Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)
***Luxusný chlebík*** náš TOP 1
[ recept č. 47173 zo dňa 12.4.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento receptík som našla na mmb.cz, zaujal ma,v komentároch bola sama chvála , tak som ho chcela hneď vyskúšať, ale už pri prvom pokuse som nemala potrebnú hlavnú ingredienciu, tak som ju zamenila a dodnes to takto robím :) Takže potrebujeme : 200ml voda, 200 ml biely jogurt /ten som ja zamenila za 200 ml acidofilného mlieka/, 1 PL olivový olej, 2 ČL trstinový cukor, 2, 5 ČL soľ, 300g polohrubá múka, 200g žitná chlebová múka /tú tiež obmieňam a kombinujem. Keď som dala čiste špaldovú múku, tak cesto bolo redšie, musela som počas miesenia dosýpať múku, ale výsledok bol tiež fantastický :)/ 1/4 čerstvého droždia a semiačka- sezam, ľan, slnečnica a drvený kmín....podľa vlastných možnosti a chutí...namiešam to tak , aby som po pípnutí pekárničky dala aspoň 3 PL semiačok
POSTUP PRÍPRAVY
všetky ingrediencie v poradí ako som napísala dáme do pekárničky. Nastavíme si základný program, kôrku Medium/ stredná/ , 900g. Po pípnutí pekárničky pridáme semiačka a po upečení chlebík zabalím do ľanovej utierky, dám na rošt a nechám vychladnúť. Je mi ťažko opísať tú fantastickú chuť chlebíka, tá striedka je vláčna, jemná -mňamková, ale čo je najdôležitejšie, vydrží dlho čerstvý, nemrví sa !!! |
Dana H. (Dalmatinka) ID 208778 (15.6.2016, 11:02) |
Chlebík je výborný, lebo sa podaril na prvý krát, takže aj zloženie surovín je OK. Ja som dala k pšeničnej múke ražnú a špaldovú a čerstvé kvasnice 1/4, slnečnicu,ľan,sezam. Robila som v domácej pekárni. Ďakujem a doporučujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (30.3.2014, 16:32) |
Vynikající, přesně dle mého gusta, díky za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (12.4.2014, 21:35) |
Jitka, ďakujem za krásny komentárik- potešilo, že chlebík chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marcela Ď. (Chrustik 1) ID 111059 (17.10.2012, 11:48) |
Výborný, výborný . super recept pozdravujem a prajem len tie naj recepty Ahoj Maca  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (upravené 18.10.2012, 15:50) |
Marcelka, ďakujem a veľmi sa teším...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dáša J. (dadatn) ID 67422 (23.5.2012, 13:34) |
vynikajúci chlebík, ďakujem! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (24.5.2012, 10:26) |
Dáša, aj ja ďakujem za komentárik a teším sa, že chlebík chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maťa U. (Maťa1973) ID 242564 (21.5.2012, 18:58) |
Martuška, veľká vďaka za fantastický chlebík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 (11.5.2012, 8:31) |
Chlebíček bol pán chlebíček...len nebolo jogurtu, ani acid. mlieka, tak som dala kyslú smotanu...semiačka - ľan, tekvica, slnečnica, vďaka za inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 (11.5.2012, 8:31) |
Chlebíček bol pán chlebíček...len nebolo jogurtu, ani acid. mlieka, tak som dala kyslú smotanu...semiačka - ľan, tekvica, slnečnica, vďaka za inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (upravené 13.5.2012, 12:49) |
Klaudia ďakujem a teším sa, že chlebík chuti... a super, že si tu dala ďalší tip na ingredienciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maťa U. (Maťa1973) ID 242564 (8.5.2012, 15:59) |
Marti, včera upečený chlebík padol dnes pri raňajkách a už sa nám miesi druhý pridala som tekvicové semienka a nemalo to chybu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (8.5.2012, 18:59) |
Maťka teším sa , že vám chlebík chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Danka H. (haluska1972) ID 242566 (7.5.2012, 9:19) |
ahoj piekla som ho v sobotu, nedeľu a idem aj dnes je veľmi chutný, vždy sa po ňom len tak zaprášilo Ď a k u j e m !!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (7.5.2012, 12:25) |
Danka, som rada, že vám chlebík tak chutí ja chlieb pečiem striedavo a múky obmieňam...no tento je na našom stole najčastejšie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (30.4.2012, 12:25) |
ahoj, vytahujete po vymiesani tie miesacie haky???? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (upravené 1.5.2012, 18:26) |
Ahoj Gabika, ja hnetací hak vyťahujem až po dopečení , nám v chlebíku neprekáža väčšia dierka , hlavne je to, že nám chutííí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mia V. (cherlederka) ID 219738 (18.4.2012, 19:16) |
Toto je recept na XXL pekaren alebo aj na tu mensiu? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (18.4.2012, 20:27) |
Ahoj Mia, ja mám pekárničku na 750g a 900g ...tento chlebík pečiem na základnom programe, Medium kôrka a gramáž dávam 900 a upečie sa mi rozprávkovo dobre... , netuším akú gramáž má XXl...ale keď si zvolíš aj chlebík 1kg...nemal by s tým byť problém...skús a napíš ako sa Ti vydaril...ja ho robím vkuse a zatiaľ sa mi stále vydaril na 1*...držím silno pršteky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
michaela č. (miníček) ID 64010 (12.4.2012, 13:01) |
už aj idem hádzať do pekárne,mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (12.4.2012, 14:31) |
No Michaela...ako tak pozerám, program by mal byť v polovici pečenia...tak sa teším, že ho skúšaš...dúfam, že sa Ti vydarí...a bude chutiť... Prosím , napíš ako sa Ti vydaril  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | michaela č. (miníček) ID 64010 (12.4.2012, 19:55) |
Martuška,chlebík bol chuťovo výborný,ale nakysol mi minimálne,asi preto,že som použila miesto čerstvého droždia sušené,ale už sme ho zjedli ešte ho určite skúsim s čerstvým droždím. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (upravené 12.4.2012, 22:45) |
už ste ho zjedli???........tak toto je rýchlosť blesku , ale to je asi tým, koľko ľudí ho jedlo . Počas týždňa som iba s dcérou doma a my ho jeme 3-4 dni ...závidím takých papkáčov, mňa by bavilo piecť v pekárničke aj každý deň . A k tomu nakysnutiu - nekysnutiu , tak to bude iste droždím... ale myslím si, že až si dala 1čl sušeného droždia namiesto 1/4 čerstvého, tak by to malo aj tak nakysnúť - neviem kde sa stala chybička...ale nabudúce sa iste vydarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | michaela č. (miníček) ID 64010 (13.4.2012, 7:55) |
...... jedli sme ho piati k brokolicovej polievke a manžel ho nekrájal nožom ale delil ..... ,hmmm,toho sušeného droždia som dala určite via ako 1 čl,tam písali,že 1 balenie na 500g múky,tak som ho tam šupla celé. Nabudúce dám 1/4 čerstvého ako máš odskúšané,len teraz som nemala,lebo som skúšala chvíľu predtým tvoj ďalší receptík že kysnutý koláč aj osie hniezda z jedného cesta a ten mi teda vyšiel úúúžasne, ,škoda,že som na diete tak som ochutnala malý kúsok a už len vyvoniavam,inak by som už spráskala pol plechu.Z cestom sa mi super robilo,dobrý receptík....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (13.4.2012, 19:53) |
...tešííííím sa z toho, že skúšaš moje receptíky...a som rada, že vám aj chutííí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |