končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Karé z diviny na červenom víne (4) 15.12.2019, 19:48 PECENY DIVIAK***** (19) 25.9.2017, 13:27 Jelení guláš (13) 7.1.2017, 9:28 Skvelý zajac na cesnaku (4) 27.1.2016, 16:52 Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou (10) 22.1.2016, 13:26 Jahnacie kotlety podla Jamieho Olivera (1) 8.1.2015, 22:58 Mäso na spôsob sviečkovej (2) 7.1.2015, 14:57 Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom (14) 21.12.2014, 19:35 JEMNÝ JELENÍ BIFTEK (1) 19.9.2014, 13:02 TAK ZVERINA? (21) 16.10.2013, 21:53 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
ZVERINA |
TAK ZVERINA?PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Ahojte maminy, POSTUP PRÍPRAVY mám doma poľovníkov a tiež som pred pár rokmi pátrala po tom čo vlastne s tou zverinou idem robiť, nejaké králiky a bažanty neriešim.. chvalabohu, ale v mrazničke sa vyskytuje dosť srnčieho a diviačieho mäska. A môžem Vám s istotou povedať, že s toho mäska urobíte prakticky všetko: rezne, segedín, na smotane, v paradajkovej omáčke, pečené s knedlíkom a kapustou a rovnako aj rezancovú polievku, ja ju síce nerobím ale mamina áno a je dobrá. Môžete ho normálne pomlieť, pridať trošku slaniny lebo divina je dosť suchá a urobiť trebárs plnenú papriku alebo guľky v kyslej kapuste, skrátka použiť ako klasické mleté mäso, ale pozor nie diviaka, ten sa musí dokonale tepelne upraviť, najlepšie piecť alebo v kuchte pre vysokej teplote. Nikdy som neprišla na chuť tým brusnicovým a iným ovocným omáčkam, ktoré sa väčšinou k divine privlastňujú ani som nikdy brusnicové pokusy nerobila, neláka ma to. Akurát zbožňujem keď k mäsku máme hranolky a tatársku a do jej stredu kydnem malú lyžičku studenej brusnicovej omáčky takej tej sladkej kúpenej v šesťhrannom pohári, tú si neodpustím je to skvelá kombinácia, mimochodom aj k vyprážanému hermelínu.. ale vráťme sa k divine. Základ je mať kuchtu, ja mám dve rôzne veľkosti, ináč je divina časovo náročná na prípravu, fakt bez tlakového hrnca to nejde. Ale v ňom.. je to paráda, za 20 min. maximálne pol hodinku je mäsko tak mäkké, že sa rozpadáva. Receptíky pridám postupne, nafotím aj postup.. ak sa mi to podarí. A ešte maličkosť: ak sa Vám zdá že to mäsko "vonia" ináč ako bravčovinka, máte pravdu.. treba ho tesne pred prípravou na 15 minút ponoriť do vody v ktorej je 1 lyžica octu, krásne to vytiahne tú arómu. Tak prajem veľa úspechov milé "poľovníčky" )) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lucia B. (luckaeuro) ID 24486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 16.10.2013, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
PECENY DIVIAK*****POTREBNÉ PRÍSADY Mäso z diviaka,údená slanina,cesnak,soľ,rasca,voda POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme,osušíme,potrieme cesnakom so soľou a prudko opečieme na oleji.Dáme na pekač ,posypeme rascou a polejeme opraženou slaninkou.Prikryjeme druhým pekačom a pečieme.Počas pečenia podlievame horúcou vodou.Ku koncu pečenia odkryjeme.Podávame s domácou knedľou a kyslou kapustou.Ak máme menšie kúsky mäsa,opečieme každý zo všetkých strán. Recept som si upravila ja,pretože sa mi nepáčilo prevoňané mäso ,ktoré bolo predtým v páci.Zatiaľ nemal nikto výhrady a robila som ho veľakrát. A NAJ Z DIVIAKA?rebierka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 25.9.2017, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Divina na dubákoch s brusnicamiPOTREBNÉ PRÍSADY Na túto dobrotu budeme potrebovať:1 kg mäsa z diviny ( jeleň, daniel , príp.diviak.Ja som mala srnčie stehno,preto som volila varenie v tlakovom hrnci)Na pác: 200 ml oleja + 1PL korenia na divinu, 2-3 PL bravčovej masti,1 väčšia cibuľa,2 bobkové listy,10 ks celého čierneho korenia,3 ks celého bieleho korenia,2 klinčeky,soľ,štipku mletého čierneho korenia,štipku rasce,150 g dubákov(ja som dal 2 hrste sušených) a brusnicový džem POSTUP PRÍPRAVY Je nasledovný: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 18.4.2012, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Môj pokus o Marcelkinu opitú bábovku.POTREBNÉ PRÍSADY Nuž dámy, dnes večer sa mi manžel vracia zo služobnej cesty a ja som ho chcela prekvapiť, neviem kde sa stala chyba ale uznajte túto bábovku už opíjať zrejme nemusím. POSTUP PRÍPRAVY Inak vôňa je z toho fantastickáááá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 4.3.2009, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínomPOTREBNÉ PRÍSADY 600g jelenieho (srnčieho) stehna, 2 PL oleja, kúsok zeleru, petržlenu a mrkvy, korenie na divinu, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká borievok, 1 bobkový list, 1 dl červeného vína, brusnice, soľ, ½ kocky bujónu POSTUP PRÍPRAVY Stehno opláchneme, očistíme od blán, pokoreníme korením na divinu, posolíme. Na tuku opražíme mäso z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovu zeleninou, koreniny, bobkový list, bujón, víno a podlejeme asi 2,5 dcl vody a dusíme 30-35 min. Mäkké mäso vyberieme dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme pridáme brusnice, povaríme . Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť. Podávame so zemiakovými knedličkami alebo knedľou, prípadne zemiakmi. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 21.12.2014, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jelení gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 1-1,3 kg orezov z jeleňa vhodných na guláš, olej alebo masť , veľká cibuľa, 1 ks veľký paradajkový pretlak alebo 2 ks malých,1 kávová lyžička mletej červenej papriky, 4-5 strúčikov cesnaku, Worčestrová omáčka, soľ , korenie, sušený alebo čerstvý tymián, rozmarín po 1/2 kávovej lyžičky alebo 1 vetvička čerstvého, borievky (cca 25 ks bobuliek) , cca 1 kg zemiakov, kto má a chce môže dať aj za hrsť sušených hríbov POSTUP PRÍPRAVY Keď som skoro dovarila napadlo ma, že pozriem či už tu taký recept je a nie je, tak pridávam, ale len s minimom obrázkov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 7.1.2017, 9:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Diviak na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY Toľko som hľadala recept na diviaka,až som sa rozhodla pre klasiku. * (500 g) mladé diviačie mäso * (40 g) údená slanina * (40 g) masť * (50 g) cibuľa * (100 g) koreňová zelenina * celé čierne korenie * (1 ks) bobkový list * soľ * (0, 25 l) kyslá smotana * (30 g) hladká múka * ocot * cukor POSTUP PRÍPRAVY Umyté mäso si prešpikujeme so slaninou, kt. sme si nakrájali na plátky. Do hrnca si vložíme hrudku masti, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, zeleninu, kt. sme si očistili a postrúhali(alebo kúpime mrazenú:), celé čierne korenie, bobkový list, soľ, prilejeme horúcu vodu a necháme celú zmes podusiť. Ak je mäso mäkké, vyberieme ho,zeleninu rozmixujeme, do šťavy primiešame smotanu spolu s múkou, ocot, cukor a privedieme k varu.. Hotové jedlo servírujeme spolu s knedľou a borievkami,kt.jedlu dodajú výbornú chuť. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 27.4.2011, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
SRNCIE STEHNO A LA SVIECKOVA*****POTREBNÉ PRÍSADY Srnčie stehno,olej,mrkva,petržlen,červená cibuľa,citron,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,hovädzí vývar,šľahačková smotana POSTUP PRÍPRAVY * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 14.2.2013, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY jelenie stehno * mleté čierne korenie * soľ * olej * hladká múka * cibuľa * paradajkový pretlak * mletá červená paprika * bobkový list * čierne korenie celé * nové korenie * brusnicový džem s kúskami * hladká múka * červené víno POSTUP PRÍPRAVY Túto špecialitku som varila na svoje narodeniny, a keďže nám to chutilo tak som urobila na Silvestra repete :) Mäso si narežeme na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Rezne ukladáme do dózy pričom jednotlivé kúsky polejeme olejom, takto sa to môže marinovať aj dva, tri dni v chladničke. Základ: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Potom zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Mierne osolíme, pridáme nové korenie, čierne celé korenie a bobkové listy. Rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Opečené ukladáme do pripraveného základu. V tlakovom hrnci varíme 20 minút a potom ešte necháme 5 minút postáť. Rezne vyberieme na tanier. Do omáčky dáme brusnicový džem a červené víno. Krátko povaríme. Ochutíme. Omáčka by mala byť skôr sladká ako slaná. Omáčku zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou v červenom víne. Následne omáčku precedíme a prehrejeme spolu s rezňami. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 22.1.2016, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Skvelý zajac na cesnakuPOTREBNÉ PRÍSADY 4 stehná zo zajaca (ja som mala dve zadné a dve predné), 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, cca 150g oravskej slaniny, 1 väčšia mrkva, kúsok zeleru, 1/3 väčšieho petržlenu, olej, 6 guľôčok čierneho korenia, 1 bobkový list POSTUP PRÍPRAVY ... dnes som skúšala - pôvodný recept Zdeňka Pohlreicha som jemne upravila a bolo to výbornéééé, preto posúvam ďalej ... stehná umyjeme, osušíme, prešpikujeme časťou slaniny - 1/3 si necháme do omáčky ... osolíme, okoreníme a zatiahneme na rozpálenom oleji ... vyberieme z panvice, do výpeku dáme na malé kocky pokrájanú koreňovú zeleninu a restujeme do hneda, pred koncom pridáme pokrájanú cibuľu a polovicu pokrájaného cesnaku, orestujeme ... mäso preložíme do pekáča, pridáme orestovanú zeleninovú zmes a nadrobno pokrájanú zvyšnú slaninu, celé korenie a bobkový list, ak máme málo tekutého výpeku podlejeme trochou oleja ... prikryjeme a dusíme do mäkka (mne to trvalo cca 1,5 hodiny) ... po upečení vyberieme ... podávame s prílohou podľa chuti (v originál recepte bola prílohou zemiaková knedľa a špenát, ja som robila zemiakovú kašu) ... polejeme šťavou z výpeku a restovanou zeleninou ... fantastická kombinácia chutí a tá vôňa ..... proste mňaaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 27.1.2016, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |