
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) *♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥*[ recept č. 47505 zo dňa 28.4.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY cesto - 450 g polohrubej múky, 300 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 2 žĺtky, 1 dl oleja, 1a1/2 čL cukru, 2 čL soli, ***** plnka: 400 - 450 g syrov (eidam, mozzarella, niva, gouda, tvaroh alebo bryndza) , 3 červené cibule, 250 g prerastenej slaniny (oravská al. gazdovská), 3 čL kryštálového cukru, 1/4 - 1/2 čL soli, 1/4 čL mčk, trocha oleja, pár lyžíc kyslej smotany, 1 - 2 vajíčka, petržlenová vňať (alebo kôpor ak sa dáva bryndza) POSTUP PRÍPRAVY 1) Z prísad vymiesime redšie cesto a dáme ho vykysnúť na teplé miesto (30 - 40 minút). 2) Kým kysne cesto, pripravíme náplň: syry postrúhame (najlepšie je vhodne kombinovať rôzne druhy syrov - napr. tvaroh+ eidam + niva, bryndza + tvaroh + mozzarella al. gouda ap. ), zmiešame s kyslou smotanou a vajíčkami a môžeme dochutiť soľou, mčk, bylinkami podľa vlastnej chuti. 3) Cibuľu pokrájame na plátky a dáme ju do panvice na rozpálený olej, trocha ju restujeme a keď je zmäknutá, pridáme kryštálový cukor, soľ a mčk. Miešame, aby cukor skaramelizoval (ale moc to neprežeňme). Necháme vychladnúť. 4) Slaninku pokrájame a opečieme v panvici. 5) Cesto vylejeme na plech s papierom NP (ja som to dala na 1,5 plecha, nechcela som moc vysoké) a stierkou ho ponaťahujeme až do rohov. 6) Lyžicou kladieme na cesto kôpky náplne a potom opatrne zasa lyžicou roztiahneme po celom ceste. Môžeme posypať čerstvými bylinkami. Vychladnutú skaramelizovanú cibuľu vidličkou nanesieme na syrový povrch a pokladieme ešte kúskami opečenej slaniny. 7) Pečieme pri 210° ( u mňa asi 10 minút a ešte 10 min som piekla na 170° ) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() cesto + syrová vrstva, ovegetené... ![]() cesto + syrová vrstva + opečená cibuľa ![]() plus opečená slanina ![]() pečenie som odfotila len na poslednú chvíľu... teda toho pol plecha ![]() upečené, voňavé... ![]() . ![]() . OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Jana S. (jansam) ID 243759 (2.10.2014, 18:42) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Mária S. (atsi) ID 264015 (4.2.2013, 19:35) |
toto bude asi dobrota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Kerstin J. (kristuschka) ID 1772 (3.5.2012, 19:35) |
vyzera to velmi dobre, urcite vyskusam ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.5.2012, 21:51) |
![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ľubica B. (merlin_ja) ID 115208 (29.4.2012, 18:47) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (3.5.2012, 18:37) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |