. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

domáci chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kocka droždia, 1 čl cukru, 1-2čl soli, 50 ml oleja, 1 kg hladkej múky, 750 ml prevarenej a ochladenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody dať droždie, cukor, rozpustiť to a vsypať cca 200g múky a vymiešať dodbre rukou a nechať kýsnáť. Ja som použila misku-kysku.. Potom vsypať ostatné suroviny a dobre miešať rukami 15 min. a necháme kysnúť cca 1hod. Dve formy oblžnikove si vymastime olejom a vylejeme cesto do polovice foriem a necháme ešte kysnúť. Pečieme 50min na 180. Po upečení vyklopíme a zabalíme do utierky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kinga Diana T. (kinguskqa) ID 148506 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.7.2012, 6:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáce rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 17g droždia, 1 KL cukru, 2 KL soli, 2 PL oleja, 260ml vody, vajíčko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások a z pridaných ostatných surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 45min kysnúť. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 3 časti a vyvaľkáme ich do kruhu, ktorý rozdelíme na 4 časti a zarolujeme rohlíky. Nechamé podkysnúť ešte 15min. pod utierkou. Potrieme vajíčkom a pečieme na 180C cca 15-20min. Po upečení rohlíky potrieme olejom aby zmäkli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Simona C. (comorkova) ID 142914 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Založenie kvásku



POTREBNÉ PRÍSADY

ražná múka, teplá voda

POSTUP PRÍPRAVY

1.deň
Do väčšieho skleneného pohára dáme asi 100 ml múky a pridáme teplú vodu, zhruba 1 dcl, aby vzniklo tekuté, ale hustejšie cestíčko. Asi ako na lievance. Pohár prikryjeme potravinovou fóliou a pripevníme gumičkou. Necháme pri izbovej teplote do druhého dňa.

2.deň (prvé kŕmenie)
Cestíčko premiešame, môžeme ovoňať. Malo by byť mierne nakyslé, ale na začiatku sa to ťažko hodnotí, zvlášť tomu, kto to robí prvýkrát. Pridáme znovu 3 kopcovité lyžice ražnej múky a teplú vodu podľa konzistencie cesta. Dobre premiešame a necháme do ďalšieho dňa.

3.deň (druhé kŕmenie)
V cestíčku by sa už mali tvoriť bublinky. Premiešame ho, v prípade že hodne narástlo, môžeme ho preložiť do väčšej misky. Znovu pridáme 3 kopcovité lyžice ražnej múky a teplej vody toľko, ako v lekárni hovoríme „quantum satis“, koľko treba, aby sa vytvorilo husté, ale tečúce cesto. Necháme do ďalšieho dňa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.6.2012, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Môj osvedčený recept na domáci chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

kvásku cca 250 gramov, múky, asi 300 gramov., 1 ČL morskej soli (čajová lyžička) 1 ČL melasy, môže byť aj med, ale melasa má vápnik, železo a rôzne iné dobré veci 2 PL olivového oleja 2 PL ľanových semienok 1 ČL chlebového korenia (ja mám na mlynčeku na kávu zomleté: aníz, koriander, rascu, fenikel 1:1:1:1) môže byť aj samotná rasca, vôbec nevadí semienka iné podľa chuti, ja som dnes pridala slnečnicu, tekvicu a konopné semienko teplá voda 250-300 ml, podľa toho akú múku použijem

POSTUP PRÍPRAVY

Vyskúšala som viacero receptov, ale najviac mi vyhovuje tento. Sedí nám aj chuťovo a presne zaplní moju formu na biskupský chlebík.

Na obed som si vybrala kvások z chladničky a nechala som ho asi hodinu na stole, aby sa „zohrial“. Potom som ho „prikŕmila“ tromi polievkovými lyžicami celozrnnej ražnej múky a asi 70ml teplej vody. Do večera som ho nechala pracovať.

Večer okolo ôsmej som kvások v pohári premiešala. Časť z neho, asi 100 ml som nechala v pohári, zvyšok som preložila do misy. Pohár som prikryla potravinovou fóliou, zagumičkovala a odložila do chladničky.

Do misy so zvyšným kváskom som zase pridala asi 3 PL (polievkové lyžice) ražnej múky a teplú vodu, aby vzniklo husté tečúce cestíčko. Takto ostalo v kuchyni na stole do dnešného rána.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborný zemiakový chlieb pečený v tortovej forme :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

700g hladkej múky T 650, 3 menšie uvarené zemiaky, 450ml - 500ml letnej vody(záleží od savosti zemiakov), 1/2 kocky droždia alebo 2 KL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 1 a 1/2 KL morskej alebo jedlej soli, 1 KL mletej rasce, 1 KL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Po viacerých kombináciach receptov na chleba,som si sama vymyslela recept,ktorý mi najviac vyhovuje,keďže ho pečiem v tortovej forme o priemere 22cm,tak aby vyzeral dobre.Urobím si najskôr kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať 37 *C dáme 1 ČL cukru a droždie.Nechám vzísť kvások.Medzitým si preosejem múku,pridáme soľ,racsu,ocot,olej a najemno postrúhané uvarené zemiaky - asi 130g už očistených zemiakov.Keď mám kvások hotový,pridám ho do múky a tiež zvyšnú vodu - vody toľko,aby sa všaetko spolu spojilo.Všetko spolu varechou zmiešam - nebude to celkom ľahké,ale ak nie je treba,vodu navyše nepridávam.Keď sa cesto konečne spojí,vyklopím ho na pomúčenú dosku a miesim.Cesto sa bude lepiť,tak ho jemne podsypávam múkou,len po troške pridavať múku.Keď je cesto jemné a hladké,vložím ho späť do misky a nechám kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,vyklopím ho na jemne pomúčenú dosku,a len prevrátim zhora nadol.Vyformujem a prenesiem ho na plech,na ktorom mám pripravenú silikónovú formu na tortu - formu ničím nemažem.Výhoda silikónovej formy a chlebík sa sám po upečení odlepí!Chlebík nechám ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 200*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,urobím v strede kríž,potriem ho slanou vodou a vložím ho do rozohriatej rúry.Pečiem 15 min.na 200 *C a potom dopekám 25 min. na 170 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry.Ja mám elektrickú bez ventilátora,a viem z vlastnej skúsenosti,že pečie úplne inak ako s ventilátorom,preto si radšej chlebík sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjem chlebík utierkou z plátna.

Prajem dobrú chuť :-)

Viac užitočných rád,ako piecť chlieb,mám v mojom recepte:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45892&user=177553

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 29.9.2012, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Ani neviem čo :)...s jahodovým jogurtom :o)))



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml šľahačková smotana, 150ml jahodový jogurt, 2 vajcia, 200g kryštálový cukor, 1 vanilkový cukor, trocha nastrúhanej citrónovej kôry, 450g polohrubá múka, 1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

tento receptík som našla na jednej českej stránke, a keďže ja zbožňujem pečenie v pekárničke- lebo tá si vymieša všetko sama, tak som sa rozhodla vyskúšať túto českú buchtu. Myslím si, že až by sa niekomu zdalo , že je veľmi tuková (jogurt a šľahačka= tak smotanu by bolo možné nahradiť mliekom) a takisto je iste možné kombinovať s hocijakým jogurtom. No tá vôňa, čo sa šírila po dome - to je niečo rozprávkové...a ostala som prekvapená aj z jej chuti :)...je tam cítiť chuť jogurtu...je fakt rozprávková tá bábovka či buchta :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 1.2.2014, 17:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 450 g polohrubej múky, 300 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 2 žĺtky, 1 dl oleja, 1a1/2 čL cukru, 2 čL soli, ***** plnka: 400 - 450 g syrov (eidam, mozzarella, niva, gouda, tvaroh alebo bryndza) , 3 červené cibule, 250 g prerastenej slaniny (oravská al. gazdovská), 3 čL kryštálového cukru, 1/4 - 1/2 čL soli, 1/4 čL mčk, trocha oleja, pár lyžíc kyslej smotany, 1 - 2 vajíčka, petržlenová vňať (alebo kôpor ak sa dáva bryndza)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Z prísad vymiesime redšie cesto a dáme ho vykysnúť na teplé miesto (30 - 40 minút).
2) Kým kysne cesto, pripravíme náplň: syry postrúhame (najlepšie je vhodne kombinovať rôzne druhy syrov - napr. tvaroh+ eidam + niva, bryndza + tvaroh + mozzarella al. gouda ap. ), zmiešame s kyslou smotanou a vajíčkami a môžeme dochutiť soľou, mčk, bylinkami podľa vlastnej chuti.
3) Cibuľu pokrájame na plátky a dáme ju do panvice na rozpálený olej, trocha ju restujeme a keď je zmäknutá, pridáme kryštálový cukor, soľ a mčk. Miešame, aby cukor skaramelizoval (ale moc to neprežeňme). Necháme vychladnúť.
4) Slaninku pokrájame a opečieme v panvici.
5) Cesto vylejeme na plech s papierom NP (ja som to dala na 1,5 plecha, nechcela som moc vysoké) a stierkou ho ponaťahujeme až do rohov.
6) Lyžicou kladieme na cesto kôpky náplne a potom opatrne zasa lyžicou roztiahneme po celom ceste. Môžeme posypať čerstvými bylinkami. Vychladnutú skaramelizovanú cibuľu vidličkou nanesieme na syrový povrch a pokladieme ešte kúskami opečenej slaniny.
7) Pečieme pri 210° ( u mňa asi 10 minút a ešte 10 min som piekla na 170° )

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.10.2014, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Vynikajúci chlebík podľa Miruška B. (miruška) ID 1104,ktorý nestíham doma piecť....dávam do neho aj drvenú rascu ľanové semienka a opražené slnečnicové semienka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Iveta G. (Timea505) ID 128086 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 12.5.2012, 9:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zopf " Vianočka na slano"



POTREBNÉ PRÍSADY

3dcl mlieko, 20gr droždie, 1 čl cukor, 1/2 kg hl.múka, 10 dkg maslo, 2 čl soľ, vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, droždia a cukru si spravíme kvások. Po podkysnutí pridáme múku, maslo, soľ a vymiesime cesto. Necháme 1 hod. kysnúť. Potom z cesta zapletieme zopf ( vianočku) , necháme znovu podkysnúť 30 - 45 min, podľa toho ako nám kysne. Nakoniec potrieme rozšľahaným osoleným vajcom a dáme upiecť na 200-220 °C , cca 30 min. Nám to chutí viac ako klasická vianočka. Tiež sa papá s maslom, lekvárom či nutelkou. TIP: dajte si k lekvárovému zopfíku tvrdý syr, podľa vašej chuti, je to fakt výborné, aj keď to tak neznie. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jana m. (mikyjanka) ID 131267 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

***Luxusný chlebík*** náš TOP 1



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptík som našla na mmb.cz, zaujal ma,v komentároch bola sama chvála , tak som ho chcela hneď vyskúšať, ale už pri prvom pokuse som nemala potrebnú hlavnú ingredienciu, tak som ju zamenila a dodnes to takto robím :) Takže potrebujeme : 200ml voda, 200 ml biely jogurt /ten som ja zamenila za 200 ml acidofilného mlieka/, 1 PL olivový olej, 2 ČL trstinový cukor, 2, 5 ČL soľ, 300g polohrubá múka, 200g žitná chlebová múka /tú tiež obmieňam a kombinujem. Keď som dala čiste špaldovú múku, tak cesto bolo redšie, musela som počas miesenia dosýpať múku, ale výsledok bol tiež fantastický :)/ 1/4 čerstvého droždia a semiačka- sezam, ľan, slnečnica a drvený kmín....podľa vlastných možnosti a chutí...namiešam to tak , aby som po pípnutí pekárničky dala aspoň 3 PL semiačok

POSTUP PRÍPRAVY

všetky ingrediencie v poradí ako som napísala dáme do pekárničky. Nastavíme si základný program, kôrku Medium/ stredná/ , 900g. Po pípnutí pekárničky pridáme semiačka a po upečení chlebík zabalím do ľanovej utierky, dám na rošt a nechám vychladnúť.
Je mi ťažko opísať tú fantastickú chuť chlebíka, tá striedka je vláčna, jemná -mňamková, ale čo je najdôležitejšie, vydrží dlho čerstvý, nemrví sa !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 15.6.2016, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu