. .. .. .. .. .. .
. .

Výborné hovädzie líčka na červenom víne podľa Zdeňka Pohlreicha - RECEPT 58299

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 214481 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Výborné hovädzie líčka na červenom víne podľa Zdeňka Pohlreicha


[ recept č. 58299 zo dňa  ]


Výborné hovädzie líčka na červenom víne podľa Zdeňka Pohlreicha


POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie líčka (množstvo podľa počtu hladošov - ja som robila zo 700 g), bravčová masť cca 2 kopcové polievkové lyžice, 2 mrkvy, 1/4 veľkej buľvy zeleru, 1 liter kuracieho vývaru, 1 veľká cibuľa pokrájaná na jemno, 1 kopcovitá PL rajčinového pretlaku, soľ, korenie, 1/2 l červeného vína.

POSTUP PRÍPRAVY

Konečne sa mi podarilo zohnať hovädzie líčka, ktoré som už dlho chcela vyskúšať. Z množstva receptov som zvolila postup Zdeňka Pohlreicha ... aj keď ide o zdĺhavý proces oplatilo sa ... výsledok úžasný ... len sa ta po ňom zaprášilo ... takže ideme na to : mäso odblaníme, nakrájame na väčšie kúsky cca 4 x 4 cm, opečieme na rozpálenej bravčovej masti aby sa dobre zatiahlo. Volte tak veľký hrniec, aby sa na dno mäso dobre uložilo, ale aby zároveň nebol moc veľký. Inak by sa mohlo začať nedostatočnou teplotou dusiť a vytiekla by z neho šťava. Mäso potom vyberieme a vo výpeku restujeme mrkvu (na kolieska) a zeler (primerane veľké kúsky). Cibuľu pridáme v polovici restovania mrkvy a zeleru. Pripečené časti pravidelne oškrabávate z dna. Moc to nepreháňame s teplotou, aby zelenina nezhorkla, vložíme mäso, pridáme pretlak a miešame, kým sa zelenina nevypraží až na tuk, nakoniec pridáme to najlepšie – víno. Použite také víno, ktoré by ste sa nebáli vziať do úst." Víno sa nechá odvariť, poznáte to podľa toho, že miesto bublania vareného vína počujete prskanie tuku. Niektorí kuchári radia, nalievať víno po častiach – odvariť a opäť priliať, ja som to tam šupla naraz. Teraz už zostáva len zaliať zmes vývarom, osoliť a okoreniť. Všetky ingrediencie prevaríme a dáme ich do rúry. Nastavíme teplotu na 140 °C a zakryté pečieme 3 hodiny. Po 3 hodinách scedíme omáčku do menšieho hrnca, a už bez varu zahustíme kocôčkou masla. Dochutíme soľou a korením. Podávame zo zemiakovou kašou.
<< narodeninová | Výborné hovädzie líčka na červenom víne podľa Zdeňka Pohlreicha | Osviežujúci jablkovo - zelerovo - feniklový šalát >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana H. (jahal) ID 40929 (12.3.2023, 19:37)
Vynikajúce (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (26.12.2017, 6:41)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu