. .. .. .. .. .. .
. .

Balzamikový bôčik s karamelizovanými jablkami - RECEPT 28857

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 135731 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Balzamikový bôčik s karamelizovanými jablkami


[ recept č. 28857 zo dňa  ]


Balzamikový bôčik s karamelizovanými jablkami


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg vykosteného, krásne prerasteného bôčika bez kože, 175 g tmavého trstinového cukru + 2 PL na jablká, 125 ml balzamikového octa, 2 strúčiky cesnaku, morská soľ, čierne korenie, 2 - 4 jablká

POSTUP PRÍPRAVY

Zaujímavá, ale veľmi chutná kombinácia. Balzamiko spolu s cukrom urobia v rúre na bôčiku úžasne chutnú, chrumkavú, skaramelizovanú kôrku. Odporúčam všetkým, ktoré sa neboja experimentovať ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Bôčik umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky o veľkosti sústa.
Kocky mäsa napicháme na kovové ihly alebo špajle.
V miske zmiešame 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 125 ml balzamikového octu, 175 g (alebo pokojne o niečo menej) cukru a cca 150 ml vody. Ja som dala vody 250 ml - tak ako bolo v recepte, ale je to zbytocne vela, pocas pecenia som musela vypek viackrat s naberackou odcerpat, lebo maso sa mi skôd dusilo ako pieklo. Dusenie zo začiatku nevadí, ale ku koncu je dobré odobrať z pekáča väčšinu výpeku, aby sa rebierka krásne pripiekli. Zmes v miske okoreníme a osolíme.
Špízy uložíme do pekáča, zalejeme pripraveným nálevom a prekryjeme alobalom. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C 30 minút. Potom obal dáme dole, teplotu zvýšime na 200 °C a dopekáme za občasného obracania asi hodinu, kým povrch mäsa neskaramelizuje. JAbĺčka si pripravíme takto: Jablká pokrájame na kolieska alebo mesiačiky. Nepriľnavú panvicu si rozpálime, nasypeme do nej cukor a jablka a opekáme cca 2 minúty, kým neskaramelizujú. Podávame s bôčikom a pár kvapkami balzamico octu. Ja som k bôčiku podávala aj nové opekané zemiačiky.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tortičky pre pani učiteľky | Balzamikový bôčik s karamelizovanými jablkami | Svadobna s holubkami detail >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (1.7.2010, 11:58)
Adi, tuto foto ked som zbadala, hned som vedela, ze je tvoja (H) ,-)
Hned by som si dala, vyzera to fantasticky, niekedy urcite urobim (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (1.7.2010, 11:34)
:-) :-) Aduska je to krasne, zaujimave, exoticke (clamp) (clamp) mne na tom vadi jedine to masko ,-) ,-) no pre mojho masozruta si to viem predstavit, urcite by nepohrdol (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (upravené 1.7.2010, 12:10)
ja som bocik milivala, hlavne peceny.... a nemala som problem a bola som chudunka.... co som pribrala, no teda uz aj dost som zhodila tak som si zacala davat pozor na jedlo a vsetko zdrave vatsinou, sem tam prehresim, ale ked si dam nieco tazke tak mi je zleee hrozne.... ale vypada to lakavo.... ja by som si hned dala, ale k tomu asi liter hylaku.... ,-)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (1.7.2010, 14:18)
Veronika, Hylak by nebol potrebny ,-) Ono, treba si vybrat co najkrajsi, najchudsi bôčik, a počas pečenia sa aj tak z neho všetka masť vypečie. Vôbec to nie je ťažké jedlo. JAsné, že toho netreba zjesť veľa, ale po obede som pokojne fungovala ďalej bez pocitu ťažoby v žaludku :-)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.7.2010, 8:01)
Ja moc na taketo masko(ako je bocik),moc nie som ,-)ale v tvojom podani vyzera vyborne,urcite by som kostla (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (1.7.2010, 14:20)
MAťka, ja bôčik skoro vôbec nerobievam, nejedla som ho tuším aj 5 rokov ,-) občas robievam pečené či grilované rebra, tie s mužom milujeme, ale bôčik zriedka... inak, tento receptik je z tej apetitovej prilohe a balzamicu, odkial su aj tie tvoje jahodky a bieločoko pena ,-) nedalo mi to, musela som to vyskušať :-)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.7.2010, 14:45)
hej? ,-)no,vidis,ja taketo prudko masite receptiky hned akosi automaticky selektujem ,-) ,-)ale verim,ze to moze byt chutne,len ani ja,ani drahy,nejak nevieme zjest maska ,ktore su take "prerastene".. ,-)ale mozno by sa to dalo podobne pripravit aj s inym maskom *-) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (1.7.2010, 15:13)
nooo, mozno by sa aj dalo, len ci by potom chudé mäsko neostalo vyschnuté ako podošva...totiž, ten tuk je niekedy aj na niečo dobrý :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu