. .. .. .. .. .. .
. .

Balzamikový bôčik s karamelizovanými jablkami - RECEPT 28857

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Balzamikový bôčik s karamelizovanými jablkami


[ recept č. 28857 zo dňa  ]


Balzamikový bôčik s karamelizovanými jablkami


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg vykosteného, krásne prerasteného bôčika bez kože, 175 g tmavého trstinového cukru + 2 PL na jablká, 125 ml balzamikového octa, 2 strúčiky cesnaku, morská soľ, čierne korenie, 2 - 4 jablká

POSTUP PRÍPRAVY

Zaujímavá, ale veľmi chutná kombinácia. Balzamiko spolu s cukrom urobia v rúre na bôčiku úžasne chutnú, chrumkavú, skaramelizovanú kôrku. Odporúčam všetkým, ktoré sa neboja experimentovať ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Bôčik umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky o veľkosti sústa.


Kocky mäsa napicháme na kovové ihly alebo špajle.


V miske zmiešame 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 125 ml balzamikového octu, 175 g (alebo pokojne o niečo menej) cukru a cca 150 ml vody. Ja som dala vody 250 ml - tak ako bolo v recepte, ale je to zbytocne vela, pocas pecenia som musela vypek viackrat s naberackou odcerpat, lebo maso sa mi skôd dusilo ako pieklo. Dusenie zo začiatku nevadí, ale ku koncu je dobré odobrať z pekáča väčšinu výpeku, aby sa rebierka krásne pripiekli. Zmes v miske okoreníme a osolíme.


Špízy uložíme do pekáča, zalejeme pripraveným nálevom a prekryjeme alobalom. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C 30 minút. Potom obal dáme dole, teplotu zvýšime na 200 °C a dopekáme za občasného obracania asi hodinu, kým povrch mäsa neskaramelizuje. JAbĺčka si pripravíme takto: Jablká pokrájame na kolieska alebo mesiačiky. Nepriľnavú panvicu si rozpálime, nasypeme do nej cukor a jablka a opekáme cca 2 minúty, kým neskaramelizujú. Podávame s bôčikom a pár kvapkami balzamico octu. Ja som k bôčiku podávala aj nové opekané zemiačiky.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Jahodovo-čokoládová pusinka | Balzamikový bôčik s karamelizovanými jablkami | Jahodový cheesecake - najrýchlejší dezert na svete >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (1.7.2010, 11:58)
Adi, tuto foto ked som zbadala, hned som vedela, ze je tvoja (H) ,-)
Hned by som si dala, vyzera to fantasticky, niekedy urcite urobim (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (1.7.2010, 11:34)
:-) :-) Aduska je to krasne, zaujimave, exoticke (clamp) (clamp) mne na tom vadi jedine to masko ,-) ,-) no pre mojho masozruta si to viem predstavit, urcite by nepohrdol (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (upravené 1.7.2010, 12:10)
ja som bocik milivala, hlavne peceny.... a nemala som problem a bola som chudunka.... co som pribrala, no teda uz aj dost som zhodila tak som si zacala davat pozor na jedlo a vsetko zdrave vatsinou, sem tam prehresim, ale ked si dam nieco tazke tak mi je zleee hrozne.... ale vypada to lakavo.... ja by som si hned dala, ale k tomu asi liter hylaku.... ,-)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (1.7.2010, 14:18)
Veronika, Hylak by nebol potrebny ,-) Ono, treba si vybrat co najkrajsi, najchudsi bôčik, a počas pečenia sa aj tak z neho všetka masť vypečie. Vôbec to nie je ťažké jedlo. JAsné, že toho netreba zjesť veľa, ale po obede som pokojne fungovala ďalej bez pocitu ťažoby v žaludku :-)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.7.2010, 8:01)
Ja moc na taketo masko(ako je bocik),moc nie som ,-)ale v tvojom podani vyzera vyborne,urcite by som kostla (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (1.7.2010, 14:20)
MAťka, ja bôčik skoro vôbec nerobievam, nejedla som ho tuším aj 5 rokov ,-) občas robievam pečené či grilované rebra, tie s mužom milujeme, ale bôčik zriedka... inak, tento receptik je z tej apetitovej prilohe a balzamicu, odkial su aj tie tvoje jahodky a bieločoko pena ,-) nedalo mi to, musela som to vyskušať :-)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.7.2010, 14:45)
hej? ,-)no,vidis,ja taketo prudko masite receptiky hned akosi automaticky selektujem ,-) ,-)ale verim,ze to moze byt chutne,len ani ja,ani drahy,nejak nevieme zjest maska ,ktore su take "prerastene".. ,-)ale mozno by sa to dalo podobne pripravit aj s inym maskom *-) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (1.7.2010, 15:13)
nooo, mozno by sa aj dalo, len ci by potom chudé mäsko neostalo vyschnuté ako podošva...totiž, ten tuk je niekedy aj na niečo dobrý :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu