi fánkami, šiškami a vianočkou

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.4.2011, 14:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Bielkový múčnik



POTREBNÉ PRÍSADY

7 bielkov, 160 g prášk. cukru, 80 g rozpusteného masla, 60 g hladkej múky, 100 g polohr. múky, pol balíčka pdp, 50 g čokolády (ja som mala mliečnu Milku s pomarančovou chuťou), veľká hrsť mletých orechov, veľká hrsť hrozienok namočených vo vode

POSTUP PRÍPRAVY

1. Bielka vyšľaháme dotuha, prisypeme cukor a za stáleho šľahania pridávame striedavo vychladnuté tekuté maslo, obe múky s pdp a zvyšok (na kúsky nasekaná čokina, hrozienka bez vody, najemno pomleté orechy).
2. Cesto zľahka premiešame metličkou a vylejeme do menšej vymastenej a pomúčenej formy ( ja som mala jánsku misu o priemere 20cm a výška koláča bola asi 5cm po upečení).
3. Pečieme prvých 10 minút pri 200°C, potom znížime teplotu na 150°C a ďalej pečieme 30 minút. Vo forme ho necháme do úplného vychladnutia, až potom ho vyberáme von - a keďže je dosť sladký, odporúčam ho naplniť pikantným džemom, resp. poliať ho šťavou z dákeho kyslejšieho, trpkého ovocia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu