
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
RYŽA A CESTOVINY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Taglioline z červeného vína s pečienkami na sherry omáčke[ recept č. 35229 zo dňa 7.12.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na 2 menšie porcie: bordové cestoviny Taglioline Barolo (LIDL) - pol balíka (cca 150 g), 2 šalotky, 150 g kuracích pečení, 3 vetvičky tymianu, sherry paradajky, 1,5 - 2 dl sherry vína (alebo červené víno), soľ a čierne korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Kúpili ste si v Lidli zaujímavé bordové cestoviny a neviete čo s nimi? Inšpirujte sa! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Taglioline s červeným vínom Barolo. Špecialita z Lidlu. Zaujímavé zloženie, okrem červeného vína obsahujú aj škoricu, klinčeky a muškátový oriešok + výťažok z červenej repy kvôli farbe. Vzhľadom na netradičné zloženie som chvíľu rozmýšľala, čo z nich uvarím. Dnes to padlo na tento recept, ešte jeden mám v zálohe. ![]() Základné ingrediencie: cestoviny, pečienky a sherry paradajky. ![]() Dve šalotky nakrájame nadrobno. Pečienky umyjeme, odstránime prípadné blany a žlčovovody, osušíme a nakrájame na stredne veľké kúsky. ![]() V panvici zohrejeme 2 PL oleja, pridáme šalotku, ktorú krátko opražíme a hneď k nej pridáme aj nakrájané pečene a lístky z troch vetvičiek tymianu. Za stáleho miešania opečieme zo všetkých strán, aby sa pečienka zatiahla. Medzitým postavíme vodu na cestoviny. ![]() Keď máme pečienku opečenú do svetlohneda ("zatiahnutú"), podlejeme ju asi 1,5 - 2 dl sherry vína a na stredne silnom plameni necháme redukovať. Približne po 4 minútach prisypeme umyté sherry paradajky a ďalej varíme, kým omáčka nezhustne. ![]() Do vriacej vody dáme variť cestoviny. ![]() Omáčku varíme, kým nezhustne a kým nezmäknú paradajky. Trvá to približne 10 minút. PRed dokončením osolíme a okoreníme. ![]() Uvarené cestoviny (ktoré žiaľ stratia sčasti svoju farbu, ale chuť nie) scedíme a pridáme k omáčke do panvice. Dôkladne premiešame a ihneď podávame. ![]() Cestoviny naložíme na tanier, ozdobíme vetvičkami čerstvého tymianu a podávame s tým vínom, ktoré sme použili pri varení. Pôvodne som chcela variť omáčku z červeného vína, ale nemala som žiadne načaté a otvárať novú fľašu sa mi nechcelo. Použila som preto sherry dezertné víno, ktoré mám bežne otvorené v chladničke. Výsledok ma veľmi milo prekvapil. Redukciou získala omáčka na intenzite, pečienky krásny skrehli a nabrali sladkastú chuť. Je to trošku netradičná úprava pečienok - nepoužila som ani majoran ani rascu... kto rád skúša nové chute, určite ho vzniknutá kombinácia milo prekvapí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (8.12.2010, 9:40) |
joooj,no toto vyzera supeeer.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (8.12.2010, 14:42) |
u nas v lidli ich uz nemaju, ale lidl niektore akcie toci aj viackrat do roka, takze predpokladam, ze sa este objavia ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (8.12.2010, 11:03) |
Matka, to sherry urobilo s tymi pecienkami maly zazrak, boli fakt mnam! | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |