. .. .. .. .. .. .
. .

Bliny - RECEPT 28253

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Bliny


[ recept č. 28253 zo dňa  ]


Bliny


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 16 kusov: 100 g hladkej múky, preosiatej, 35 g pohánkovej múky, 1/2 ČL soli, 1 ČL sušeného droždia, 125 ml mlieka, 80 g kyslej smotany, 1 vajíčko, olej, Na obloženie: 1) údený losos, kyslá smotana, kapary, kôpor, 2) syr s modrou plesňou a hruška, 3) feta, rukola, sherry paradajka, 4) sušená šunka a rukola 5) praženica a lososí kaviár...

POSTUP PRÍPRAVY

Bliny sú tradičné ruské lievančeky z pohánkovej múky. Pohánková múka je veľmi zdravá, obsahuje rutín, ktorý podporuje pevnosť cievnej steny, takže je vhodná ako prevencia pred krčovými žilami. Tieto lievančeky sa pečú len na minimálnom množstve tuku, takže ich môžeme pokladať sa celkom zdravú chuťovku. Bliny môžeme obložiť rôzne, najčastejšie sa podávajú s miešanými vajíčkami a kaviárom z lososa, alebo s údeným lososom a kôprom. Sú vhodné na párty, ako zaujímavá pestrá chuťovka alebo ako ľahšia večera.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Obidve múky preosejeme a v mise zmiešame so soľou a droždím.


Mlieko aj kyslú smotanu dáme do kastrólika a na miernom plameni za stáleho miešania ohrievame, aby bola zmes vlažná. Zložíme z ohňa a do zmesi primiešame žĺtok.


Mliečnu zmes postupne pomaly vmiešavame do múky a vymiešame dohladka.


Vymiešané cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste, prípadne dovtedy, kým sa nezačnú tvoriť v ceste bublinky (ako na obrázku).


Z bielka vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do cesta zľahka, ale tak, aby vzniklo jednoliate cesto bez kúskov snehu.


Nepriľnavú panvicu zľahka vymastíme tukom (napr. olejom) a necháme zohriať na stredom plameni. Na panvicu pomocou dvoch lyžičiek kladieme cesto do tvaru lievančeka s priemerom cca 6 cm. Pečieme asi 2 minúty, kým sa na povchu neobjavia bublinky. Otočíme a dopečieme aj s druhej strany dozlata. Upečené bliny necháme trošku ochladnúť a ozdobíme.


Príklady na zdobenie blinov


Bliny s fetou, rukolou a cherry paradajkou. Fetu nakrájame na drobné kocky, uložíme na bliny, priložíme polovičku paradajky a pár lístkov rukoly. Zľahka osolíme, prípadne pokvapkáme balzamico octom.


Bliny s nivou a hruškou. Na bliny uložíme plátky syra s modrou plesňou a plátok hrušky.


Bliny so sušenou šunkou a rukolou.


A moje najobľúbenejšie - bliny s údeným lososom. Na každý blinček dáme lyžicu kyslej smotany (najlepšie creme fraiche), kúsok údeného lososa, posypeme kaparami a zdobíme čerstvým kôprom. A podávame s pohárikom vychladenej kvalitnej ruskej vodky ,-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Hrášková polievka s mätou | Bliny | Jahodovo-čokoládová pusinka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (6.4.2011, 22:48)
S (F)U (F)P (F)E (F)R (F)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (15.6.2010, 18:41)
vyzeraju super. Krasna fotka. Pridavam medzi oblubene a urcite vyskusam kombinacia syr+hruska.. (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (15.6.2010, 15:09)
baby, dakujem (L) (L) :-p
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (15.6.2010, 11:05)
|:o) |:o) Aduska, krasne chutovecky (clamp) (clamp) profesionalne upravene (Y) (Y) jednoducho sikulka (*) (*) (*)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (15.6.2010, 8:51)
D.O.K.O.N.A.L.E.!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (15.6.2010, 8:42)
Andrejka,nadherna inspiracia |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)a vies ,ze aj ja mam doma uz dlhsie odlozeny receptik na bliny,a a zatial som po nom len nesmelo pokukovala ,-)ale teraz uz sa nebudem bat vyskusat (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (15.6.2010, 15:09)
matka, ja som uz po nom pokukovala dlhsie (apetit 5/09), ale az minuly mesiac na ne konecne doslo. A tak mi zachutili, ze som ich piekla dva dni po sebe. su naozaj mnam mnam (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (15.6.2010, 15:24)
ja som zas recept nasla v jednej kucharskej knizke (Y)a budem musiet uz konecne vyskusat (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.6.2010, 0:12)
Super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (14.6.2010, 23:53)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu