. .. .. .. .. .. .
. .

Pečené zemiaky s rozmarínom - RECEPT 35022

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ČO DOM DAL

ID 14163 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Pečené zemiaky s rozmarínom


[ recept č. 35022 zo dňa  ]


Pečené zemiaky s rozmarínom


POTREBNÉ PRÍSADY

INGREDIENCIE: menšie až stredne veľké zemiaky, olivový olej, horčica, rozmarín (najlepšie čerstvý), hrubozrnná soľ

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1. Zemiaky v šupke umyjeme a dáme variť v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a necháme ich vychladnúť. Každý zemiak potom do kríža narežeme.
2. Plech vymastíme olivový olejom a poukladáme naň nakrojené zemiaky.
3. V miske zmiešame 3-4 lyžice olivového oleja s 2-3 lyžicami horčice. Touto zmesou potom zemiaky polejeme. Nakoniec ich dochutíme čertvým rozmarínom (ak nemáme, poslúži aj sušený) a posypeme hrubozrnnou soľou.
4. Pečieme v rúre zohriatej na 220°C cca 15 min, môžeme zapnúť aj funkciu gril.
5. Podávame teplé s kyslým mliekom alebo nejakým smotanovo-cesnakovým dipom - kto má ako rád.

POZNÁMKA:
skvelú chuť zemiakom dodá aj slanina - stačí na každý zemiak dať plátok dobrej slaninky a dobrota je zaručená.
<< Zasnežené pečivo s vanilkou | Pečené zemiaky s rozmarínom | meninová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Denisa K. (nina87) ID 3447 (28.6.2011, 16:28)
(F)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.12.2010, 20:16)
takéto zemiačky musia byť vynikajúce (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (4.12.2010, 20:45)
No je to úplne jednoduché a chutné...a hlavne mi to pripomína detstvo u starých rodičov na dedine, keď sme sa ako deti neskutočne tešili na varené či pečené zemiaky v šupke a ešte horúce ich prehadzovali v rukách a chceli ich čím najskôr zjesť |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (4.12.2010, 11:38)
Joj Evička, ty si mi ale narobila chute. Zbožňujem takto pripravené zemiačiky, pripomína mi to aj detstvo, mamina samozrejme, že dávala do rúry len zemiačiky, vybrala ošúpala a jedli sme to s cibuľou a kefírom, mňam
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (4.12.2010, 20:46)
Ivanka, aj mne to pripomína detstvo u starých rodičov na dedine (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (3.12.2010, 23:49)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (4.12.2010, 20:47)
(L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (3.12.2010, 21:51)
joj,milujem zemiaky s rozmarinom (Y) (Y) (Y) (Y)ale s horcicou som este neskusala,tak nabuduce urcite pridam (Y) (Y) (Y)dakujem za inspiraciu (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (4.12.2010, 9:32)
Martinka, len treba ratat, ze ta horcica zacne najskor priharat, tak tam tie zemiaky naozaj treba mat tak maximalne 15 minut...ale je to chutne (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu