Marcela N. (Marcelan) ID 6743 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)
SKVELÝ GULÁŠ Z RÚRY
[ recept č. 40792 zo dňa 18.6.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1,5 kg hovädzieho mäsa (kedysi som používala stehno, lebo sme fajnoví ohľadom mastného mäsa, ale po skúsenostiach som sa vrátila k starej dobre kližke), 3-4 veľké cibule nakrájané na kocky, 5-6 strúčikov cesnaku nasekaných na drobno, 2 lyžičky gulášového korenia, 3 lyžičky mletej červenej papriky, 1 lyžička pálivej papriky (samozrejme môžeme vynechať), 3 polievkové lyžice Solamylu, 2 kocky hovädzieho bujónu, soľ podľa chuti (ja dávam cca 3 kávové lyžičky), 1 paradajkový pretlak, 2 zelené papriky nakrájané na malé kúsky (nemusí byť), 1-1,5 l vody
POSTUP PRÍPRAVY
Tento receptík som dostala asi pred dvomi rokmi mailom od kamaráta. Keďže som dosť lenivý človek, hneď som ho vyskúšala a je fakt výborný a hlavne - bez roboty. Priznám sa, klasickou cestou sa mi v domácich podmienkach nikdy nepodarilo uvariť taký výborný guláš. Každý, komu som posunula recept sa zalizuje,o) 2 poznámky: na prípravu je nutný pekáč s pokrievkou a dôležité je neotvárať pekáč počas pečenia. Odparila by sa voda a mohlo by to prihorieť. Tak tu je postup:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Nakrájame si mäsko, cibuľu, cesnak |
![]() |
Pridáme ďalšie suroviny podľa popisu a zalejeme vodou. Bujón nie je nutné rozpustiť vo vode, jednoducho tam tie kocky šupneme. Vznikne takáto trošku nevzhľadná masa,o) |
![]() |
Ja robím tento guláš v takomto pekáči. |
![]() |
A to je ale fakt všetko. Guláš dáme do rúry na 180 stupňov na cca 1,5 hodiny. Možno si po prvom pečení upravíte čas a dobu pečenia podľa svojej rúry. Neotvárame rúru a hlavne dievčatá - nečumíme dovnútra,o) |
![]() |
Hotový produkt lenivého varenia, tentokrát s českými bramborovými knedličkami. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Katarina S. (kaiška) ID 69495 (22.10.2015, 12:30) |
fuuuuuha tak toto bola fakt pecka, dakujem za skvely receptik. A taka otazocka, nemas viac takych lenivych receptov?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia K. (LuciaK1) ID 261316, mimibazar.sk/LuciaK1 (23.4.2015, 20:09) |
MNAM!!!! vyborne! ale musela som to robit az dve a pol hodky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alena K. (alenie3) ID 135571 (9.1.2015, 14:22) |
fakt dobrota, cely byt vonal a chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tana B. (Tanja9) ID 40595 (2.9.2012, 18:54) |
Zdravim, chutovo je vyborny, ale robim ho z hovadzieho masa (mocing) a po 1,5 h je maso stale tvrde. Neviete mi poradit co s tym? Zatial som pridala dalsich 15 minut.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tana B. (Tanja9) ID 40595 (2.9.2012, 21:20) |
Tak som to nakoniec po tych 15 minutach este odokryte dopiekla dalsich 10minut a je fantasticky. Aj muzik si ho chvalil a to je co povedat. K tomu som prvykrat urobila aj taketo zemiakove knedliky, velmi sa k tomu hodia. Mnam. Diky za recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (11.9.2012, 10:00) |
Tanicka, ospravedlnujem sa, ale nasla som Vasu otazku az teraz. Nic sa nestane, ak predlzite dobu pecenia kludne aj na 2 hodky, aj ja to tak v poslednej dobe robim a pridam o trosicku viac vody.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (31.8.2012, 14:58) |
Super, toto vyskusam . Ja varim klasicky, cesky, davam do neho aj cierne pivo, ale toto skusim , aspon na porovnanie, ze ktory bude lepsi . Inak, kližka je český výraz , na Slovensku "močing", resp. spisovne sa to vola "nožina" . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Danka Š. (danielik7) ID 243433 (19.5.2012, 11:55) |
Marcelka, už viac krát som sa inšpirovala receptami z MMB, ale po tomto som sa musela zaregistrovať, aby som sa mohla poďakovať za úžasný recept Gulášik bol presne mne na chuť, a tá jednoduchá príprava Môžem iba odporúčať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (11.9.2012, 9:58) |
Dakujem Danka, aj ked trosku oneskorene  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
stefani p. (fifalco) ID 157848 (26.2.2012, 14:27) |
kliška/kližka je sval z lýtka volajú ho aj močing |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Nada P. (adka67) ID 59235 (13.2.2012, 19:57) |
ahoj,skušala som takto robiť aj guľaš zo zemiakmi a bol vyborný,dala som do hrnca všetko čo do guľaša ide ,zaliala som to vodou-vybornýýý,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana S. (JankaS7) ID 68065 (12.2.2012, 17:12) |
Ahoj, asi sa hlúpo pýtam, ale čo je to tá kližka? Ešte by ma zaujímalo, akú máš varnú dosku a ako sa na nej varí i ako ju udržiavaš. Dík. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (13.2.2012, 19:48) |
Ahoj, Kližka je druh hovädzieho mäsa. Je to také akoby mramorované mäso, prerastené tukom a takými jemnými blankami. Z toho dôvodu je po dôkladnom uvarení mäsko šťavnaté a do gulášu uvoľní glej, čo aj zahustí omáčku. V mäsiarni Ti určite poradia, v hypáči ani neviem, ako sa to volá, kupujem to podľa vzhľadu. Čo sa týka tej dosky - je to Electrolux, plynová so sklokeramikou a udržiava sa priam príšerne . Neviem sa doleštiť, pri čistení zavadzajú tie horáky a stále sú tam šmuhy, nech to leštím čímkoľvek.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Tana B. (Tanja9) ID 40595 (31.8.2012, 12:46) |
Hehe, to poznam. Aj ja mam taku, ale Zanussi. No poviem ti ze nikdy viac keramiku s horakmi, to cistenie je za trest. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
stefani p. (fifalco) ID 157848 (12.2.2012, 16:21) |
ahoj, chutil skoro ako maďarský guláš. robila som v jenskej mise, k tomu kysnutý knedlík. noo, chutilo, môže byť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka G. (amberxy) ID 186722 (23.1.2012, 10:02) |
gulasik je naozaj skvely super recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
heny p. (heny6020) ID 222996 (23.11.2011, 3:00) |
no toto musim vyskusat ozwem ako to dopadlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (17.8.2011, 12:27) |
vyskusam na buduci tyzden tento recept, ale z polovicnej davky a v jenskej mise. drzte palce! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | heny p. (heny6020) ID 222996 (23.11.2011, 3:03) |
ja to budem tiez robit v jenskej,sme len dvaja . .katka otwarat nemusime, vidime do nej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Nada P. (adka67) ID 59235 (27.7.2011, 16:21) |
dakujem za recept,je fakt super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (8.7.2011, 23:07) |
Maci, nemam pekac s vrchom - myslis, ze by to bolo ok zakryte alobalom alebo plechom? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (23.7.2011, 18:35) |
ja som ho uz viac krat robila s jednou vrstvou alobalu, dobre upevnit po okrajoch super gulas!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (9.7.2011, 21:44) |
Za pokus to stoji. Ak alobalom, tak by som dala aspon 2 vrstvy a riadne utesnit, alebo ten plech. Podstatne je, aby neunikala para, asi by to prihorelo. A nemas tzv. Jensku misu? V nej by to islo podla mna bez problemov.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka K. (Janulka48) ID 190753 (20.6.2011, 22:44) |
vcera bol robeny na obedik a zozal obrovsky uspech fantasticky recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (21.6.2011, 8:56) |
Gratulujem Janka a som rada, ze chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (20.6.2011, 20:43) |
Čo by sa stalo, keby som do toho hodila aj zemiaky?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (21.6.2011, 8:58) |
Neviem, neskusala som, ale s najvacsou pravdepodobnostou by sa rozvarili, kedze sa to robi 1,5 hodiny. Na druhej strane-mozno by to nebolo na skodu . Ak to vyskusas aj s tymi zemiakmi, daj vediet, ako to dopadlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |