končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Výborné hovädzie líčka na červenom víne podľa Zdeňka Pohlreicha (2) 12.3.2023, 19:37 Spanielske vtacky s prazenou ryzou (25) 14.2.2021, 6:32 Maďarský guľáš s karlovarskou knedľou (5) 15.1.2021, 11:31 Poľovnícka špecialita (bez diviny) (139) 5.1.2021, 13:31 Pikatné hovädzie s baby karotkou a fazulovými luskami (25) 19.4.2020, 10:13 Krehká hovädzia roštenka s voňavou omáčkou (2) 9.2.2020, 6:49 "rozstrelené"španielske vtáčiky (61) 13.9.2019, 16:52 Maďarský Tokáň (5) 28.4.2019, 11:07 Hovädzie mäso Stroganov (58) 27.1.2019, 9:10 Stoofvlees- recept, po ktorom vas muzi vynesu do neba :) (44) 17.12.2018, 9:17 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 194 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,20 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Poľovnícka špecialita (bez diviny)POTREBNÉ PRÍSADY Keď som prvý krát jedlo túto dobrotu, prvá otázka bola: ,,Aká tam je divina"? Že žiadna! A hríby?? Žiadne!!! A to ma dostalo. Chutilo mi to úplne ako nejaká divina s hríbikmi. Ale lacnejšia verzia. Odporúčam vyskúšať a budete milo prekvapení. Takže ideme na to. Potrebujeme asi 1kg hovädzieho mäsa(ja som mala hnátik), 1 cibuľku, 250ml smotanu na varenie,1 č.l.čierneho mletého korenia,1 č.l.soli,1č.l.drvenej rasce, 2 PL slivkového lekváru, 2 č.l.čučoriedkového lekváru (nemusí byť ) , 2 č.l.sladkej červenej papriky a hladkú múku na zahustenie omáčky. POSTUP PRÍPRAVY Postup som samozrejme nestihla ani vyfotografovať,tak nejako mi to všetko išlo rýchle od ruky:)Nakrájané mäso si orestujeme na cibuľke,podlejeme vodou,pridáme všetky koreniny,lekvár a dusíme do mäkka.Ja som použila tlakový hrniec,tak sa mi mäsko úplne rozpadlo na kúsky.Keď je mäso mäkké,môžeme(ale nemusíme) ho vybrať a šťavu s kúskami slivkového lekváru rozmixovať.Do smotany primiešame múku a omáčku zahustíme a dochutíme.Vložíme mäso,necháme tr.prevariť a podávame s knedľou.Prajem dobrú chuť:)Verím,že Vám bude mäsko chutiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 214 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (139) posledné: 5.1.2021, 13:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Maďarský gulášPOTREBNÉ PRÍSADY cca do 1 kg hovädzieho mäsa,2 zelené papriky,2 červené papriky,3 rajčiny,pór (alebo cibuľa),4 strúčiky cesnaku,1 PL rajčinového pretlaku,mletá červená paprika,MČK(skratka pre mleté čierne korenie ),soľ,mletá rasca,majoránka POSTUP PRÍPRAVY V rýchlosti som kukala či je tu daný recept,ale nejak som nenašla alebo som prehliadla ak hej tak tu bude ešte raz...Tip ako máte podráždiť chute susedom :-)))))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 150 návštěvníkov) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (167) posledné: 19.1.2016, 13:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mäsko Stroganov (dá sa robiť aj s kuracím)POTREBNÉ PRÍSADY hov. stehno (závisí od vás koľko ho chcete, ja robievam asi z 3/4 kila), 5 kyslých uhoriek, 1 stredná cibuľa, kečup, horčica, 1 malá (príp. väčšia) konzerva hrášku, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäsko nakrájame na tenké rezančeky. Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme, hodíme na ňu mäsko a prudko opečieme, pridáme uhorky nakrájané na drobné kocky, podlejeme trochou vody a spolu dusíme do mäkka. Mäsko pravidelne podlievame prevarenou vodou, aby nám neprihorelo :-). Keď zmäkne, pridáme hrášok, osolíme, podusíme ešte spolu 15 minút. Nakoniec podľa chuti pridáme horčicu (cca 1 čaj. lyžička) a kečup (cca 6 PL). Je to ozaj mňamko, dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 312 návštěvníkov) Jana P. (janie) ID 2934 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (125) posledné: 4.2.2015, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie mäso StroganovPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovädzieho mäsa/ ja som mala predné/,2-3 PL oleja,3PL hl.múky,8PL sladkej smotany na varenie,3PL paradajkového pretlaku,1 väčšia cibuľa,mleté čierne korenie,soľ,1ČL horčice,1ČL cukru,1kocka hovädzieho bujónu. POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 154 návštěvníkov) Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (58) posledné: 27.1.2019, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
"rozstrelené"španielske vtáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso, soľ, korenie, horčica, cibuľa, olej, párky, uhorky, uvarené vajíčka, bujón POSTUP PRÍPRAVY recept som videla v telke a veľmi ma zaujal svojou jednoduchosťou, tak som ho hodila aj sem pre inšpiráciu pre maminy, ktoré majú radi španielske vtáčiky, ale nechce sa im toľko s nimi prplať. Pretože v tomto recepte sa nemusia plniť - teda ani motať, veď pozrite foto-postup a uvidíte. Chutia senzačne... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov) Martina Z. (mata198511) ID 20128 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (61) posledné: 13.9.2019, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
SKVELÝ GULÁŠ Z RÚRYPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg hovädzieho mäsa (kedysi som používala stehno, lebo sme fajnoví ohľadom mastného mäsa, ale po skúsenostiach som sa vrátila k starej dobre kližke), 3-4 veľké cibule nakrájané na kocky, 5-6 strúčikov cesnaku nasekaných na drobno, 2 lyžičky gulášového korenia, 3 lyžičky mletej červenej papriky, 1 lyžička pálivej papriky (samozrejme môžeme vynechať), 3 polievkové lyžice Solamylu, 2 kocky hovädzieho bujónu, soľ podľa chuti (ja dávam cca 3 kávové lyžičky), 1 paradajkový pretlak, 2 zelené papriky nakrájané na malé kúsky (nemusí byť), 1-1,5 l vody POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík som dostala asi pred dvomi rokmi mailom od kamaráta. Keďže som dosť lenivý človek, hneď som ho vyskúšala a je fakt výborný a hlavne - bez roboty. Priznám sa, klasickou cestou sa mi v domácich podmienkach nikdy nepodarilo uvariť taký výborný guláš. Každý, komu som posunula recept sa zalizuje,o) 2 poznámky: na prípravu je nutný pekáč s pokrievkou a dôležité je neotvárať pekáč počas pečenia. Odparila by sa voda a mohlo by to prihorieť. Tak tu je postup: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) Marcela N. (Marcelan) ID 6743 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (45) posledné: 22.10.2015, 12:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Stoofvlees- recept, po ktorom vas muzi vynesu do neba :)POTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie pre 4 osoby: 750g karbonatok- maso ako na madarsky gulas, nakrajane na 2x2cm kocky –najlepsie bez sliach, 2 stredne cibule, 1 PL horcice, cierne korenie & sol, bobkovy list , tuk na maso (Cera) ak nemas, moze byt slnecnicovy olej, 3 dcl tmaveho piva (najlepsie tmavy Saris), 1 krajec chleba (asi 5 az 7 mm hruby) ale nie hrubsi!, 1,5 hrste hrozienok (na farbe nezalezi), POSTUP PRÍPRAVY DAKUJEM, ZE NEPORUSUJETE ZAKON, ANI MOJE AUTORSKE PRAVA NA RECEPTY ANI ICH COPYRIGHT ICH NEOPRAVNENYM A PROTIZAKONNYM KOPIROVANIM AKYMKOLVEK SPOSOBOM NA TOMTO, CI INOM WEBE. Pre abstinentov: pivo v recepte mozme veselo nahradit kvalitnou masovou polievkou –domacim bujonom 1. Chlieb namastime horcicou a nakrajame na kocky 2x2 cm. Pre lenivsich: narez chlieb na kocky a horcicu pridas zvlast. 2. Na tuku oprazime nadrobno nakrajanu cibulu, po chvili pridame nakrajane karbonatky, posolime ich, popeprime a prazime, az chytia tmavsiu farbu. Potom pridame hrozienka, bobkovy list, na kocky nakrajany a namasteny chlieb (alebo kocky chleba a1 PL horcice), zalejeme pivom/bujonom, zamiesame nechame zovriet. 3. Ked zacne maso vriet, premiesame ho, sporak nastavime na jemno a nechame 1 hodinu vriet pod prikryvkou. Mozme obcas jemne pocas dusenia pomiesat. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 17.12.2018, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Španielske vtáčky ako ich robím jaPOTREBNÉ PRÍSADY Rezne z hovädzieho stehna, šunka, syr, vajíčko na tvrdo a slanina-toľko plátkov, koľko máme rezňov, cibuľa, olej, soľ , korenie, horčica, kečup, worčestrová omáčka , solamyl, prípadne aj strúčik -dva cesnaku POSTUP PRÍPRAVY nižšie: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 78 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (40) posledné: 20.10.2012, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
najlepšia ČÍNA na svete ! ! !POTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby: 500g pravej hovädzej sviečkovej !!! NUTNÉ; 4 PL sladkej sojovej omáčky (Ketjab Manis) - Kaufland; 1 ČL čili-omáčky - nemusí byť, ale nie je cítiť; 2 PL škrobu; 2-3 ČL Aceto Balsamico (balsamico-ocot: tmavy,skoro čierny) - Kaufland; 3 PL suchého Sherry (špeciálny typ vína); 2 ČL hnedého cukru; štipka soli; 4 PL arašidového oleja; 2 ČL sézamového oleja; 1 PL sézam.semiačok na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyť, osušiť, nakrájať na tenučké rezance (dĺžka 5cm, šírka 0,5 cm). Dobre pomiešať so sójovou omáčkou 2PL, čili omáčkou a škrobom. Zakryté v chladničke cca. 0,5-1 hodinu nechať postáť. Zvyšok sój.omáčky miešame s acetom balsamicom, sherry, cukrom, soľou, kým sa všetko nerozpustí (nazvem to koreninová zmes). 2 PL araš.oleja zohrejem vo woku pri najvyššej teplote. Pridáme 1/3 mäsa za stáleho (rýchleho) miešania opečieme do hneda. DOBA OPEKANIA JE CCA. 5-10MIN - PRETO JE NUTNÉ ABY BOLO KVALITNÉ JEMNÉ MäSO. NEODPORÚČAM NA ŇOM ŠETRIŤ A KÚPIŤ FALOŠNÚ SVIEČKOVÚ - inak zostane jedlo tvrdé, a nedostaneme chuťový efekt, ktorý chceme! Po upečení prvej várky vložíme do misky a prikryjeme, aby mäso zostalo teplé. Pokračujeme pridaním 1 PL araš. oleja s druhou a treťou tretinou mäsa - obdobne udržujeme v teple. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 26.5.2011, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
SVIEČKOVÁ NA SMOTANEPOTREBNÉ PRÍSADY 600-800 g sviečkovice - ja zvyknem použiť mäso z hovädzieho stehna, slaninka, 1 cibuľa, kúsok zeleru, 1 petržlen, 3-4 kúsky mrkvy, bobkový list, 4-5 zrniek celého čierneho korenia, 1 nové korenie, rasca, soľ, koliesko citrónu a citrónová šťava - prípadne ocot, sladká smotana, hladká múka POSTUP PRÍPRAVY Takto ma to učila moja maminka a všetkým nám ohromne chutí....a vôbec s tým nie je veľa roboty, vyskúšajte, stojí to zato!!!!!! A čím dlhšie je mäsko v páce - tým je lahodnejšia!!!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 138 návštěvníkov) Janka H. (hoblik) ID 10464 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 10.1.2014, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 194 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,20 ďalšie >> |