. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva P. (hugino) ID 14163
.
mimibazar.sk/hugino
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.4.2007
Naposledy: 20.3.2017 18:09
Aktualizácia: 15.9.2015 19:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 407
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 39
NÁVODY 1
PÍŠTE LEN CEZ MMB, MAILY SA MI TERAZ ČASTO STRÁCAJÚ. ĎAKUJEM
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 39 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Čučoriedkový koláč s mascarpone - rýchly a vynikajúci!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

INGREDIENCIE: NA CESTO: 200 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 100 g zmäknutého masla + niečo na vymastenie formy, 50 g domáceho vanilkového cukru, 1 vajce. NA PLNKU: 250 g mascarpone, polku citróna, 1 vajce, 50 g domáceho vanilkového cukru, kaviár z 1 tobolky pravej vanilky, cca 300 g čučoriedok (môžu byť aj mrazené) + okrúhla forma s priemerom 26 cm

POSTUP PRÍPRAVY

1. Teplovzdušnú rúru zapneme na 180°C.
2. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme cukor, vajce a mäkké maslo. Vypracujeme hladké cesto. Ak by sa nám cesto zdalo príliš riedke, pridáme ešte trošku múky.
3. Formu na pečenie vymastíme maslom. Cesto preložíme do formy a rovnomerne ho rozvaľkáme, pričom nesmieme zabudnúť vytvoriť vyššie, ale tenké okraje.
4. V miske zmiešame mascarpone so šťavou z polovice citróna, pridáme vajce, cukor a kaviár z jednej vanilky. Dobre premiešame. Zmes potom rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto.
5. Koláč posypeme čučoriedkami.
6. Formu vložíme do vyhriatej rúru a v strede rúry pečieme cca 35 minút - kým nie je hotové cesto a plnka nie je tuhšia.
7. Po upečení koláč necháme vychladnúť - koláč sa bude dať potom ľahko vybrať z formy a aj plnka ešte trochu stuhne.
8. Podávame posypané práškovým cukrom, prípadne s dobrou šľahačkou.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 5.3.2023, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

200-250g piškót, 100-125 g masla, asi 1 dl kompótovej šťavy, 3-4 banány, 400 ml parížskej šľahačky (robí to napríklad mliekareň KUNÍN), nastrúhanú čokoládu na dozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Tortovú formu o priemere 23 cm po bokoch vymažeme maslom a na spodok dáme papier na pečenie.
2. Piškóty dáme do igelitového sáčku a valčekom ich rozmrvíme. Rozmrvené ich presypeme do misky, kde vlejeme aj roztopené maslo a spolu to dobre premiešame. Potom pridáme toľko šťavy z kompótu, aby nám vzniklo tvarovateľné mäkkšie "cesto". (Musí to mať takú akurát konzistenciu - nesmie byť ani moc suché, ani riedke, lebo vtedy by nám dobre nestuhlo).
3. Piškótovú hmotu vysypeme do tortovej formy, rozotrieme ju a dobre ju utlačíme a uhladíme. Dobre sa to robí obrátenou stranou lyžičky. Potom to vložíme na 15-30 minút do chladničky, alebo aj mrazničky.
4. Kým máme "cesto" v chladničke, nakrájame si banány. Ja krájam na také asi 0,5 cm široké kolieska, aby banány boli v torte aj cítiť. Tie potom poukladáme na stuhnuté cesto.
5. Parížsku šľahačku dobre vyšľaháme. Vyšľahanú nalejeme na banány a pekne uhladíme.
6. Vrch torty posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
7. Dobrú chuť!

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.1.2013, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Lieskovcovo-čokoládové guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g lieskovcov, 250 g pikaa, 150 g hery, 100 g práškového cukru, 100 g piškót alebo iných suchých keksov, 50 ml rumu, 100 g čokolády na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Lieskovce najemno nastrúhame a jemne ich opečieme na miernom plameni - kým nezačnú pekne voňať.
2. Heru vymiešame s cukrom. Pridáme k nej vychladnuté lieskovce, pikaoo, podrvené piškóty a rum. Všetko spolu vymiešame. Ak sa nám zdá hmota príliš riedka, pridáme ešte piškóty.
3. Hmotu preložíme do plastovej nádoby a šupneme na približne pol hodiny do mrazničky - aby stuhla a dali sa z nej dobre tvarovať guľky.
4. Zatiaľ si nastrúhame čokoládu, v ktorej budeme guľky obaľovať.
5. Zo stuhnutej hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v nastrúhanej čokoláde. Guľky ukladáme do košíčkov. Skladujeme v chlade.

POZN.:
1. Ak ich chcete mať viacej rumové, pridajte viacej rumu, ale potom treba dať aj viacej lieskovcov a piškót.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2013, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Čokoládový likér



POTREBNÉ PRÍSADY

200ml smotany na šľahanie, 100 ml plnotučného mlieka, 1 vanilková tobolka, 1 salko, 200 g 52% čokolády na varenie (dostať v Lidli), 400 ml rumu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do kastróla vylejeme smotanu a mlieko.
2. Vanilkovú tobolku pozdĺžne rozkrojíme a vyškrabeme z nej kaviár. Kaviár spolu s tobolkou dáme do smotany. Privedieme to takmer k varu - keď sa po okraji smotany začnú tvoriť bublinky, odstavíme to a necháme asi pol hodiny lúhovať - aby sa z tobolky uvoľnila vôňa a chuť vanilky. Občas premiešame, aby sa nám na smotane nevytvorila kožka.
3. Po pol hodine zo smotany vanilkovú tobolku vyberieme.
4. Vložíme tam na kocky nalámanú čokoládu a privedieme to k varu. Miešame, aby sa čokoláda dobre rozpustila. Keď je čokoláda rozpustená, odstavíme to a za občasného miešania necháme trochu vychladnúť.
5. Do vlažnej čokoládovo-smotanovej zmesi vylejeme salko a dobre to premiešame.
6. Na koniec prilejeme rum. Množstvo rumu závisí od toho, aké silné to chceme mať, tak môžeme postupne pridávať a skúšať.
7. Skladujeme v chlade.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 31.12.2015, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Stromčeky s vanilkou a vaječným likérom



POTREBNÉ PRÍSADY

INGREDIENCIE: Na cesto: 250 g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, štipka soli, 150 g masla, 125 g práškového cukru, 1 tobolka pravej vanilky, 1 vajce. Na potretie a posypanie: 50 ml vaječného likéru, jemný kryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Pridáme nakrájané studené maslo, práškový cukor, vajce a kaviár z pravej vanilky. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčku a dáme aspoň na pol hodiny do chladničky.
2. Vychladbnuté cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske na hrúbku cca 4 mm. Z cesta vykrajujeme stromčeky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C cca 10 minút.
3. Keď stromčeky vyberieme z rúry, ešte teplé ich natierame vaječným likérom a hneď ich aj posypeme cukrom. Chutia skvele a úžasne voňajú!

POZNÁMKA:
Z tejto dávky vyjde asi 90 stromčekov = cca 3 plechy.
Stromčeky pečte len tak do zlatiska, nenechajte ich zhnednúť - sú potom už moc suché. Kľudne ich môžete likérom potrieť viac krát - získate tak mäkkšie a voňavejšie vianočné pečivo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (52) posledné: 22.12.2010, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Pečené zemiaky s rozmarínom



POTREBNÉ PRÍSADY

INGREDIENCIE: menšie až stredne veľké zemiaky, olivový olej, horčica, rozmarín (najlepšie čerstvý), hrubozrnná soľ

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1. Zemiaky v šupke umyjeme a dáme variť v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a necháme ich vychladnúť. Každý zemiak potom do kríža narežeme.
2. Plech vymastíme olivový olejom a poukladáme naň nakrojené zemiaky.
3. V miske zmiešame 3-4 lyžice olivového oleja s 2-3 lyžicami horčice. Touto zmesou potom zemiaky polejeme. Nakoniec ich dochutíme čertvým rozmarínom (ak nemáme, poslúži aj sušený) a posypeme hrubozrnnou soľou.
4. Pečieme v rúre zohriatej na 220°C cca 15 min, môžeme zapnúť aj funkciu gril.
5. Podávame teplé s kyslým mliekom alebo nejakým smotanovo-cesnakovým dipom - kto má ako rád.

POZNÁMKA:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.6.2011, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Zasnežené pečivo s vanilkou



POTREBNÉ PRÍSADY

INGREDIENCIE: Na cesto: 1 vanilkovú tobolku, 170 g práškového cukru, 380 g hladkej múky, 250 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 vajce, 1 žĺtok. Na náplň: džem podľa vlastného výberu. Na ozdobenie: čokoládovú polevu, Snehové vločky od Dr. Oetker

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1. Kaviár z tobolky vanilky vmiešame do práškového cukru.
2. Na doske zmiešame múku, maslo, cukor s vanilkovým kaviárom, vajce a žĺtok. Vypracujeme hladké cesto, ktoré potom odložíme na pol hodiny do chladničky.
3. Z vychladnutého cesta vyváľkáme plát asi 3 mm hrubý. Vykrajujeme z neho rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 160°C asi 12 minút. (V elektrickej rúre na 180°C, v plynovej rúre na stupni 3).
4. Upečené pečivo necháme vychladnúť a potom vždy dva kúsky zlepíme džemom.
5. Pripravíme si čokoládovú polevu (dostať aj hotovú kúpnu, ktorú stačí ohriať v teplej vode), ktorou polejeme pečivo a dozdobíme ho cukrovými snehovými vločkami.

POZNÁMKA:

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 5.1.2011, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Zemiaky s kyslou kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, kyslá kapusta, cibuľa, 2-3 strúčiku cesnaku, trochu oleja, klobáska (alebo párky, údené mäso - čo doma nájdete), rasca, soľ, vegeta, mletá červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

1. Zemiaky uvaríme v šupke. Keď sú uvarené a vychladnuté, ošúpeme ich a nakrájame na kocky. (Tu je dôležité, aby sme zemiaky uvarili tak akurát, lebo ak ich uvaríme moc, tak pri krájaní sa budú moc rozpadávať a vznikne nám z toho "kaša").
2. Cibuľu nakrájame na jemno a opečieme na troche oleja. Keď začína cibuľka sklovitieť, pridáme nasekaný alebo pretlačený cesnak - kto má ako rád. Chvíľu opečieme.
3. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásku (ja som tentokrát mala zvyšok párkov) a spolu s cibuľou a cesnakom ešte opekáme.
4. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, trochu vegety, soli a rasce - premiešame a opekáme, kým sa zemiaky nezačnú jemne pripekať.
5. Tesne pred koncom môžeme pridať trochu mletej papriky.
6. Na záver pridáme kyslú kapustu, ktorú len premiešame a prehrejeme, nie je potrebné ju dlho opekať, lebo potom sa moc vysuší a nie je už taká chutná.
7. Podávame teplé. Dobrú chuť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (44) posledné: 2.10.2016, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Bryndzová nátierka s redkvičkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bryndza, cca 100-125 g rastlinného masla, 4-5 redkvičiek, mletá červená paprika na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Zmiešame spolu bryndzu s maslom a 1-2 lyžičkami mletej papriky.
3. Redkvičky umyjeme a nastúhame na drobno. Pridáme k byrndzovo-maslovej zmesi a spolu dobre premiešame.
4. Podávame s čerstvým pečivom a prípadne ďalšou zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.11.2010, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Boloňské kuracie prsia so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

INGREDIENCIE: cca 1 kg kuracích pŕs, 1 sáčok Maggi nápady Zapečené cestoviny Boloňské, hladká múka na obalenie kuracích pŕs, 200 g tvrdého syru podľa chuti (eidam, gouda...), olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

1. Kuracie prsia nakrájame na rezne a obalíme ich v hladkej múke.
2. Prudko ich z oboch strán opečieme na oleji (ja používam olivový) - kým na nich nevznikne zlatá "kôrka".
3. Opečené rezne poukladáme do sklennej nádoby, v ktorej ich budeme piecť a ktorú sme si vopred vytreli olivovým olejom (stačí trošku oleja, len aby sa rezne na spodok nepripiekli).
4. Potom si v hrnci pripravíme omáčku z maggi sáčku - obsah sáčku rozmiešame v 500 ml vody, privedieme to k varu a asi 1-2 minúty varíme. (Na sáčku píše pridať až 700 ml vody, ale to je pre náš účel zbytočne veľa).
5. Pripravenou omáčkou zalejeme kuracie rezne - všetky rezne by mali byť viacej-menej ponorené v omáčke.
6. Na záver to posypeme nastrúhaným syrom.
7. Pečieme v rúre na 220°C cca 30 minút - 15 minút zakryté, 15 minút odokryté.
8. Podávame s cestovinami alebo ugrilovanou zmesou "talianskej" zeleniny - baklažán, cuketa, trojfarebné papriky.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 39 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu