. .. .. .. .. .. .
. .

Taglioline z červeného vína s pečienkami na sherry omáčke - RECEPT 35229

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Taglioline z červeného vína s pečienkami na sherry omáčke


[ recept č. 35229 zo dňa  ]


Taglioline z červeného vína s pečienkami na sherry omáčke


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 menšie porcie: bordové cestoviny Taglioline Barolo (LIDL) - pol balíka (cca 150 g), 2 šalotky, 150 g kuracích pečení, 3 vetvičky tymianu, sherry paradajky, 1,5 - 2 dl sherry vína (alebo červené víno), soľ a čierne korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kúpili ste si v Lidli zaujímavé bordové cestoviny a neviete čo s nimi? Inšpirujte sa!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Taglioline s červeným vínom Barolo. Špecialita z Lidlu. Zaujímavé zloženie, okrem červeného vína obsahujú aj škoricu, klinčeky a muškátový oriešok + výťažok z červenej repy kvôli farbe. Vzhľadom na netradičné zloženie som chvíľu rozmýšľala, čo z nich uvarím. Dnes to padlo na tento recept, ešte jeden mám v zálohe.


Základné ingrediencie: cestoviny, pečienky a sherry paradajky.


Dve šalotky nakrájame nadrobno. Pečienky umyjeme, odstránime prípadné blany a žlčovovody, osušíme a nakrájame na stredne veľké kúsky.


V panvici zohrejeme 2 PL oleja, pridáme šalotku, ktorú krátko opražíme a hneď k nej pridáme aj nakrájané pečene a lístky z troch vetvičiek tymianu. Za stáleho miešania opečieme zo všetkých strán, aby sa pečienka zatiahla. Medzitým postavíme vodu na cestoviny.


Keď máme pečienku opečenú do svetlohneda ("zatiahnutú"), podlejeme ju asi 1,5 - 2 dl sherry vína a na stredne silnom plameni necháme redukovať. Približne po 4 minútach prisypeme umyté sherry paradajky a ďalej varíme, kým omáčka nezhustne.


Do vriacej vody dáme variť cestoviny.


Omáčku varíme, kým nezhustne a kým nezmäknú paradajky. Trvá to približne 10 minút. PRed dokončením osolíme a okoreníme.


Uvarené cestoviny (ktoré žiaľ stratia sčasti svoju farbu, ale chuť nie) scedíme a pridáme k omáčke do panvice. Dôkladne premiešame a ihneď podávame.


Cestoviny naložíme na tanier, ozdobíme vetvičkami čerstvého tymianu a podávame s tým vínom, ktoré sme použili pri varení. Pôvodne som chcela variť omáčku z červeného vína, ale nemala som žiadne načaté a otvárať novú fľašu sa mi nechcelo. Použila som preto sherry dezertné víno, ktoré mám bežne otvorené v chladničke. Výsledok ma veľmi milo prekvapil. Redukciou získala omáčka na intenzite, pečienky krásny skrehli a nabrali sladkastú chuť. Je to trošku netradičná úprava pečienok - nepoužila som ani majoran ani rascu... kto rád skúša nové chute, určite ho vzniknutá kombinácia milo prekvapí.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Čokoládové lanýžové pralinky s koňakom | Taglioline z červeného vína s pečienkami na sherry omáčke | Pralinky z arašidového masla >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (8.12.2010, 9:40)
joooj,no toto vyzera supeeer.. (Y) (Y) (Y)normlane som na tie pecienky dostala chut,co sa mi pri pecienkach casto nestava ,-) ,-) (Y) (Y) (Y)ked este natrafim na tie cestovinky,musim urcite kupit,straaaasne nam chutili (pl) (pl) (pl)z tej "kolekcie" co sme vyskusali,asi najviac (pl) (pl) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (8.12.2010, 14:42)
u nas v lidli ich uz nemaju, ale lidl niektore akcie toci aj viackrat do roka, takze predpokladam, ze sa este objavia (H) (H)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (8.12.2010, 11:03)
Matka, to sherry urobilo s tymi pecienkami maly zazrak, boli fakt mnam!
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu