končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
RYŽA A CESTOVINY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Taglioline z červeného vína s pečienkami na sherry omáčke[ recept č. 35229 zo dňa 7.12.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na 2 menšie porcie: bordové cestoviny Taglioline Barolo (LIDL) - pol balíka (cca 150 g), 2 šalotky, 150 g kuracích pečení, 3 vetvičky tymianu, sherry paradajky, 1,5 - 2 dl sherry vína (alebo červené víno), soľ a čierne korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Kúpili ste si v Lidli zaujímavé bordové cestoviny a neviete čo s nimi? Inšpirujte sa! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Taglioline s červeným vínom Barolo. Špecialita z Lidlu. Zaujímavé zloženie, okrem červeného vína obsahujú aj škoricu, klinčeky a muškátový oriešok + výťažok z červenej repy kvôli farbe. Vzhľadom na netradičné zloženie som chvíľu rozmýšľala, čo z nich uvarím. Dnes to padlo na tento recept, ešte jeden mám v zálohe. Základné ingrediencie: cestoviny, pečienky a sherry paradajky. Dve šalotky nakrájame nadrobno. Pečienky umyjeme, odstránime prípadné blany a žlčovovody, osušíme a nakrájame na stredne veľké kúsky. V panvici zohrejeme 2 PL oleja, pridáme šalotku, ktorú krátko opražíme a hneď k nej pridáme aj nakrájané pečene a lístky z troch vetvičiek tymianu. Za stáleho miešania opečieme zo všetkých strán, aby sa pečienka zatiahla. Medzitým postavíme vodu na cestoviny. Keď máme pečienku opečenú do svetlohneda ("zatiahnutú"), podlejeme ju asi 1,5 - 2 dl sherry vína a na stredne silnom plameni necháme redukovať. Približne po 4 minútach prisypeme umyté sherry paradajky a ďalej varíme, kým omáčka nezhustne. Do vriacej vody dáme variť cestoviny. Omáčku varíme, kým nezhustne a kým nezmäknú paradajky. Trvá to približne 10 minút. PRed dokončením osolíme a okoreníme. Uvarené cestoviny (ktoré žiaľ stratia sčasti svoju farbu, ale chuť nie) scedíme a pridáme k omáčke do panvice. Dôkladne premiešame a ihneď podávame. Cestoviny naložíme na tanier, ozdobíme vetvičkami čerstvého tymianu a podávame s tým vínom, ktoré sme použili pri varení. Pôvodne som chcela variť omáčku z červeného vína, ale nemala som žiadne načaté a otvárať novú fľašu sa mi nechcelo. Použila som preto sherry dezertné víno, ktoré mám bežne otvorené v chladničke. Výsledok ma veľmi milo prekvapil. Redukciou získala omáčka na intenzite, pečienky krásny skrehli a nabrali sladkastú chuť. Je to trošku netradičná úprava pečienok - nepoužila som ani majoran ani rascu... kto rád skúša nové chute, určite ho vzniknutá kombinácia milo prekvapí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (8.12.2010, 9:40) | |
joooj,no toto vyzera supeeer.. normlane som na tie pecienky dostala chut,co sa mi pri pecienkach casto nestava ked este natrafim na tie cestovinky,musim urcite kupit,straaaasne nam chutili z tej "kolekcie" co sme vyskusali,asi najviac | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (8.12.2010, 14:42) | ||
u nas v lidli ich uz nemaju, ale lidl niektore akcie toci aj viackrat do roka, takze predpokladam, ze sa este objavia | ||
ODPOVEDAŤ |
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (8.12.2010, 11:03) | ||
Matka, to sherry urobilo s tymi pecienkami maly zazrak, boli fakt mnam! | ||
ODPOVEDAŤ |